Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъците

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъци

Здравейте,колеги днес в този слънчев ден реших малко да ремонтирам мотора:
    -да почистя старите степенки и направя нови по-хубави;
    -да почистя и боядисам рамката и резервоара. Все пак трябва да се подготви за новия сезон.
    Ето и малко снимки:

На тази снимка махам старите степенки.

Малко го завалихме де,ама няма как, трябва да се направи.

Тука е без двигател,защото ми тече картера и става опасно.

Ето го и най-големия ми помощник,така се прави като него.

Ето вижте колко желязо има в една тръба.

А ето и от другата страна.

Е сега не може и без дрелката.

А ето го и другия помощник Дуцата (songshena).

Това е то готовото производство.

Ами колеги за днес стига,като се позатопли пак.
    Последно редактирано от viki terzieva; 04-02-10, 21:24.
    [SIGPIC][/SIGPIC]Марин Илчев

Коментар

До: В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъци

Колко трябва да е центровката на МЗ150? Моята я измерих 3.70 ГМТ.?
      Последно редактирано от viki terzieva; 14-02-10, 16:25. Причина: правопис и пунктуация

Коментар

Колега, мисля че трябва да е 4.0 преди горна мъртва точка, но и питай колегата ETKORC. Той предполагам знае.
        П.П. И качи някоя снимка да го видим тоя мотор.
        Последно редактирано от viki terzieva; 14-02-10, 16:26.

Коментар

Здравейте мотористи.
          дойде и моето време мало да попиша. От седмица разглеждам сайта и много ми помогна. Имам ЕТЗ 150 и прочетох едва ли не всичко написано. Нов съм в мотоспорта и някои работи още не са ми ясни. Та да си дойда на въпроса:
          Обяснете ми аджеба моторното и трансмисионното омасляване с 1 масло ли се правят, защото във книжката му пише за двете ама пробката отгоре е 1,а отдолу има и за двете
          Извинете ме за некомпетентността и благодаря предварително
          HONDA XL650

Коментар

Първоначално публикуван от peshunov Преглед на мнение
            Здравейте мотористи.
            дойде и моето време мало да попиша. От седмица разглеждам сайта и много ми помогна. Имам ЕТЗ 150 и прочетох едва ли не всичко написано. Нов съм в мотоспорта и някои работи още не са ми ясни. Та да си дойда на въпроса:
            Обяснете ми аджеба моторното и трансмисионното омасляване с 1 масло ли се правят, защото във книжката му пише за двете ама пробката отгоре е 1,а отдолу има и за двете
            Извинете ме за некомпетентността и благодаря предварително
            Абе Пешунов, вземи почети малко теория. Излагаш се с тоя въпрос.

Долу едната пробка ти е за маслото, а другото не е пробка. Него не го отвивай. Там има пружина и съчма. Те отговарят, за да можеш да си нацелиш свободната скорост. Фиксатор му се вика

Иначе двигателят на ЕТЗ-то е двутактов. Той се маже с масло, което предварително се смесва със бензина. Маслото за скоростите си е съвсем отделно и си маже само скоростите.
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Фиксаторът не съм го бутал и нямам намерение. Има 2 пробки- едната е за източване на маслото от съединителя, а другата - от скоростите(същата е на по-ниско ниво) и така е написано във мануала на мз-то. След като махнах капаците видях, че нямат стена, която да ги дели. Следователно маслото е 1 и също. Как си отговорих сам без да искам, и ако не съм разбрал погрешно от темата за маслата ЕР90 ПРИСТА е подходящо масло.
              Това го решихме. Четох, че ауспухът се реже и го срязах, ама не мога да разделя 2-те части. Чуках, лопах, не мърда. Явно го държат тръбичките вътре и не знам
              [IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/PESHUNOV/Desktop/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B0/DSC00096.JPG[/IMG]
              как да го разделя
              Отново се извинявам за простотата си и благодаря

Частицата "НЕ" се пише отделно от глагола. Например НЕ знам и НЕ мога.
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от viki terzieva; 14-02-10, 16:30.
              HONDA XL650

Коментар

Колега, не се коси и аз бях така с ауспуха, само че аз на сама глава го направих и се наложи да купувам нов ауспух (резонатор). А като става на въпрос за рязането, объкрал си го. Аз го срязах, също като тебе и отидох до колегата panjeto71 и ми каза,че се реже на 2 мм от заварката(отзад на заглушителя).Предполагам и ти си го срязъл като мен - по заварката.
                Последно редактирано от viki terzieva; 14-02-10, 16:31.

Коментар

Фиксатора не съм го бутал и нямам намерение. има 2 пробки- ената е за източване на маслото от съединителя, а другата от скоростите(същата е на по-ниско ниво) и така е написано във мануала на мз-то, след като махнах капаците видях, че нямат стена която да ги дели следователно маслото е 1 и също. Как си отговорих сам без да искам, и ако не съм разбрал погрешно от темата за маслата ЕР90 ПРИСТА е подходящо масло.
                  Това го решихме. Четох, че алспуха се реже и го срязах, ама не мога да разделя 2-те части. Чуках, лпоах немърда. Явно го държат тръбичките вътре и незнам
                  [IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/PESHUNOV/Desktop/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B0/DSC00096.JPG[/IMG]
                  как да го разделя
                  Отново се извинявам за простотата си и благодаря
                  Май някой ще се наложи да кУпува нов. Съвет от мен, вземи си готов резонатор или си изчисли с програмка.
                  Поздрави!!!
                  Последно редактирано от viki terzieva; 14-02-10, 16:31.

Коментар

Първоначално публикуван от hellmachine Преглед на мнение
                    Ето ти готов резонатор за МЗ 150 ако те интересува ще ти кажа и откъде да си го купиш цената му е 70-80лв

А тук има интересни неща за тунинговане на двигател на МЗ както и малка програмка за пресмятане на резонатор за двутактови мотори,успех.
                    МаЙ някой не гледа!!!
                    Последно редактирано от viki terzieva; 14-02-10, 16:32.

Коментар

Ето това е ауспух за мене. Нямаш идея как ще пасне на моторчето- а ето го и него. Целият съм го пребоядисал аз ( синьото не ми допадна), а маската е от предишния собственик. Остана да намеря масло за амортисьорите и двигателя и съм готов. Дай малко инфо за тоя редуктор
                      Последно редактирано от viki terzieva; 14-02-10, 16:32.
                      HONDA XL650

Коментар

Колега резонатора е супер, линчо бях на монтажа и теста.Ако си навит да си взимаш няма да съжаляваш.

Коментар

Най-после и него, само хубава зъбата гума и масла и е готов.
                          п.п. Петната по боята са от лошата светлина
                          Прикачени файлове
                          Последно редактирано от viki terzieva; 14-02-10, 16:33.
                          HONDA XL650

Коментар

ето това е алспух за мене. нямаш идея как ще пасне на моторчето- а ето го и него. Целият съм го пребоядисал аз ( синьото не ми допадна), а маската е от предишния собственик. Остана да намеря масло за амортиьорите и двигателя и съм готов. дай малко инфо за тоя редуктор
                            Колега (peshunov) за кАкъв редуктор говориш?А за амортИсьорите си вземи МХЛ 32, идеално е. Ако нямаш маншони, сложи - много добра работа извършват.
                            Последно редактирано от viki terzieva; 14-02-10, 16:34.

Коментар

Грешка на "езика", резонатор имах предвид. Сори за невниманието от моя страна. А къде мога да си намеря масло за амовете, че в Павликени няма да намеря. Ако някой знае във В.Т. да пише, ще бъда благодарен.
                              Последно редактирано от viki terzieva; 14-02-10, 16:34.
                              HONDA XL650

Коментар

Някой разглобявал ли е задните амортисьори на МЗ ТС 150,че на моите им изтече маслото и как се долива масло в тях?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X