Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
    ... Армията на РФ купува аналогични - и о....от Ивеко....http://www.zr.ru/a/238800
    В линка е написано " О закупках в Италии или другой стране этих машин речь сегодня не идет. Главное— организовать производство такой техники в России»" и превода е малко по-друг
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Идеята да си изстреляме политиците и бюрократите, натъпкани в бойните глави на балистични ракети е извратена и единственото умно нещо от доста мнения насам... Харесва ми!

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        В линка е написано " О закупках в Италии или другой стране этих машин речь сегодня не идет. Главное— организовать производство такой техники в России»" и превода е малко по-друг
        «В современных условиях такую сборку можно наладить за 3–4 месяца. Из полностью импортных комплектующих. 100% локализация, конечно, займет несколько лет. Например, только локализация американского двигателя на одном из российских автозаводов продолжается уже больше трех лет, и пока локализовано лишь 65%»,— отметил собеседник издания.
        Т.е. няма да идват цели а на части в сандъци.... Нави ме..... Апропо такова производство може и в България да си направим.
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов)
          Идеята да си изстреляме политиците и бюрократите, натъпкани в бойните глави на балистични ракети е извратена и единственото умно нещо от доста мнения насам... Харесва ми!
          Марто недей така те са националнотоили богатство едно време имаше следния виц : Американците давали по 10 МБР за един наш бюрократ защото имал същата или по голяма разрушителна мощ.
          За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
          0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
            Т.е. няма да идват цели а на части в сандъци.... Нави ме..... Апропо такова производство може и в България да си направим.
            Дай боже, а не на "дувари", така по ще има брутен вътрешен продукт.....
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Както е казал Киряк Стефчов:"Тук се говори прекомерно против НВ Султаня и аз си излазям". Отивам за вечерен поклон пред снимката на БББ и неговия апостол Дянков, със смирена молба да ви надари с нови данъци и чиновници, за да ви дойде акъля и да разберете най-подир кон боб яде ли и в джамия пърда ли се.
              Щото той бащицата (БББ) кат ви говори да ядете асфалти и магистралита вий се правите на умряла лисица. Пък тука кат ви рекът да ядете танкове и самолети сте навитаци.

И сериозно - айда да се върнем на темата- парите са малко - кое е приоритета- екипировка, танкове и самолети, обучение или кое?
              Последно редактирано от Mad Dog; 26-02-12, 20:49.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                Имахме ги. Новите ни съюзници ни ги натрошиха.
                Стефане , я ме поправи ако греша-това не е ли "Топол М"-междуконтинентална балистична ракета на мобилна платформа...
                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                Джон Кенеди

Коментар

Су-то не може да работи в интерес на десанта. По негова заявка може да отработи цели, а заедно с него - не. То си е самолет. Време на достъп, целеуказване, време на баражиране в района ... Умряла работа. Те хубаво улучват целите, които им вкарват преди да излетят, свободния лов не им е сила. На никой самолет не е.
                  Руснаците имат специална машина за авионасочвачите, ние никога не сме имали. Пак през 80-те опитвахме нещо си без такова чудо. Нещо става, ама не много. Грамотна група може да повика и артилерията и авиацията, и да свърши работа. Някакво взаимодействие е въпрос на късмет и лично сработване, което значи че на занятията нещо може и да работи, а наистина - не.

А, Топола е. Имах предвид че тия които имахме, бяха единствените на балканския ТВД, и бяха реално стратегическо оръжие. Създаваха достатъчна заплаха за всички щабове и столици на съседите, така че да парализират действията им в нужната за останалите войски, степен.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Су-то не може да работи в интерес на десанта. По негова заявка може да отработи цели, а заедно с него - не. То си е самолет. Време на достъп, целеуказване, време на баражиране в района ... Умряла работа. Те хубаво улучват целите, които им вкарват преди да излетят, свободния лов не им е сила. На никой самолет не е.
                    Руснаците имат специална машина за авионасочвачите, ние никога не сме имали. Пак през 80-те опитвахме нещо си без такова чудо. Нещо става, ама не много. Грамотна група може да повика и артилерията и авиацията, и да свърши работа. Някакво взаимодействие е въпрос на късмет и лично сработване, което значи че на занятията нещо може и да работи, а наистина - не.
                    Без да палиш от четвърт - в момента имаме системи за "подсветяване" (лазерно насочване) в предните си артилерийски и авиационни насочвачи в Афганистан и тук в NRF а. На Локхиид Мартин са ако не ме лъже склерозата. Работят..... Проблема е че трябва някой да пусне това дето ще го целенасочваме.

Коментар

Преди да разнищим кое е приоритет на армията ни, трябва да си отговорим на въпроса за какво ще я подготвяме! Ако ще воюваме с пигмеите в джунглата трябва да наблегнем на лъковете и репелентите против комари, ако ще е за нещо друго - на ковчезите! С кого бихме воювали в обозримо бъдеще, къде и как - това са основополагащите въпроси от чийто отговори зависи всичко останало! За съжаление аз нямам дори и ни най-малка идея за тях ( отговорите )!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                        ... ако ще е за нещо друго - на ковчезите! ...
                        А, що? Датчаните едно време се майтапеха, че вместо армия можело да сложат в министерство на отбраната един телефонен секретар със записано съобщение. Та, като се обадели руснаците да кажат, че идват, да чуят "Предаваме се" ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Да де, ама имахме и "Вулкан", който отиде на вторични суровини барабар с дивизионите самоходки и заводът "Бета", който ги правеше. И много години по-късно американския аналог на нашето беше смешен в сравнение със. А лазерната подсветка е чиста полюция срещу адекватен противник, доколкото съм чувал нещо за лазерите.
                          И аз спирам да се бъзикам, това учих в Университета. Вече сам не си вярвам.

А да кажат - дават пари за Армия, или за ролекси и яхти, и тогава без много зор, всеки може да каже и каква армия, и за какво.

Коментар

Преди да разнищим кое е приоритет на армията ни, трябва да си отговорим на въпроса за какво ще я подготвяме! Ако ще воюваме с пигмеите в джунглата трябва да наблегнем на лъковете и репелентите против комари, ако ще е за нещо друго - на ковчезите! С кого бихме воювали в обозримо бъдеще, къде и как - това са основополагащите въпроси от чийто отговори зависи всичко останало! За съжаление аз нямам дори и ни най-малка идея за тях ( отговорите )!
                            И аз тоя въпрос го зададох:
                            Аз искам да говорим за мениджмънт , но .... мани ги англичаните , дай да видим как да си вадим нащо си магаре(само за протокола-ще трябва да обясняваш с моливите и пластелина,щото аз съм от тия дето перат партенките и тичат с кафетата).
                            Давай от начало:

* Анализ на външната среда;
                            * Анализ на вътрешната обстановка;
                            * Формиране на мисия и цели;

С по две думи според теб:
                            -какво се случва извън България(в глобален и комшийски план)
                            -какво се случва в България(политически,икономически,етнически и социално)
                            -възможните сценарии пред които реално може да се изправи БА (в това число и напред във времето).
                            Или с други думи къде искаме да стигнем.Т.е. кой е потенциалния противник,какво може той и какво ни е нужно за да го спрем.
                            За сега това.После ще мислим как евентуално ще го спираме.
                            но ми отговориха , че е много сложно да се обясни.Склонен съм да се съглася.То е равносилно на това да напишем военна доктрина на БА.Та за това само си чешем езиците с глупости...
                            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                            Джон Кенеди

Коментар

По нагоре съм написал според аналлизаторите (правописната грешка не е случайна) - с никого няма да водим активни бойни действия. Ще подкрепяме батковците - къде с добра дума, къде с още едно знаме на пилона до техните, къде с подпомагане в жандаро- полицейския етап на операциите. Толкоз. Въпроса е... че подобна подготовка има и един допълнителен бонус- ще сме готови за някакъв аспект на бойни действия с ниска интензивност и у нас или да кажем при някой комшии..... Сега колкото и на много хора да им се иска - БНА от мащабите и размерите на Варшавския договор не е дори сред фантастичните сценарии.

Коментар

Не само лазерната подсветка може да се бъзика! И GPS насочването също и то както "едно птиче" ми каза - с леко "модифицирани" микровълнови фурни, ама какво от това..?!! Вече няма кой - армия дефакто нямаме, като гледам дори и тук - разтягайки локуми само, не можем да стигнем до нещо смислено...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X