Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Да де, ама имахме и "Вулкан", който отиде на вторични суровини барабар с дивизионите самоходки и заводът "Бета", който ги правеше. И много години по-късно американския аналог на нашето беше смешен в сравнение със. А лазерната подсветка е чиста полюция срещу адекватен противник, доколкото съм чувал нещо за лазерите.
    И аз спирам да се бъзикам, това учих в Университета. Вече сам не си вярвам.

А да кажат - дават пари за Армия, или за ролекси и яхти, и тогава без много зор, всеки може да каже и каква армия, и за какво.
    И Вулканя и Вулкана М си ги има и работят. Живи и здрави до две години ще има и машини за предните артилерийски насочвачи като хората. За лазерите-нямам идея знам само че не се насочват точно като Бастиона. аз пък не съм спец в тази област и много не ми стана ясно като ми обясняваха принципа. Само знам че се въвежда код на ракетата, след това системата за подсветяване "макрирала" целта и се включвала в последните секунди за последни корекции... като тая уйовина ставала автоматично. Предполагам,че при мултиспектърни димилки от типа на Щората и да не работи толкова добре.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
      ..... кое е приоритета- екипировка, танкове и самолети, обучение .....
      Обучение!
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
        Не само лазерната подсветка може да се бъзика! И GPS насочването също и то както "едно птиче" ми каза - с леко "модифицирани" микровълнови фурни, ама какво от това..?!! Вече няма кой - армия дефакто нямаме, като гледам дори и тук - разтягайки локуми само, не можем да стигнем до нещо смислено...
        Аз за това съм готов за запас.... Може и без оръжие- имам си. Така или иначе ще се излиза партизани ако стане нещо по баято- поне да знам че и играчките и оборудването са си мои и проверени.

Сега да не бъда разбиран погрешно.... Нямам намерени да създавам паравоенно формирование.

Коментар

Те отдавна нямат димки, имат мигалки. Объркват направо математиката на ГСН-а, без сами да се заслепяват. В идеалния случай боеприпаса не остава без цел, а получава нова, близо и малко встрани от истинската.
          Ако системата е забелязала облъчване със средства за откриване или прицелване, или старт, или изстрел, сама разпознава носителя или боеприпаса, и настройва лампите, лазерите, или радиото именно за него. На близкия рубеж бившите димни гранатомети изстрелват стоманени мрежи с тежести по края, в направлението на влитане. РЕП-а на БТР-те предизвиква сработването на радиовзривателите на снарядите и мините на безопасна за пехотата височина.
          Това е класа Арена, и производните. Заглушителите на гпс и разните радиосредства се включват по дявол знае какви алгоритми, и изолират целия район на боя.
          От куршумите и гюлетата не пази, ама за тая работа да си слагат и мозъците под каските. Както съвършенно справедливо отбеляза Владо.
          Последно редактирано от Стефан; 26-02-12, 21:45.

Коментар

Аз за това съм готов за запас.... Може и без оръжие- имам си. Така или иначе ще се излиза партизани ако стане нещо по баято- поне да знам че и играчките и оборудването са си мои и проверени.

Сега да не бъда разбиран погрешно.... Нямам намерени да създавам паравоенно формирование.
            Абе идвате лека-полека на моето ама...развивайки по-напред в темата партизанското движение съм прОпуснал една много важна подробност Ако се забавят във времето още малко да ни нападнат, няма да остане гора да се крием Чернокраките и търговците ще са я обръснали 0 номер.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
              Абе идвате лека-полека на моето ама...развивайки по-напред в темата партизанското движение съм прОпуснал една много важна подробност Ако се забавят във времето още малко да ни нападнат, няма да остане гора да се крием Чернокраките и търговците ще са я обръснали 0 номер.
              Е сега ти още малко ще кажеш че на интегрираните ни съграждани трябва да им отнемем основното право. Това на не санкционирана незаконна сеч. Никакъв демократ не сте вие гражданино.

Коментар

Е сега ти още малко ще кажеш че на интегрираните ни съграждани трябва да им отнемем основното право. Това на не санкционирана незаконна сеч. Никакъв демократ не сте вие гражданино.
                Първо, още не сме ги интегрирали, и второ съм си демократ от Партията на дебелата тояга
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Аз съм от Кривия винкел. Търся да го изправя.
                  Май се налагат тежки вечерни преговори за коалиция.
                  Кой дойде с кола е предател!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Аз съм от Кривия винкел. Търся да го изправя.
                    Май се налагат тежки вечерни преговори за коалиция.
                    Кой дойде с кола е предател!
                    Готов! Вода е мръсна дума!!!

Коментар

И всичко пак минало на банално яко запиване... Ако се върнем на темата, то MRAP е нищо друго, освен тежък, неманеврен транспортер, който може да вози само по пътища с твърда покривка. Да, донякъде защитава от тн IED, иначе казано самоделни взривни устройства, които в А-стан не нищо друго освен чували с един тор ( специално не пиша с какъв, за да не предизвиквам интерес към темата и форума), но надали MRAP ще издържи на фабрична ПТМ, а и не говоря за тн Explosively Formed Projectiles (EFP), които направо расказали играта на тези слоноподобни коли.

Коментар

Така свършват хубавите приказки: "Три дни, яли, пили и се веселили...". Я кажи за къщичката, че ми е любопитно. Аз от стратегия не разбирам, а и Counter strike не играя, та знам само на практика как става...
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Според Сибирски - по 3-ма души на страна, разположени на около 100 метра от къщата, или обобщено 12 човека с по 50 метра отстояние един от друг. На мен лично не ми се вързват две неща - дистанцията от къщата (говорим за голо поле все пак, а дори и АК-47 е хирургически точен на такава дистанция) и отстоянието между постовете - представете си един стадион и поставете по един човек на вратите и един в центъра. После си представете безлунна нощ в полето, където няма никаква изкуствена светлина и малко лек ветрец за цвят - колкото да шумолят тревите и тръните, и ще разберете защо не съм съгласен! Разбира се позицията ми не почива на никакъв практически опит извън учебни занятия...

Коментар

Сега, малко обяснение - при минимално съотношение три към едно, стоящият вътре в къща има едно важно предимство - той може да се измъкне през всяка една страна от къща. И не факт че точно оттам ще го чакат тримата. Па затова по тримата от всека страна, прави 12 човека. Говоря само за непосредствено участващи в блокада. Стоящият в къщи няма физическа възможността да наблюдава какво става от всичките страни на къщата, пък и хора отвътре няма да му оставят тази възможността. Така докато го блокират от една страната, другите го наближават докато той не си остане без муницията и тръгне да бяга, или да не бъде нейтрализиран по един или друг начин.

Коментар

Хирургически точен е, когато лежиш на огневия рубеж и стреляш по мишени. Когато адреналина ти блъска в главата нещата придобиват друг оттенък. Все пак още ми е интересно защо по 3-ма от всяка страна и защо разположени на такова разстояние, като вероятността да пострада някой от рикушет е доста голяма?
                              П.П. Никога не ми се е налагало да превземам самотна къщичка в полето, затова питам от чисто любопитство. Предполагам стратегията ще е валидна и за превземане на укрепена точка на някой баир.
                              Последно редактирано от kuzdov; 27-02-12, 08:59.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Снощи след като се помолих почтително пред снимката на Бащицата и той ми се яви в съня ми и ми рече:
                                Премиерът Бойко Борисов бе категоричен пред журналисти по време на посещението си в Бургас (04.01.2012 г.): „България няма да купува нови самолети - изтребители, докато има криза и докато се решават въпросите с науката, културата и театрите, които 50-60 години не са ремонтирани”.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X