Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    Хирургически точен е, когато лежиш на огневия рубеж и стреляш по мишени. Когато адреналина ти блъска в главата нещата придобиват друг оттенък. Все пак още ми е интересно защо по 3-ма от всяка страна и защо разположени на такова разстояние, като вероятността да пострада някой от рикушет е доста голяма?
    За мен е най-оптимална в тактическо и всякакво друго отношение построение в тн "тройка". Що се касае до дистанция между хора в тройка - това е не задължителна дистанция, те сами в процеса на бой определяват я. Въпрос е че трябва да доближат къща до дистанция на един, хммм, как да му кажем на българският ... бросок на руски. А той вече някъде там е, 50 метъра. Идеята дух вътре да е обграден отвсякъде, да не може да дигне главата или да избяга.

Коментар

Бросок- може би хвърлей на български?
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
        Снощи след като се помолих почтително пред снимката на Бащицата и той ми се яви в съня ми и ми рече:

E, все ще остане някой лев за датския вариант ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Не е баш - бросок - това е дистанция, от която вече може да се хвърли граната. След като я хвърлиш веднага затичваш към вражеската позиция. Разбира се става дума за тн наступателна граната.

Коментар

Сибирски само искам да ми кажеш как точно ще забележиш дори и от 100 метра, повдигането на само една керемида от целия покрив с 3-4 сантиметра..?! При стрелба от къщата в най-идеалния случай ще видят точната позиция на стрелеца само 3-ма от блокадата,а ако стрелеца е достатъчно умен да не подава цевта на автомата на вън, а стреля от позиция на половин-един метър на вътре, най-вероятно никой няма да го види... А какво става ако на всяка страна на покрива има повдигнати по 2-3 керемиди...?! След всеки обстрел на покрива, обсадения ще има все повече и все по-добри точки за стрелба и наблюдение (предполага се, че на тавана ще има поне един зидан комин за прикритие).

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
              .... как да му кажем на българският ... бросок на руски. А той вече някъде там е, 50 метъра. Идеята дух вътре да е обграден отвсякъде, да не може да дигне главата или да избяга.
              Хвърлей му се вика . При условие, че наоколо е открито поле, аз бих разположил отделението си в полудъга и бих изпратил двама-трима прикрити в тил. Излезе ли на открито е свършен, а ако успее по магически начин да се отдалечи на разстояние по-голямо от 300-400 м, там ще го чака скритото отцепление. Иначе се получават едни неприятни свирения покрай ушите от стрелящите срещу теб. Имали сме подобни случки и не знаеш от кого да се пазиш по-напред.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Не е баш - бросок - това е дистанция, от която вече може да се хвърли граната. След като я хвърлиш веднага затичваш към вражеската позиция. Разбира се става дума за тн наступателна граната.

Коментар

Марто, да знаеш, че адреналин прави чудеса и в боя се случват мноого интересни нещата, и една подигната керемида лесно и веднага ще бъде забелязана, както и всякава сянка или дори намек на движение вътре.

Коментар

Първоначално публикуван от military extreme Преглед на мнение
                    [ATTACH=CONFIG]422954[/ATTACH]Аз да попитам като кибик,ако някой от комшиите реши да се гъбарчи с нас не е ли по добре да имаме и няколко такива.
                    И аз като лаик да питам, това не е ли междуконтинентална балистична ракета?И как се стреля с нея по комший?Вертикално нагоре и кадето падне?
                    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Марто, със сапунените патрончета сме имали случаи 10 човека да стрелят на дистанция определено в обсега на оръжието и нито един да не уцели. Стрелбата по мишени от положение легнал е чудесно нещо , ама когато мишената почне да се движи и на всичкото отгоре да стреля по тебе е малко по- иначе. В интерес на истината моето решение беше почти като това на Куздов, само дето аз обичам да си ги деля на четворки.... И идеята беше едната четворка да я перна някъде по фланга с добро наблюдение и зона за обстрел а другите две от към фасадата. А иначе реално две снайперски двойки на по 400 м. и под ъгъл вършат същата работа- ако тича просто ще умре изморен.
                      Последно редактирано от Mad Dog; 27-02-12, 09:43.
                      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                      No man left's behind !!!!

Коментар

Колеги, има и упражнения в позиция прав, и по движещи се мишени също... Признавам не са стреляли по мен, но сметка на това са били с юмруци по каската и със шомпул през гърба - определено пречи, но и се улучва защото иначе юмруците и шомпулите стават повече... Определено стреса влияе, но продължавам да съм на мнение, че шансовете са 50/50 при тази схема, стига човека в къщата да знае какво и как...

Коментар

Стрелба по флангово, фронтално, или облически движеща се цел доста различна, пък и в заданието май беше едно условие - минимално количество на личен състав. Иначе се реша съвсем лесно - един изстрел с РПО-А решава все проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                            Колеги, има и упражнения в позиция прав, и по движещи се мишени също... Признавам не са стреляли по мен, но сметка на това са били с юмруци по каската и със шомпул през гърба - определено пречи, но и се улучва защото иначе юмруците и шомпулите стават повече... Определено стреса влияе, но продължавам да съм на мнение, че шансовете са 50/50 при тази схема, стига човека в къщата да знае какво и как...
                            Да ти кажа мисля че всички сме стреляли и "каубойското" поне няколко пъти. Стрелбата от движение по движеща се по правилна треактория мишена е едно .... по бягащ човек (особено ако не е глупак) е друго.
                            Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                            No man left's behind !!!!

Коментар

Ако си спомняте, преди няколко години имаше един бунт на талибани в един затвор в Афганистан - бивша крепост на някакъв техен баровец в миналото и настоящ щаб на един от водачите на северния съюз.. Вярно не бяха един човек в къщата, ама и тези дето ги блокираха не бяха 12 човека в полето, а няколко стотин по крепостните стени около сградата... На всичкото от горе, американците хвърлиха и две 500 килограмови бомби за "цвят"... На края няколкото оцелели полуживи талибана, окопали се в мазето на разрушения затвор бяха издавени с вода, защото всеки друг опит да ги измъкнат от там или да ги убият, завършваше със смъртта на нападателите! Всичко това го има заснето! За съжаление пиша от телефона, иначе щях да ви постна и линк... Без да обиждам никой от пишещите но в случая това което пишете е малко в сферата на .....

Коментар

"Бросок" в случая е последния скок. Ако е в полето е "атака". Значи някъде са станали, дълго са ходили или прибягвали и припълзявали, тогава са настъпвали, а в последните 50 - 20 метра вече няма време и място за това, хвърлят гранатите, и хукват на един дъх, демек атакуват.
                                Четворка значи на практика две двойки, и не е добре. Един човек не може да носи един ранен, а двама могат. Четирима се разбират по-трудно и дълго. Тройката е правилното нещо, палестинците го доказаха още през 70-те.
                                Цялата работа е кой какво иска от тия в къщата. Ако за нещо трябват живи, работата се обръща на полицейска, и се прави каквото се прави. Ако проблемът е армейски, е просто. Обкръжените затова се отбраняват - за да сковават силите на настъпващите. Затова основните сили изобщо не се занимават с тях а ги заобикалят, а втория ешелон има грижата да използва минималните достатъчни средства за най-бързото унищожаване на съпротивлението. Значи в случая трябва да се сетят за чии грездей мъкнат тия гранатомети, или да хванат на стоп някой БТР, в който на сержанта не му е жал за кутия патрони за голямата картечница, та да срути тоя плевник. Иначе трябва да прежалят себе си, додето си играят на пейнтбол.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X