Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

Само едно вметие... ( сега Стефан пак ще ме обвини в нарцисизъм). В къщи - демек у дома се е провеждала уникална сбирка- 6 бр. от Вимпель и 7 броя NAVY SEAL. Това преди доста години..... Срещата премина на три етапа:
    -Гледане изпод вежди.
    -Състезание до долу и обратно по балконите (аз съм на петия етаж)- хамериканците биха с една ръка и щото единият отк Вимпел за малко да падне (водка).
    - Продължително обсъждане на тема "Аз съм в Чечня/Афганистан ти си оттатък границата - Чечня/Афганистан- как можем да сме си полезни.
    Всеобщо напиване и спане в хола. На купчинки.
    Врага не нито Русия- нито САЩ врага е малко по общ.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

Аз съм отдавно на сок и компоти карам, сякаш ти не го знаеш.

Коментар

Аз мога да изпия полагаемото на Сибирски без никакъв проблем!

Коментар

А часов купать, будете ?
          Без майтап, мен не интересува, как въоръжените сили менажират връщането на отслужилите бойци, към цивилния живот.
          Зная от баща ми, че един от главните проблеми на Съветската Армия е бил след войната.
          Хора с по 20, 30 "нареза на карабината", никак не са успявали да се впишат в мирния живот.
          50 години на миналия век е имало доста банди в СССР, и разбира се усилията на милицията да ги победят са се оказвали смехотворни.
          Чувал съм за няколкодневни обсади на "бандити" в градска къща в Свердловск при съотношение 1200 милиционери, към 3 ма бойци.
          Накрая се оказало, че не са заградили никой .
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
            Аз съм отдавно на сок и компоти карам, сякаш ти не го знаеш.
            Знам го ама сега да ти търся сок с мирис на водка....... хубаво - ти ще бъдеш тамада - ние ще пием.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
              А часов купать, будете ?
              Без майтап, мен не интересува, как въоръжените сили менажират връщането на отслужилите бойци, към цивилния живот.
              Зная от баща ми, че един от главните проблеми на Съветската Армия е бил след войната.
              Хора с по 20, 30 "нареза на карабината", никак не са успявали да се впишат в мирния живот.
              50 години на миналия век е имало доста банди в СССР, и разбира се усилията на милицията да ги победят са се оказвали смехотворни.
              Чувал съм за няколкодневни обсади на "бандити" в градска къща в Свердловск при съотношение 1200 милиционери, към 3 ма бойци.
              Накрая се оказало, че не са заградили никой .
              Ник.... и сега в САЩ има едни неща дето не се коментират..... Ама ще ти ги разкажа като дойдем да правим Панчаревото при теб... Ако сме добре дошли де.Иначе там има схема за интеграция- при това не лоша.

Коментар

Мартине , ! Не съм ЧАК толкова бос. Проблема е , че познавам материята от литературата и док.филми и нямам личен допир.Любопитно ми беше как Mad Dog някак си пропуска фактите , че и РПГ7В и ПК/ПКМ са доста яки тупалки(ама доста). И още по-весело ми беше как наште ще се озорят с бараката(при наличие на РПГ и прозорци).В авиацията има един термин-"секунден залп" , а именно количеството(като тегло) метал което излита във въздуха за 1сек. Колкото е по-тежък толкова шансовете на врага са по-малко.Въпрос-защо на хъмвитата е насаден точно 50 кал а не нещо по-скромно.
                Определено ми хареса насищането с медици(да не забравяме "златния час").Липсата на снайпери ме озадачава-уж сме по съветски образец.
                Като цяло доста интересна дискусия!
                Тука вече питам сериозно: кастьора и М203 имат същата поразяваща мощ като ръчна граната , само че хвърлят по-надалеч нали? Или бъркам.
                Последно редактирано от ЕМО; 27-02-12, 22:40. Причина: допълване
                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                Джон Кенеди

Коментар

Нали знаеш, на латински има едни гадни термини "vulnus sclopetarium", те ми забраняват дистиляти.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                    ......... Ако сме добре дошли де.....
                    Разбира се. Заповядайте. Поне навсякъде наоколо има какви ли не машини. Промишлена зона, к'во да пра'иш .
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                      Мартине , ! Не съм ЧАК толкова бос. Проблема е , че познавам материята от литературата и док.филми и нямам личен допир.Любопитно ми беше как Mad Dog някак си пропуска фактите , че и РПГ7В и ПК/ПКМ са доста яки тупалки(ама доста). И още по-весело ми беше как наште ще се озорят с бараката.В авиацията има един термин-"секунден залп" , а именно количеството(като тегло) метал което излита във въздуха за 1сек. Колкото е по-тежък толкова шансовете на врага са по-малко.Въпрос-защо на хъмвитата е насаден точно 50 кал а не нещо по-скромно.
                      Определено ми хареса насищането с медици(да не забравяме "златния час").Липсата на снайпери ме озадачава-уж сме по съветски образец.
                      Като цяло доста интересна дискусия!
                      Тука вече питам сериозно: кастьора и М203 имат същата поразяваща мощ като ръчна граната , само че хвърлят по-надалеч нали? Или бъркам.
                      ЕМО - нищо не съм пропуснал - на гърба на всеки Grunt има поне едни брой M72 LAW а във всяка машина ATW 4. Секундният им залп го имам до бройки. Бъркаш ме с Контра Страйкър играч. На HMMWV е насадена М2 "защото може". Липсата на снайпери е хронична в БА. М203 е по дочбър от Кастьора по тип и модели изстрелвани боеприпаси. За единия са 7 са другия 47. Но да почти като ръчна граната е.

Коментар

Емо, не се пали! Просто така зададен въпроса ти, предполагаше такъв отговор... Никой не е казал, че РПГ-то и ПК-то са слаби оръжия! Напротив - всички експерти (вкл. и западни) ги смятат за еталони в класа си. Проблема е, че отделенията и взводовете ни са големи, а бройките от тези оръжия в тях са малко. При американците аналозите им са по две... Относно "бараката" (кога стана барака, след като говорихме за къща - не разбрах) условието бе този вътре и за онези вънка въоръжението да е леко и еднакво, което предполага автомат - от там и всички локуми по въпроса...

Коментар

Хора не ми се сърдете , ама някак си страшно много ми се иска нашите да не са чак толкова беззъби(колкото са май на практика вече).
                          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                          Джон Кенеди

Коментар

Апропо - тъпите скорпионоядци са луди по РПГ 7В. Има цяла тема по въпроса. "Нашите ТСП (гренировъчни стандартни процедури) срещу техните РПГ". РПГ 7В е едно от нещата които никак, ама никак не трябва да снемаме от въоръжение. По темата за ПК- преди две години идват два UH-60 на турските специални сили - на местото на Минигъните- ПК. Естествения въпрос - що бе комшу- отговор - белли тюфек (по добро оръжие).

Коментар

А на КМП им се кефа щото са зверове (в добрия смисъл на думата)- шепа ( за мащабите на САЩ) луди хора мислещи само за война. Така се кефя и на ВДВ и на Альфа и на Вимпель и на САС и на Тюлените и на много други "оператори". Противопоставянето едни на други е фикция- рано или късно всички сме против "зелените".

Коментар

Я какво е станало тук Чшшш алоу къде ще пиете сок без мен бе ей
                                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X