Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

"Върнати БМП-2 и БМП-3".

Курганмашзавод продаст Индонезии боевые машины пехоты (БМП-3Ф), которые отказывается закупать Минобороны России. Как рассказал «Известиям» источник в оборонно-промышленном комплексе, в ближайшие два года в азиатскую страну уйдут около 60 машин на общую сумму более $100 млн.

Точные параметры сделки, по словам представителя Рособоронэкспорта, в том числе ее окончательная сумма, будут определены 10 февраля во время подписания контракта. Но до конца этого года Индонезия получит не менее 20 машин.
    На Курганмашзаводе пояснили, что для индонезийцев соберут отдельную партию БМП-3Ф, способных выдерживать трехбалльный шторм.

— Машины будут полностью из российских комплектующих. Единственное, что там будет не российского производства — белорусская система наведения оружия, — добавил представитель завода.

По его словам, индонезийцы выбрали одну из самых простых комплектаций машины. Однако даже в таком варианте водитель БМП получает широкий обзор, а стрелок может вести прицельный огонь в любых условиях. При этом представитель Курганмашзавода пояснил, что в российские войска последняя поставка БМП-3 была в 2010 году — с тех пор Минобороны РФ эти машины не закупает.

В 2010 году тогдашний замминистра обороны по вооружению Владимир Поповкин, который сейчас возглавляет Роскосмос, публично раскритиковал БМП, назвав их «гробами», в которых «никто не хочет ехать». Эти слова стоили России контракта с Грецией на 420 машин и вызвали бурную критику со стороны руководства страны, в том числе от премьера Владимира Путина. Стоимость поставки оценивалась в $1,5 млрд.

Как рассказал «Известиям» источник в военно-политических кругах, греческие военные не потеряли интерес к российской гусеничной машине, но пересмотрели условия договора. В какую сторону изменились условия контракта, источник сказать затруднился.

— В Греции поменялись несколько министров обороны, однако переговоры продолжаются. Греки провели дополнительные испытания БМП-3 и еще раз оценили стоимость контракта, — сообщил источник.

Помимо Греции интерес к БМП-3 проявили некоторые страны Африки и Латинской Америки, в частности, Венесуэла.

Същият идиот Поповкин сега оглавлява Роскосмос, сетете се колко неуспяли изстрелвания на ракети имало в последно време.

Коментар

А това са емиратските БМП-3.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
        "Върнати БМП-2 и БМП-3".
        ...
        В 2010 году тогдашний замминистра обороны по вооружению Владимир Поповкин, который сейчас возглавляет Роскосмос, публично раскритиковал БМП, назвав их «гробами», в которых «никто не хочет ехать». Эти слова стоили России контракта с Грецией на 420 машин и вызвали бурную критику со стороны руководства страны, в том числе от премьера Владимира Путина. Стоимость поставки оценивалась в $1,5 млрд.

Как рассказал «Известиям» источник в военно-политических кругах, греческие военные не потеряли интерес к российской гусеничной машине, но пересмотрели условия договора. В какую сторону изменились условия контракта, источник сказать затруднился.

— В Греции поменялись несколько министров обороны, однако переговоры продолжаются. Греки провели дополнительные испытания БМП-3 и еще раз оценили стоимость контракта, — сообщил источник.
        ...
        И от това, което ти си цитирал, не виждам да има потвърждение, че сделката се е реализирала. В крайна сметка, може и да са се навили да ги купят, ако цената е слязла достатъчно надолу. Остава и да имат пари да ги платят.

Поповкин, че е приказвал като идиот, определено е вярно. Но точно толкова е вярно и това, че в руската армия войниците масово се возят отгоре на БМП и БТР и това точно ти със сигурност го знаеш най-добре от всички тук.

Което ни връща на въпроса, който зададох по-горе: Какъв е смисълът от бронирани машини, ако войската не смее да се вози зад бронята?, а също и
        Какъв е смисълът някой да се опитва да се подиграва на "пиндостанците", че хъмви-тата им не били достатъчно бронирани, та войниците трябвало да импровизират броня, при положение, че абсолютно същото може да се каже и за техника, която в много по-голяма степен се води предназначена за действия на бойното поле, отколкото са разните му там 4х4 автомобили?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

В темата за новия руски танк пишеше точно това, и разговорът трябваше да тръгне натам. Вместо разни умници да плямпат глупости за Русия, или за личности.
          Е няма нито тежка БМП, нито машина за контактен бой. Тежката БМП вероятно изобщо няма да става за нищо, по опита от разните многокуполни танкове от Първата световна, и между войните. Контактна няма, понеже никой не успява да я направи, и "Армада" вероятно е част от такава концепция.
          БМП 4х4 оставяме на магистрите по търговия и прозрения.

Остави ни нас, тоя проблем в авиацията е общ.
          Да, когато са малко, на щурмовиките закачат по нещо за въздушен бой, обикновенно за близък, най-малките, на външните възли. Обаче така натоварени, те всъщност не могат да го водят. Или ги товарят нормално, и заедно с тях изпращат изтребители, от същия модел. Обаче полетните характеристики пак са различни. Трудно, скъпо, сложно.
          Сега и въртолетите тръгнаха по пътя на младите самолети: Ми останаха хубави щурмовики за десанта, а Ка вече имат изтребителен уклон.

Коментар

Нещо като тежък БТР на верижна танкова база от Т-72 има под форма на БМО-Т, бтр за огнеметчици.

Що се отнася до причини, защо возим десант предпочита да се вози отгоре - аз лично никога не се чувствах комфортно вътре в тн "консерва". Пък и десант не просто ей така се вози отгоре, всеки има свой сектор за наблюдение.

Коментар

Да, когато са малко, на щурмовиките закачат по нещо за въздушен бой, обикновенно за близък, най-малките, на външните възли. Обаче така натоварени, те всъщност не могат да го водят.
              По правило самолет(бил той чист щурмовик или многоцелеви) мерне ли враг(ЗРК или изтребител) , моментално се разтоварва от излишния товар(бомби,ракети,баки). Иначе няма шансове нито за въздушен бой , нито за противоракетен маньовър. Принципно нито Су-25 , нито А-10 имат особени шансове срещу прехващач(въпреки , че при учения в България и нашите летци и американските бяха удивени колко е трудно да свалиш Су-25 с Ф16.Причината-висока маневреност при ниски скорости-нещо което явно затруднява Ф-а.Така или иначе всички битки завършваха с победа за изтребителя) за това отчаяно се нуждаят от чисто небе(най -малко в зоната в която ще работят)-което пък е ролята на фронтовия изтребител.Иначе са като патки на мушката на ловната дружинка.

Ми-24 наистина беше недомислица-отделението за десанта изисква допълнителна броня и увеличава масата на и без това тежкия хеликоптер което пък го прави значително по-тромав и рязко му намалява шансовете при промъкване към танкова бригада(в случаите когато не вози десант) или маневрирането в дефиле(например).Отделно , че се увеличава размера на машината и тя става по-лесна за улучване(това особено много важи за оръжия от типа ЗУ23-2 които нямат електронни мерни прибори).Руснаците в Афганистан от горчив опит достигнаха до извода , че е нужна малка и пъргава машина а пък десанта можеш да си го возиш в Ми-17 под охраната на щурмовиките(Ми-28,Ка-50/52).
              Последно редактирано от ЕМО; 26-02-12, 16:17.
              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
              Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                ... БМП 4х4 оставяме на магистрите по търговия и прозрения. ...
                Не виждам някой да говори за БМП 4х4. Тези возила ги водят Protected/Light Armoured Patrol Vehicle т.е. защитени (или леко бронирани) патрулни (също и многоцелеви) машини. Никакви претенции да са БМП. Друг е въпросът БМП какви претенции могат да имат, при положение, че не осигуряват кой знае каква по-добра защита. Ако изобщо е по-добра де. Примерно по отношение на мините ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Една снимка от мой архив, без коментар.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:430bmppodrywnafugase..jpg
Прегледи:1
Размер:49.2 КБ
ID:5350777

Коментар

Е там е работата, и затова не е ефективно. В края на 80-те у нас се разработваше универсална ракета, така че каквото и да срещне - все да свърши работа. През 90-та съсипаха и това.
                    Не, Ми-28 е следваща модификация на Ми-24, и всичко това е все Ми-8. Колко е недомислица Ми-24 разкажи на десанта, или на техните си екипажи, когато дълго са в "командировка" на далечни точки за подскок. И на ранените и свалените екипажи, които са прибрали в тоя търбух посред боя не забравяй да кажеш. Ако напишеш интересно - обещавам да им го покажа, и те да знаят.
                    Не Ми-24 пази Ми-8/17, а обратното. Той лети последен в колоната, в отворения заден люк на пода лежи някой с картечница или АГС, и затиска мераклиите да пострелят от земята.
                    Ка-52 изглежда ще останат по-скоро изтребители, в това число противосамолетни. И морски, разбира се, изобщо нямат конкуренция в точността и устойчивостта на зависването. Едноместния 50 го изоставиха, двуместния се оказа с твърде големи предимства. Скъпи и сложни са, няма как да станат масови джугани.

Ами гледам, тука един специалист си представя претоварените с вторични суровини джипове точно като БМП. Когато и последния ефрейтор знае че това в никой случай не бива да се прави, и защо. На тебе и всички останали бих казал веднага каквото знам по въпроса, ама нека видим първо стратегическото мнение ...
                    Последно редактирано от Стефан; 26-02-12, 17:26.

Коментар

Eй.... човек да не отиде на кафе или на разходка на Витоша.
                      За начало уточнявам - никой не говори за БТР/БМП. Това е лека със сериозна противоминна и балистична защита ЗА ЕКИПАЖА машина за използване в конфликти с ниска интензивност. Реално съм посочил еквивалентите му. По отношение на балистичната и противоминна защита - нямам право да ги коментирам , но са много над тази на БТР 60 ПБ- МД. Практиката в Кабул за момента е че това са предпочитаните машини (от наличните такива) за патрулиране в градската част- предпочитани са и пред БТР и пред М1117 Гардиън. За идея- я някой да вкара един БТР в Стария град в Пловдив и да каже как е..... Не е БТР ... и още повече НЕ Е БМП. И да - имаме в БГ 25 такива машини (пърдон 21 в БГ и 4 на мисия).
                      Като тема за размисъл ето още две картинки и спираме за Котаците, че навлизаме в класифицирани минни полета.

Както и да е - радвам се че отново започнахме да сравняваме ябълките с дините. Или по древен обичай тръгнахме по схемата " А при вас бият негрите".

Машина е ужасно смотана - толкова смотана че Армията на РФ купува аналогични - и о....от Ивеко а не от ГАЗ ... я?!?
                      http://www.zr.ru/a/238800
                      Да се върнем на темата - за какво ще готвим армия- за защита на територията , за конфликти с ниска интензивност , за паради или за Втората Световна Война?
                      Анализаторите казват например, че до 15-20 години не се очаква България да участва във война с традиционните бойни действия на два фронта - и дори и да участваме ще бъдем трети ешалон (което си е чиста далавера мен ако ме питате). Също така поради икономически и логистични причини до 2020 се смята че цялата армия трябва да премина на машини на колесна база- вкл. самоходните артилерийски системи и БМП тата. Относно закупуването на руска техника - дори няма момент на замисляне по тази тема. Защо? Защото едно от основните изисквания поставяни пред ново закупената в БА техника е "оперативната съвместимост" с НАТО - т.е. едно нещо ако няма NSN - те е стоков номер по системата на НАТО- зор. Ситуацията с ВМП -3 ..... ми просто в нато единственото модерно БМП (Брадлито не го броим за живо дори) на верижна база е немската Пума, която е на цена от която спира дъха и на най възторжените немски фенове. Просто никй не счита верижните БМП та за перспективни. Освен естествено евреите с тяхният Намер (идва от думата за мъжко магаре ако не се лъжа), но подобно Меркавата и това е машина за техния си ТБД и техните си условия.

Стефане е точно тук е разликата между Котките и Г класата или Хъмвито. Дори с пълна бронировка имат съотношение от над 24 к.с. на тон и над 1000 кг. запас за носим товар.
                      Последно редактирано от Mad Dog; 26-02-12, 17:42.
                      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                      No man left's behind !!!!

Коментар

Да си чул за оцелял екипаж на улучена машина?

Коментар

Да си чул за оцелял екипаж на улучена машина?
                          Улучена с какво? С РПГ? С ПК? С АК? Взривени с ИВУ?!
                          Да чул съм и не само за екипажите на две машини обстреляни по време на засада на Западният Бряг . Над 40 попадения шест или седем от които в двигателя. Машините са върнали хората живи и здрави в базата. След това са пратени за ремонт. При това версията за Отбранителните Сили на Израел е с доста по- ниско ниво на защита. Същата фирма която прави бронята има вече доста добро решение за защита от РПГ - при това изискващо около 20 минути за инсталиране.Отново само за екипажа. Има варианти за защита на непрозрачната броня до 14.5 БТЗ за КПВТ включително.
                          Последно редактирано от Mad Dog; 26-02-12, 18:03.

Коментар

Колко е недомислица Ми-24 разкажи на десанта, или на техните си екипажи, когато дълго са в "командировка" на далечни точки за подскок. И на ранените и свалените екипажи, които са прибрали в тоя търбух посред боя не забравяй да кажеш. Ако напишеш интересно - обещавам да им го покажа, и те да знаят.

Тука си абсолютно прав.И въпреки това руснаците се отказаха от тая схема.

Не Ми-24 пази Ми-8/17, а обратното. Той лети последен в колоната, в отворения заден люк на пода лежи някой с картечница или АГС, и затиска мераклиите да пострелят от земята.
                            А това е интересно виждане! Не съм бил в Афганистан , но доколкото знам най-прилагания боен строй е бил двойка в челото и по един по фланговете(при възможност съответно звено+две двойки на дистанции 5-7км напред и 2-3км встрани).Интересно ще ми е мнението на очевидец.

Ка-52 изглежда ще останат по-скоро изтребители, в това число противосамолетни.
                            А,виж с това вече ще се озорят.Вярно е , че имат възможност за въздушен бой но тя е по скоро за самоотбрана от зор заман.
                            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                            Джон Кенеди

Коментар

Остави на мира Израел, това е специфичен ТВД, и нашата армия няма работа в пустинята. Затова никъде другаде по света никой не използва нито Галил, нито Меркава. Това е стратегически въпрос, и ти като истински разбирач, трябва да го знаеш повече от мене, да?

А с какво трябва да е улучено? Или ще задължиш противника да стреля само с това, на което бронята ще издържи?

Коментар

Остави на мира Израел, това е специфичен ТВД, и нашата армия няма работа в пустинята. Затова никъде другаде по света никой не използва нито Галил, нито Меркава. Това е стратегически въпрос, и ти като истински разбирач, трябва да го знаеш повече от мене, да?

А с какво трябва да е улучено? Или ще задължиш противника да стреля само с това, на което бронята ще издържи?
                                Концепцията на Меркавата е създадена за техният ТВД и работи там. Иначе не е лош танк, но ... А и до сега на никого не са го предлагали- поради простата причина, че едвам смогваха да задоволят собствената си програма. Преди две години го показваха на Евросатори (за сефте) и имаше интерес. НО е скъпа машина. За Галил - айде поправи се- Южна Африка е въоръжена с лицензно произведени Вектори, половин Латинска Америка ползва Галил- в Европа с него са въоръжени португалските парашутисти и почти цялата естонска армия. Автомата е прекалено скъп за производство но е изключително качествено изработен (апропо притежавам такъв SAR на единична като ловна карабина и мога да ти го покажа някой път).
                                Ето ти един естонец:
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Estonian_soldier_DA-SD-06-03436_c1.jpg
Прегледи:1
Размер:124.1 КБ
ID:5350860
                                Никой не задължава противника, но има нещо като баланс защита/маса/предназначение/цена. Както казах- опитай се да покараш БТР или още по добре БМП в Стария град на Пловдив. Мисля ще ти е тегавко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X