Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъците

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъци

Първоначално публикуван от Embolado Преглед на мнение
    Здравейте!
    Имам едно ЕС 175/2. Направена му е центровка обаче на манивела не иска и не иска да запали.С бутане пали много лесно, но на манивела само 1 път е палело до сега.
    Свеща е каквато е по каталог - изолатор 260 (и с други съм пробвал, пак е същото)
    Нивото на карбуратора е добре.Какво друго да гледам?Иначе моторчето като вървене е супер, само на манивела не иска да пали
    А с акомулатор ли е или с магнет ако с акомулатор смени го.А като цяло през манивелата рита ли,ако рита значитогава е от центровка(предварение закъснение)
    [SIGPIC][/SIGPIC]Марин Илчев

Коментар

• От: В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъци

Колеги помагайте да се намери някоя предница от мз 251 втора ръка да е

Коментар

А аз да попитам - в Стара Загора, къде има майстор за предници, че моята протече и най вероятно семирингите ще са за смяна. Мерси Предварително.
        Ако е машина, нека бъде немска!
        XJR 1200
        ETZ 150
        Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Сериозно питам бе, никой ли не знае за Майстор в Стара Загора в тази област?
          XJR 1200
          ETZ 150
          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Пробвай да си ги смениш сами нее трудно значи:
            1-сваляш предната гума
            2-във ботуша отдолу има гаика отвиваш ги(внимаваш да не те опръска маслото)
            3-маша ботуша(като изтече маслото и го измиваш до блясък с нафта)
            4-отвиваш горе тапите на троиника и си готов.
            След това следва смяна на семерингите(махаш ги от ботуша и отиваш в магазина за нови Ако има от зелените)слегаш ги след това има дни гумички на кавалите на шпилка една 6мм сменяш и тях зглабяш пак по посечиния по горе път наливаш 100г завиваш на ръка тапите,ако нее както искаш още 50г и така до твоите предпочитания.
            Надявам се бях полезен.Поздрави!!!

Коментар

Абе то може и да е лесно, ама когато, не си правил нещо, колкото и да е лесно като не знаеш от къде да го започнеш... Всичко добре, нещата, които разбеах са - в коловете има пружини, знам как се свалят, ама нали има нещо, което да ги държи в ботушите, защото иначе ако го изправиш на задна гума и ще ти замине предницата - До колкото разбрах тези колове ги държи болт, или гайка, които са от доло под ботуша - в дъното, но могат да се развият, когато се извади оста, която държи предната капла. До колкото разбрах това трябва да е. А да попитам семерингите как се вадят, значи нали на ботуша отгоре има една капачка, която ги затваря тези семеринги, тя как се сваля?
              XJR 1200
              ETZ 150
              Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                Абе то може и да е лесно, ама когато, не си правил нещо, колкото и да е лесно като не знаеш от къде да го започнеш... Всичко добре, нещата, които разбеах са - в коловете има пружини, знам как се свалят, ама нали има нещо, което да ги държи в ботушите, защото иначе ако го изправиш на задна гума и ще ти замине предницата - До колкото разбрах тези колове ги държи болт, или гайка, които са от доло под ботуша - в дъното, но могат да се развият, когато се извади оста, която държи предната капла. До колкото разбрах това трябва да е. А да попитам семерингите как се вадят, значи нали на ботуша отгоре има една капачка, която ги затваря тези семеринги, тя как се сваля?
                С отвертката а после ги набиваш с дръвце и чук.

Коментар

Здравейте колеги. А да попитам може ли да се направи да вади по - силен звук, като ЧЗ например. На ЧЗто се развива ауспуха отзаде и се махат заглушителите и патка яко. На МЗто не се ли разглобява някак. Или има друг чалъм.
                  XJR 1200
                  ETZ 150
                  Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                    Здравейте колеги. А да попитам може ли да се направи да вади по - силен звук, като ЧЗ например. На ЧЗто се развива ауспуха отзаде и се махат заглушителите и патка яко. На МЗто не се ли разглобява някак. Или има друг чалъм.
                    Внака номера е един да ти го кажа да си направиш нов резонатор(да го изчислиш)или да си купиш готов от магазина за около 70-80лв и да го отвориш още малко така ще вади добър звук ,а и ще вдигнеш мощноста.В предишните страници сме го обсъждали.

Коментар

Здравейте!
                      Колеги, да ви се намира някой ауспух за ЕТЗ 150 втора ръка?

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Embolado Преглед на мнение
                        Здравейте!
                        Колеги, да ви се намира някой ауспух за ЕТЗ 150 втора ръка?

Поздрави!
                        Колега, в темата има няколко програмки за изчисление на резонатори, може да си изчислиш и да си го направиш, не е голяма философия!
                        Последно редактирано от Chinela; 29-06-10, 14:28.

Коментар

Здравейте имам симсон с51б и искам да го направа по кросов.(знам че темата е за мз ама симсона е близко до тях)
                          като за начало смених предната зъбчадка от 15 на 12 зъба махнах излишните за мен мигачи стоп багажник и тн.
                          Имам въпрос как да вдигна задницата с около 5см. и какъв преден калник да сложа.
                          Четох темата и някаде се споменаваше на китаиски кросови гуми-някои може ли да ми каже от каде ги е купил
                          Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Първоначално публикуван от nbajani Преглед на мнение
                            Здравейте имам симсон с51б и искам да го направа по кросов.(знам че темата е за мз ама симсона е близко до тях)
                            като за начало смених предната зъбчадка от 15 на 12 зъба махнах излишните за мен мигачи стоп багажник и тн.
                            Имам въпрос как да вдигна задницата с около 5см. и какъв преден калник да сложа.
                            Четох темата и някаде се споменаваше на китаиски кросови гуми-някои може ли да ми каже от каде ги е купил
                            Може да изместиш хода на задните амортесьоринапред по рамата.Но проблема ти е 1 и той е веригата плазгача(можеш да ползваш оптегач от ангренажна верига на москвич или лада)и 2 рото най зле е предницата трябва да видя на някой и мога да ти кажа дали ще може да се удалжи иначе ако имаш интерес се разрови из темата и погледни моето мз.
                            Поздрави!!!!!!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Марин Илчев Преглед на мнение
                              Може да изместиш хода на задните амортесьоринапред по рамата.Но проблема ти е 1 и той е веригата плазгача(можеш да ползваш оптегач от ангренажна верига на москвич или лада)и 2 рото най зле е предницата трябва да видя на някой и мога да ти кажа дали ще може да се удалжи иначе ако имаш интерес се разрови из темата и погледни моето мз.
                              Поздрави!!!!!!!!!!
                              благодаря ще погледна
                              Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Здравейте колеги, имам два въпроса, на които искам да получа отговор. Та така де, ще се радвам да ми отговорите и на двата. Значи на МЗто, когато му е пуснат фара няма мигачи, смисъл има ама не мигат, защото не идва ток до тях, защото фара „гълта” тока и до тях не достига. Мине ли 4, 5 хиляди оборота и започват да премигват леко – според мен тогава динамото, при тези високи обороти зарежда повече и тогава заработват. Също така, когато мотора е запален и е на място и е със включен фар, фарът премигва и мотора гасне, поради това че не достига достатъчно ток според мен. Та така може ли тези „проблеми” да са от изтощен акумулатор, и да попитам акумулатора е 12 волта 5 ампера, може ли да му сложа по – мощен смисъл с повече ампери, с 6, 8 колкото е там следващият?
                                И другият ми въпрос е малко странен, ама айде да попитам, пък ако отговорите – добре. Значи... не мога да го нарека проблем, но, когато включвам от първа на втора 2ра влиза с повечко „зор”, така де „по – трудно влиза”.Само при тази скорост се явява това. Обаче това е понякога, независимо при студен или топъл двигател понякога включва по – трудно, друг път почти без усилие. Примерно студен двигател паля, тръгвам влиза без усилие втора, понякога доста трудно, при загрял двигател също, понякога леко, понякога по – трудно. От маслото едвали ще е/понеже ту се явява проблема ту не/, колко вилки има, не са ли две, една за включване и една за изключване, мисля си ако има крива вилка то това няма да е само при втора скорост. Дори не мога да го нарека проблем, но просто понякога по – трудно влиза тази предавка. Чудно ми е на какво се дължи това? Ако някой знае нека каже. Мерси за отделеното внимание. Живи и здрави всички!
                                XJR 1200
                                ETZ 150
                                Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X