Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъците

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъци

В бензина слагай от валволина, добре ще е. Аз навремето моя Мз го карах с 2т кастрол. Тогава нямаше ментета още или може би бяха по-малко Иначе и с приста приятели ги караха. Въпросът е да е 2тактово маслото, и честито за придобивката. Моторчето е чудесно !
    Последно редактирано от viki terzieva; 06-03-10, 08:25. Причина: Неоформяне на изречения и липса на главни букви
    Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

• До: В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъци

Аз имам МЗ 150 и си го карам на село само има и добри страни и лоши добре е че частите са му евтини.
      Поздрави
      [FONT=Arial Narrow][SIZE=5][COLOR=black]SUZUKI DRZ[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

Здравейте и от мен фенове на марката МZ!Преди 9-10 години имах шанса да притежавам две машинки от тази марка. Първото беше МZ 150 ЕТZ. След като ми стана слабичко взех баткото МZ 251 ЕТZ.За периода в който ги карах, съм правил незначителни ремонти и съм сменял консумативи.Мога да кажа ,че при правилна експлотация и подръжка това е чудесна и евтина за ремонт машина.
        Поздрави!
        333 Just Half Evil

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
          Честито за придобивката, да те радва много

За лампичките - отдавна вече не карам МЗ, но ако не ме лъже паметта - едната е като дадеш контакт светва, като запалиш и започне да зарежда изгасва.
          Другата е като включиш свободна скорост.

Поправете ме ако греша, може и да ми изневерява паметта ...

В бензина сипвах М10Д, в скоростите също
          В скоростите трябва да е трансмисионно май ...

П.П. За цветовете ще те излъжа коя коя е, защото на моето МЗ навремето и двете не работеха, та си бях извел тая за зареждането извън километража просто с една малка крушка.

Ако намериш ръководство (имаше един сайт, но не мога да се сетя в момента кой беше, то имаше и тема даже), там ще има отговори на много от въпросите ти
          Е Ицо казах ти го и снощи нищо не си забравил.
          А за ламичките едната зелената е ти когато включиш на свободна тя светва,адругата червената тя е за зареждането.
          Поздрави!!!
          [SIGPIC][/SIGPIC]Марин Илчев

Коментар

Благодаря колеги, за отговорите, до колкото разбрах ще му слагам в бензина двутактово масло, минерално. За скоростите М10Д би трябвало да е добре, а за лампичките разбрах, а червената трябва ли да свети постоянно, защото доколкото ми направи впечатление като дам на контакт светват и двете, а червената въобще не обърнах внимание дали гасне, нз и аз, врътнах му за 10 мин 5 километра само, утре ще е повече. Ето и малко снимки. Малко е поучукан, ама още си е със заводската боя.
            Прикачени файлове
            Ако е машина, нека бъде немска!
            XJR 1200
            ETZ 150
            Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Браво,браво супер е.Сега като му вземеш и едни убави гумки,ще е голям звяр.Маслото за скоростите:добре е да е по-рядко,а може и по-гъсто де.
              Поздрави!!!
              Последно редактирано от viki terzieva; 06-03-10, 08:22.

Коментар

Ахам, гумите са малко поизносенички, нови какъв размер трябва да са Предната - 2.75х18, а задната 3.25х16, така ли, и какво ще рече това 3.25, цолове ли, 18 цолове в диаметър, а 3.25 в ширина може би??? и какво ще стане - 83х18??? в милиметри ширината. И в Стара Загора къде се продават гуми за такива моторетки.
                Ако е машина, нека бъде немска!
                XJR 1200
                ETZ 150
                Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                  Ахам, гумите са малко поизносенички, нови какъв размер трябва да са Предната - 2.75х18, а задната 3.35х16, така ли, и какво ще рече това 3.75, цолове ли, 18 цолове в диаметър, а 3.25 в ширина може би??? и какво ще стане - 83х18??? в милиметри ширината. И в стара загора къде се продават гуми за такива моторетки.
                  ivodianov1992, значи взимай си едни китаЙски гуми. Много, много не ги хвалят ама аз съм с такива и да знаеш, много съм доволен.
                  Поздрави!!!

Коментар

Честита придобивка, ivodianov1992. За лампичките- като дадеш на контакт трябва да светят и двете. Ако не свети жълтата, значи си на скорост и трябва да изключиш, а като запалиш, червената трябва да угасне. Ако не гасне, значи акУмулатора не зарежда и след време (малко) моторът ще започне да заглъхва, защото не му стига ток. Поне моя беше така .
                    Последно редактирано от viki terzieva; 06-03-10, 08:21. Причина: правопис
                    HONDA XL650

Коментар

Първоначално публикуван от peshunov Преглед на мнение
                      честита придобивка ivodianov1992 .За лампичките- като дадерш на контакт трябва да светят и двете. Ако не свети жълтата значи си на скорост и трябва да изключиш, а като запалиш червената трябва да угасне. Ако не гасне значи акомулатора не зарежда и след време (малко) мотора ще започне да заглъхва, защото не му стига ток. Поне моя беше така .
                      Зарежда не акУмулатора, а релето, а за глъхненето няма да заглъхне, а направо ще угасне.
                      Поздрави!!!
                      Последно редактирано от viki terzieva; 06-03-10, 08:20. Причина: правопис

Коментар

Колега Илчев, релето не зарежда и не може да зарежда, защото работата му е само да включва и изключва. Моят мотор когато получи тая повреда глъхнеше и гаснеше на ниски обороти, защото не му стигаше ток, а на високи работеше що годе добре. Поздрави и на теб!
                        Последно редактирано от viki terzieva; 06-03-10, 08:19. Причина: Отрицателната частица НЕ се пише отделно от глагола - в случая "НЕ може"
                        HONDA XL650

Коментар

Колеги така и не разбрах има ли по магазините части за MZ трофи
                          Последно редактирано от viki terzieva; 06-03-10, 08:18. Причина: "Има" и "ли" са две отделни думи

Коментар

Колега Илчев. Релето не зарежда и неможе да зарежда,защото работата му е само да включва и изключва. Моят мотор когато получи тая повреда глъхнеше и гаснеше на ниски обороти, защото не му стигаше ток, а на високи работеше що годе добре. Поздрави и на теб!
                            На ниски глъхне, защото не му достига ток
                            Последно редактирано от viki terzieva; 06-03-10, 08:18.
                            луд умора няма!!!

Коментар

към fanatika_kz
                              Би ли обяснил, че да науча и аз, а и да не подвеждам другите
                              Двг-не са ми силна страна и коментирам спрямо това, което съм изпитал с мз-то.
                              Ето какво направих със синия си мз-ак. Добре, че има кой да помага за заварките, че умирах прав, иначе изпълнението си е изцяло мое. Останаха едни яки гуми, ауспух (Мартин Илчев- беше писал,че знаеш от къде да си намеря) и е готов.
                              Прикачени файлове
                              Последно редактирано от viki terzieva; 06-03-10, 08:17. Причина: Отрицателната частица НЕ се пише отделно от глагола - например НЕ подвеждам
                              HONDA XL650

Коментар

към fanatika_kz
                                би ли обяснил, че да науча и аз, а и да неподвеждам другите
                                двг-не са ми силна страна и коментирам спрямо това което съм изпитал с мз-то.
                                Ето какво направих със синия си мз-ак. добре,че има кой да помага за заварките,че умирах прав, иначе изпълнението си е изцяло мое. Осанаха едни яки гуми, ауспух (мартим илчев- беше писал,че знаеш от къде да си намеря) и е готов.
                                Хехе, супер е . И заводски е трябвало така да ги направят .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X