Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъците

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъци

Първоначално публикуван от monster energi Преглед на мнение
    А за амортесиьорите си вземи МХЛ 32 идеално е.Ако нямаш маншони,сложи много добра работа извършват.
    За амортисьорите има специално масло за амортисьори-не е скъпо!!!
    MG RACING

Коментар

До: В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъци

Първоначално публикуван от ГАЗ69 Преглед на мнение
      Някой разглобявал ли е задните амортисьори на МЗ ТС 150,че на моите им изтече маслото и как се долива масло в тях?
      Май ще се наложи да купуваш амортИсьори,могат да се напълнят, но за определено време от 2-3 седмици изтичат. Направи го с централен за по-голямо улеснение.
      Последно редактирано от viki terzieva; 14-02-10, 16:34.
      [SIGPIC][/SIGPIC]Марин Илчев

Коментар

Ето малко снимки от едно пълно преобразяване на МЗ ТС 150.

Тука е още без капаци, седалка, резервоар.

А ето и как се движи веригата по ролките.(Нека, ако някой знае по алтернативен начин, да каже, че не съм сигурен дали така ще е добре).

А ето го и отзаД.

И от страни.
        Последно редактирано от viki terzieva; 14-02-10, 16:36.

Коментар

НИкак НЕ е добре Колега.
          Ролките ги махай,монтирай на рамката транспортна лента за да може веригата да се плъзга по нея без чупка,или с минимална такава.
          Повдигачите които си правил не са никак добре.Нарушаваш целият баланс на мотора и застрашаваш Живота си!Махни ги
          MG RACING

Коментар

Първоначално публикуван от Станислав_ Преглед на мнение
            НИкак НЕ е добре Колега.
            Ролките ги махай,монтирай на рамката транспортна лента за да може веригата да се плъзга по нея без чупка,или с минимална такава.
            Повдигачите които си правил не са никак добре.Нарушаваш целият баланс на мотора и застрашаваш Живота си!Махни ги
            Ами с по-дълги амортесьори как ще е?Има ли пак рискове?

Коментар

Ефект ще има,но няма да бъде желаният ефект!Като го повдигаш му нарушаваш целият баланс.карай си го както е оригинално!
              MG RACING

Коментар

А това,добър вариант ли е.

Коментар

Така ще бъде по-добре,Но пак няма смисъл.Търси истински мотор.
                  В тай криза ще намериш на доста прилична цена някоя 125ца.
                  Поздрави
                  MG RACING

Коментар

Абе, Станиславе, проблемът не е в моторите, тях ги има под път и над път, важно е другото-парите тях сега ги няма и няма за по-свестен мотор.
                    П.П МЗ-та си е наред, но искам да сложа други гуми и не могат да станат в стария му вид.
                    Последно редактирано от viki terzieva; 23-02-10, 20:50.

Коментар

Колега,остави тия калами/извинявай/,но найстина застрашаваш сериозно здравето си.В "продава" някъде срещнах оборудвана рамка от ЧЗ крос,спазари я,двигателя все някак ще го нагодиш,гледам идва ти отръка.УСПЕХ и поздрави за ентусиазма
                      HUSGVARNA 630 SMR
                      PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Aбе то се е видяло,ще си чупя главата.Ами ще карам по- бавничко.

Коментар

Първоначално публикуван от profesionalista Преглед на мнение
                          Колега,остави тия калами/извинявай/,но найстина застрашаваш сериозно здравето си.В "продава" някъде срещнах оборудвана рамка от ЧЗ крос,спазари я,двигателя все някак ще го нагодиш,гледам идва ти отръка.УСПЕХ и поздрави за ентусиазма
                          Послушай колегата и не се занимавай с глупости
                          Научих,че колкото и да знаеш,все още има какво ново да научиш!

Коментар

Първоначално публикуван от monster energi Преглед на мнение
                            А това,добър вариант ли е.
                            Тоя вариант аз му го предложих на Марин, обаче Марине, сега се сетих нещо друго - и така може да има малък проблем ...
                            Ако в междинната точка (т.е. горния край на повдигача, там където е хванат за долното ухо на амортисьора) няма леко движение на вингела напред назад = проблем.
                            При този вариант - с хванат на 2 точки за вилката "повдигач" - когато вилката се сгъва нагоре, точно в тази междинна точка ще има леко изместване напред в горната част на повдигача, т.е. долния край на амортисьора ще тръгне съвсем малко напред. И ако в тази точка нямаш малко движение на винкела около оста на тоя дългия болт (който влиза в долното ухо на амортисьора) ще дава зор на ухото, по някое време може и да се спраска ...
                            Не знам дали ме разбра , като пооздравея ще се постарая да ти врътна някаква схемка на пейнта ...
                            По-лесно и по-безопасно за теб е ако намериш по-дълги амортисьори.
                            Още по-лесно е както са ти казали и колегите, да не бараш оригиналната конструкция и да го караш така, или пък да потърсиш друга рамка отнякъде. Що не се обади преди 4-5 години , в нас имахме една от ЧЗ 125 крос, само май без двигател беше, ма баща ми на кой я даде ....

Иначе се замислих за "подплесване" на задните амортисьори, т.е. долния край мъничко напред по вилката, предния край доста напред (по посока към двигателя имам предвид), обаче с тая задна част на рамката, дет са я измислили немчетата, няма как да стане май ... При стандартната рамка само с тръби е по-лесно, но тук ...
                            Така ако се наведат амортисьорите със същата дължина на амортисьора ще си докараш доста по-голям ход, и няма да снаждаш нищо, но за момента го забравяме тоя вариант де

Я кажи сега какви гуми искаш да слагаш? Той с 18-ки капли ли беше мотора? Сигурно искаш да сложиш директно таралежка 18 цола, а? Стандартната ширина на гумата няма ли да дойде множко и да опира в калника отстрани да кажем?

П.П. Ей, знаеш ли, хрумна ми нещо (имам предвид друга рамка от едно място), хайде тия дни ще се чуя с баща ми да видим можем ли да измислим нещо, и ще ти пиша допълнително
                            Става въпрос за една легендарна рамка от MZ Трофи, само че преправена като за крос (основно в задната част, даже е с правена вилка като за 18-ка капла, но може и 19-ка да стане, не знам). Не знам предница имаше ли, но те и твоите колове ще станат. Само ще си присадиш твоя двигател, място ще има достатъчно, тъй като рамката е от Трофи. Едно време беше най-яката гъбарка
                            Последно редактирано от HD; 18-02-10, 16:07.
                            Hristo Draganov
                            http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Колеги колко струва един основен ремонт на МЗ 150(бутало и сигменти)

Коментар

Първоначално публикуван от maxy93 Преглед на мнение
                                Колеги колко струва един основен ремонт на МЗ 150(бутало и сигменти)
                                Значи maxy93 всичко е относително,зависи от буталата и сегментите какви са ,цилиндъра дали ще шлаифаш и мисля това е.Но мисля,че няма да ти излезе под 50 лв.
                                Поздрави!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X