Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъците

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъци

Утре ще ти кажа но миля че на свеща пишеше вмз7

Коментар

• До: В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъци

Сменете си въздушния филтър и решавате проблема радикално

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
        Колеги, понеже от скоро имам мотора, и не ги разбирам много много нещата, за това ще питам. Според мен не е срамно да се пита, срамно е да се правиш на "разбирач" и "майстор". Та така, въпросите ми са малко глупави, но ще се радвам ако ми отговорите. Значи, когато взех мотора, той беше със запална свещ BRISK, карам си карам си аз и след известно време, започна да не върви и да "цувка и да пука" такова в ауспуха, дойде ми на ума, че е зацапана свещ, свалих я почистих я, и реших да си купя нова, а тази да стои за резервна. купих една на BOSCH, сложих я и всичко беше ОК, но след 100, 120 километра /вчера/ започна да прави същото, мотора минели 2800, 3000 оборота и все едно не му достига гориво, такова пак гърми в ауспуха и прекъсва, гасне, на ниски обороти върви, ама мине ли 3000 и прави по - горе описаните проблеми. Слизам аз, викам си - пак е свещта, свалих я почистих я, ритам запали някакси, обаче пак същото. Както и да е прибрах се някакси. После сложих и БРИСКа - същата работа, викам си, не е от свещ, и започнах - лулата смених - същото, кабела - пак същото.Мотора пали, във ниските върви, ама във високите въобще го няма, и на място като го форсирам в максималните обороти глъхне такова и прекъсва /също като Симсон с лоша центровка/.Викам си аз - е сега си Е.@ м@м@т@. Вече силно отегчен, защото нищо повече не мога да направя, изкарах кучето на разходка и след час като го прибирах ми дойде на акъла, че още като купувах Симсона беше с една свещ, ама някаква много китайска, пишеше на нея "N7YC" или нещо такова, бях я сменил и нея с БРИСК... и така де викам си дай пък да я сложа и нея - сложих я, ритнах, запали от раз - пробвах го - абе и работата на двигателя по - друга, преди беше едно такова по - мудно каточили /не знам може и да си втълпявам/, ама с тази свещ си върви много добре. Ако може да ми кажете каква точно трябва да е свещта за този мотор, и ако предишните две свещи са избили, могат ли да правят такива проблеми.

ПП - На Боша и на Бриска пишеше N17YC - викам си - сигурно нещо не са с такова топлинно число и след време "избиват" или нз и аз, я дайте идеи от какво може да е, според мен е от свещите, ама какви трябва да са?

Мерси за отделеното внимание, колеги, живи и здрави всички!
        Колега и аз имам същия проблем аман начи ще взема и аз да си купя една свещ и да се реши всичко.
        [SIGPIC][/SIGPIC]Марин Илчев

Коментар

Първоначално публикуван от Марин Илчев Преглед на мнение
          Колега и аз имам същия проблем аман начи ще взема и аз да си купя една свещ и да се реши всичко.
          Ами доколкото намерих информация в интернет за ЕТЗ 251 по книга дават свещта "NGK B7HS" - Предполагам 251 също е с електронно, и би трябвало тази свещ да стане и за ЕТЗ 150. Ама филтъра ще го сменя де, и една нова свещ, и ако пак прави същите проблеми - на вторични суровини.

Поздрави. доколкото разбрах свещта трябва да е с топлинно число 7 или 8, аз го карам със 17 .Ама ще оправя грешките навреме.
          Последно редактирано от ivodianov1992; 25-04-10, 22:59.
          Ако е машина, нека бъде немска!
          XJR 1200
          ETZ 150
          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
            Ама филтъра ще го сменя де, и една нова свещ, и ако пак прави същите проблеми - на вторични суровини.

Поздрави. доколкото разбрах свещта трябва да е с топлинно число 7 или 8, аз го карам със 17 .Ама ще оправя грешките навреме.
            Мисля, че проблема ще се оправи и само със смяна на свещ - слагай една ВМЗ (Винаги Може да Закъса) 7 и си готов .
            Ако не се оправи, кажи къде ще го хвърляш, да се позавъртя по това време там
            Hristo Draganov
            http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Колега не се чуди и слагаи вмз 7 тук в Чепеларе всички 251 и 150 ги караме с вмз

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Симеонов Преглед на мнение
                Колега не се чуди и слагаи вмз 7 тук в Чепеларе всички 251 и 150 ги караме с вмз
                Може и да я пробвам. Сега взех една Изолатор Специал М14 - 260 - уж за такъв мАтор ми я дадоха. Ама като я гледам вижда ми се по - китайска и от боша, ама айеде ще я пробваме и нея.
                XJR 1200
                ETZ 150
                Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Какво стана колега оправи ли се мотора.

Коментар

Оф, колега, не питай... Слагам Изолатора - мина има няма 5 километра и изби, после една Шампионка и тя не изкара много, към 10км и тя изби, а уж за ЕТЗ 150 е точната свещ, Изолатора също ми го дадоха за ЕТЗ. Така искам да ви попитам КАКВО ОЗНАЧАВА ТОПЛИННО ЧИСЛО ясно че 7, 8, 15, 17 - са топлинни числа на свещите, но каква е разликата между такава свещ със топлинно число 7 и такава с топлинно число 17. Прави ми впечатление, че каквато и свещ да сложа, с всички върви добре, но по асфалт, с боша над 100 километра минах, но щом го вкарах по черен път и изби свещта, със всички свещи, които пробвах с всички върви по асфалт, но вкарам ли го по черните пътища и избиват . Странна работа, защо така, аз си мисля, че като го карам из баирите и се движи по - бавно и не може да се охлажда добре и загрява повече и избиват ли дедазнам и аз, кажете вие, според вас защо е така? Един познат, караме заедно, със същата свещ Шампион, заедно си ги купихме, със едни и същи мотори сме и заедно караме неговата не е мръднала вече 500 километра аз през 10 километра ги сменям нещо в тоците ли има проблем незнам. Моля за съвет. Четох от тук от там, че от въздушен филтър може да е, отворих да го погледна, то още си е оригиналния, чисто здрав, рекох да го изтупам, то даже и прах няма - на колите на по 40, 50 хиляди километра се сменят, то мотора и 16 хиляди няма. Карбуратора отворих, прашинка няма вътре, всичко чистичко. Днес купих една ВМЗ 8 и за сега върви добре, но почивните дни ще я пробвам и нея. Свещта като я сваля не е зацапана, пък избила, защо така? Какъв зор виждат тея свещи, че да избиват? Ето и няколко снимки на свещите, които "изяде". а иначе от кондензатор, от бобина от какво може да е?
                    Поздрави!
                    Прикачени файлове
                    XJR 1200
                    ETZ 150
                    Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Стоя и си мисля, че нещо му има на ЕТЗто, щом ги избива тези свещи, или пък аз все да не случвам на свещи... Ако е електронно, ако се е скапало би трябвало въобще да не дава искра, ако е кондензатор, ме съмнява, че би трябвало изобщо да не пали, ако е повреден, та ме съмнява бобина или някакво съпротивление имали... незнам и аз, за сега ще сменям всякакви свещи, каквито намеря, дано се оправи, защото иначе...
                      XJR 1200
                      ETZ 150
                      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Колега диодите на изправителната група проверил ли си?

Коментар

Първоначално публикуван от iv75 Преглед на мнение
                          Колега диодите на изправителната група проверил ли си?
                          Я сега го обясни това същото нещо като на прост човек, по подробничко така ,и в какво се състои проверяването им.
                          XJR 1200
                          ETZ 150
                          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Сложи си свещ от резачка или за най сигурно магнет
                            [SIGPIC][/SIGPIC]Марин Илчев

Коментар

Под седалката има на две метални плочки 9 диода.С мултицета ги проверяваш един по един ,включваш на омметър обхват да кажем 20к и в едната посока диода ти дава проводимост ,а в другата не .Ако и в двете посоки имаш проводимост значи диода е избил .Ако и в двете посоки нямаш проводимост значи диода пак не става

Коментар

Първоначално публикуван от iv75 Преглед на мнение
                                Под седалката има на две метални плочки 9 диода.С мултицета ги проверяваш един по един ,включваш на омметър обхват да кажем 20к и в едната посока диода ти дава проводимост ,а в другата не .Ако и в двете посоки имаш проводимост значи диода е избил .Ако и в двете посоки нямаш проводимост значи диода пак не става
                                Аха, мерси колега, ще ги проверя тези диоди, като се прибера в сряда ,а иначе от какво друго може да е?
                                XJR 1200
                                ETZ 150
                                Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X