Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъците

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъци

1-во на десният капак има гумена тапа.Сваляш я.Вътре има гайка която я разхлабваш малко и разхлабваш шпилката с отверка.2-ро слагаш мотора да легне на дясно,така,че двигателят да бъде хоризонтално може да подложиш нещо от долу(това за да не източваш маслото) 3-то сваляш скор лост иманивелата и капака.4-то на съединителя има 3 болта за 10 ключ разконтряш и отвиваш.болтовете не ги изваждаш а ги махаш заедно те са с общи шайби.Вадиш дисковете(няма страшно само най-вътрешния огледален е по-различен)вътре в центъра има гайка която трябва да развиеш мисля,че 16 ключ при това е с лева резба.5-то развиваш болта на пиньончето и внимателно го избиваш на конус е.Поздрави и успех.

Коментар

• От: В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъци

Първоначално публикуван от venci tr Преглед на мнение
      1-во на десният капак има гумена тапа.Сваляш я.Вътре има гайка която я разхлабваш малко и разхлабваш шпилката с отверка.2-ро слагаш мотора да легне на дясно,така,че двигателят да бъде хоризонтално може да подложиш нещо от долу(това за да не източваш маслото) 3-то сваляш скор лост иманивелата и капака.4-то на съединителя има 3 болта за 10 ключ разконтряш и отвиваш.болтовете не ги изваждаш а ги махаш заедно те са с общи шайби.Вадиш дисковете(няма страшно само най-вътрешния огледален е по-различен)вътре в центъра има гайка която трябва да развиеш мисля,че 16 ключ при това е с лева резба.5-то развиваш болта на пиньончето и внимателно го избиваш на конус е.Поздрави и успех.
      Мерси колега за подробното обяснение. Значи касетата на съединителя не е на конус и се сваля само като се развие, без да се избие, така ли. а Пиньоните, които са под касетата трябва да се избиват, ама това не става ли със скоба, и не може ли да не разхлабвам съединителя от болта за реголирането а просто д извадя щпилката (на десния капак)?
      Ако е машина, нека бъде немска!
      XJR 1200
      ETZ 150
      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Касетата е на шлици и излиза съвсем свободно ,като развиеш централната гайка.Шпилката на десния капак е за грубото регулиране на съединителя само я разлаби,че създава напрежение на трите ботчета от другата страна,а те са навити в малката касета която е от алуминиева сплав и може да изпуснат резбите.А зъбното колело което е под касетата е захванато за нея (това дето го захапва манивелата)а това за веригата езанитено за касетата всичко излиза като едно цяло.Имам стара касета може да я наснимам утре ако не забравя.

Коментар

Първоначално публикуван от venci tr Преглед на мнение
          Касетата е на шлици и излиза съвсем свободно ,като развиеш централната гайка.Шпилката на десния капак е за грубото регулиране на съединителя само я разлаби,че създава напрежение на трите ботчета от другата страна,а те са навити в малката касета която е от алуминиева сплав и може да изпуснат резбите.А зъбното колело което е под касетата е захванато за нея (това дето го захапва манивелата)а това за веригата езанитено за касетата всичко излиза като едно цяло.Имам стара касета може да я наснимам утре ако не забравя.
          Мерси много за подробното обяснение колега. Значи до колкото разбрах не са ми нужни някакви по - специални инстроменти за свалянето на сектора за паленето и неговата смяна. Защото някъде чух, че трябвало скоба за ваденето нна касетата.
          XJR 1200
          ETZ 150
          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Не ти трябват никакви специални инструменти

Коментар

А ето я касетатаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:SANY1233.JPG
Прегледи:1
Размер:180.8 КБ
ID:5225778Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SANY1235.jpg
Размер:152.8 КБ
ID:5225779Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SANY1234.jpg
Размер:155.1 КБ
ID:5225780

Коментар

По принцип за да направиш всичко както трябва ти трябва богат набор от специални скоби,Ако имаш някои приятел можеш и без кои знае какви инструменти.Гледаи в youtube има клипчета специало от завода в гдр за зглабяне и разглабяне на двигателя
                Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

• От: До: В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недоста

здравеите колеги аз съм нов в форума и едвам прохождащ с моторите, та имам двигател на MZ125 59г. двигатела беше спекан като го взех пръснах го до най малкото болче шлайфах му целиндъра и взех по голямо бутало но имам проблем с събирането на двигатела ако някой има схеми или снимков материал или някаква литература за събирането на двигателя ще съм му много благодарен да ми ги покаже благодаря предварително

Коментар

• От: До: В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недоста

айде бе хора моля ви за помощ много ми е спешно трябва ми начина на сглобяване на двигателя кое след кое следва помагайте

Коментар

явно никой не е заинтерисован да ми помогне е мерси все пак

Коментар

Колега, да ти кажа, едвали никой не е заинтерисован да ти помогне, но питаш въпроси за ДВГ, който е над 50 годишен и едвали много хора му разбират и ще се наемат как да ти обяснят да го събереш стъпка по стъпка като вземеш в предвид, че има стотици чарколяци. И да знае човек друго си е да го види. Сега да питаш за ЕТЗ доста хора ще се отзоват, но за тази стара техника... не ги е имало много. В нета потърси ли някакъв мануал. Все нещо трябва да има.
                        XJR 1200
                        ETZ 150
                        Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от smotancho Преглед на мнение
                          явно никой не е заинтерисован да ми помогне е мерси все пак
                          разгледай тука http://www.mzclubhungary.com/Letolte...szerelesi.html
                          луд умора няма!!!

Коментар

Ами да след дълго и уморително търсене все пак успях да намеря една схема точно за този двигател бих казал че малко трудно ще се ориентирам по нея но все пак е нещо благодаря и на теб за насоката с мануалите

етоя и нея Натиснете снимката за да я уголемите

Име:rgh1285343174a.jpg
Размер:174.5 КБ
ID:5230687

Коментар

Ако ще помогне на някои ето и една схема на ел.инсталацията за мз250 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12vanlage.jpg
Размер:223.5 КБ
ID:5230702
                              Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Помогойте трябва ми ел.схема на мз трофи!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X