Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за каска ...

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Въпрос за каска ...

    Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
    Я! И аз от няколко дни съм съм с Nolan N86. За цената си ми се струва много пипната като детайли и материали.
    Уикенда ходих на Sachsenring на Moto GP- не се сдържах и минах през Luis, Dresden да изхарча някой лев . В началото залепнах за един Scorpion- пак с пинлок и на същата цена, но продавача ми препоръча тази като по-добър вариант по резултати от тестовете. Не съжалявам. До сега бях с Caberg V2R в града и Uvex Enduro за "селски" туризъм и за двете най-големият ми проблем беше потенето на слюдата при ниска скорост ( а и при висока, като изляза от гората вир вода и после съм карал по магистралата с вдигнат визьор посред зима). Със здраве да си я носиш!
    Nah! Just smile and wave, boys. Smile and wave...

    Коментар


    • От: Въпрос за каска ...

      Интересен модел, имащ всчико каквото АЗ искам. Стига да е удобно, за цена 360-400лв. изглежда добър избор.



      и видео:

      още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

      Коментар


      • От: Въпрос за каска ...

        ее колега, разцепИ мрака с тази каска
        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

        Коментар


        • От: Въпрос за каска ...

          не че имам нужда от такава каска, но наистина ми хареса и взех, че отидох да я разгледам на живо и се покиприх в магазина 10ина мин. Като дизайн и изработка много повече ми хареса от S4 на Airoh!
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

          Коментар


          • От: Въпрос за каска ...

            Коя точно си пробвал, туръра ли?
            Ако я сравняваш с S4 не е добър атестат.
            още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

            Коментар


            • От: Въпрос за каска ...

              да - Givi X.01 TOURER. В този ценови клас не се сещам с какво друго да го сравня.... Факт е, че е много по-добра от S4!
              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

              Коментар


              • От: Въпрос за каска ...

                Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
                Ще ти дам мнение,ама ще е пристрастно (фен съм на Каберг, че ми пасват на тиквата , а и ме удовлетворяват от към качество , цена и функционалност) и може да пропусна някой недостатък.Предната ми каска също е Каберг(само , че моделът Рино График), още я ползвам . Експлоатирах я здраво 5г и като прочетох и изгледах ревюто на Дюк, НЕ СЕ ПОКОЛЕБАХ ИЗОБЩО. Карам я от ноември( и то в разцветка СИГНАЛНО ЖЪЛТО, каквато не знам защо Луис не предлагат) . В ревюто пишеше, че Дюк е каска създадена ДА Е МАКСИМАЛНО КАЧЕСТВЕНА и на цена ПОД 200 евро. Отговаря напълно , само ми е една идея по- стегната от старата. Нося Л размер на Айрох(имам и S4), ендурска , ама съм с очила и заради това почти не я нося, а е хубава каска.Заради очилата, а и заради това , че нямам мотор за гората съм принуден да карам почти само с отваряеми каски. Каберг е една идея по-свободен от Аирох , така , че е хубаво да мериш , за да няма изненеди.
                Дюка го предлагат с пинлок и подбрадник( доста по- тиха е от Риното) . Визьорът се отваря централно, което е плюс, защото можеш да го отваряш и с лява и с дясна ръка , а не като Риното, само с лява.Закопчалката му е по-лесна от Риното и Айроха(откопчава се без да сваляш ръкавица и то с една ръка) . Единствен минус на каската намирам , че визьорът е малко стегнат и се отваря тежичко , но го отдавам , на това , че още не е разработен . на Риното ми при скорости над 120 накрая се затваряше сам, а тук това не става и можеш да сикараш с колкото си искаш отворен визьор. Дюка го дават , че е сертифициран и за скутерски шлем(демек можеш да го караш със скорости до 100 с вдигнат подбрадник) и затова са му направили едно глупаво копче да го застопорява в отворено положение , ама без да го заключвам и със скорости доста над 100 си стои вдигнат. Няма смисъл изобщо от тая ключалка. Естествено при вдигнат подбрадник ти се натоварва врата повече. Вътрешностите се свалят лесно за пране , а също така и си е подготвена за комуникационната система на Каберг(демек има фабрично пробит и запушен с тапа отвор за копчето на разговорното. Като заключение: Страхотна каска ! Чудя се как я продават на тия пари(ама сигурно и те се съобразяват с кризата).
                ПП Човек, чак сега виждам , че си във Варна. Тел. ми е 0882 622 720 . Обади се и ела я виж на живо( а и при Добрин в Дианата май я има). Шидер знае къде ми е гаража, живея в центъра , елате и ще я видиш и пробваш. Поздрави и дано съм бил полезен. Каберг ми пасна като производител и не мисля скоро да сменям марката...ама знае ли човек
                Колега,това лято карах с DUKE.Това ми е първа каска в живота и нямам база да сравнявам.Тъй като ми е много шумна искам да те питам като я сравниш с S4(за която казват,че е тиха)какво ще кажеш?Мислех да я продавам и да търся по-тиха,а ти ме уби с този пост за качествата и.

                Коментар


                • От: Въпрос за каска ...

                  Нещата са доста субективни. Имам и двете. Зимата карам повече с S4, а лятото с DUKE. Аз лично не намирам осезателна разлика.Като че ли DUKE ми се струва маааалко по-добра. Имам също така и Airox Matisse . Тя определено е доста шумна. Обаче за цената си Дюка е перфектна.
                  BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
                  LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
                  Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.

                  Коментар


                  • От: Въпрос за каска ...

                    Едната е модуларна, другата е ендурска с визьор( ако се кара по пътя) . Имай в предвид , че всички модуларни каски са по принцип по- шумни от интегралните, ( а и от някои ендурски) . Най- тихата модуларна май беше Нолан, а най- скъпата - Шуберт. Не знам . Аз съм свикнал с модуларните и не ми прави впечатление шума, (слушам музика и не усещам , че е шумно). А за Дюк на Каберг инфото съм го взел от сайта им - там има и клипче с ревю.Харесва ми и не мисля да я сменям поне още 2-3г. Ако не ти се налага да носиш очила като мен може да си вземеш и интегрална . Зависи къде ще караш. Виждам , че си от Карнобат. Ако имаш път към Варна , звънни и ще ти дам да пробваш Айроха( така си и стои) . Миналата г. , ако не се лъжа съм я слагал само 1-2 пъти. За из града имам отворена за скутера и понякога си карам и големия мотор с нея. Всичко е въпрос на лично усещане и свикване. Поздрави.

                    Коментар


                    • От: Въпрос за каска ...

                      Ако си взема примерно някой скъп Шуберт дали мога да съм сигурен,че ще е по -тиха от Каберга?

                      Коментар


                      • От: Въпрос за каска ...

                        гарантирам ти Яворе ,ела да ти дам да покараш с каберг... колегите си имат своето мнение ,аз своето- ето ви опция -каберг тест драйв
                        PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                        КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                        0899187766

                        Коментар


                        • От: Въпрос за каска ...

                          Привет,
                          И аз се интересувах доста за каските и като цяло все още имам едно на ум за модуларните такива, но просто много ми се иска да пробвам модуларна каска и удобствата които поне на пръв поглед предлага. Лично за себе си се насочих към двете топ каски- Schuberth C3 Pro и Shoei Neoteс…. за мен има няколко неща от които не трябва да се правят компромиси и каската е едно от тях. Допълнително гледах и няколко по- евтини модуларни каски и някак си механична на модулара ми си стори доста слаб, пластмасов и пр… Също така приятел на мой приятел е падал с модуарна каска на Airoh и от удара модулара се е счупил и му е раздробена челюстта => операции и пр. => Да не дава Господ и да чукаме на дърво!

                          Schuberth-a го дават, като най- безшумната модуларна каска на пазара, НО ако съм се ориентирал правилно тестовете се правят при гол мотор и впоследствие нивото на шум е различно за различните мотори, на база на конкретната аеродинамика на мотра (слюда и пр.). Реално мисля, че може да се получи при мотор със слюда, каската да се усеща по шумна и обратното- т.е. нивото на шум е малко субективно и също така е функция от мотора…

                          Впоследствие спечелих на търг в Еbay Schuberth C3 Pro, неразличима от нова, карах с нея около 100км, каската е страхотна и действително беше по безшумна от шлема ми на Uvex, който имам от 2010-та, но се оказа, че Schuberth и конкретно „C3 Pro” не си отговаря на размера или формата му е специфична или на мен главата ми е нещо крива Нося L размер- 59см, съответно поръчах такава, която ми пасва на главата, но като се затвори „модулара” ме убива на челюстите. Впоследствие прочетох, за подобни коментари и в чужди форуми и след това я продадох на приятел, който е с по- малка глава и му пасна. Просто явно главата ми не става за този Schuberth, тъй като ако мина на по- голям номер каската ще ми е голяма около главата.

                          Сега съм поръчал Shoei Neoteс- отново я спечелих на търг в Еbay, отново L размер, мисля че ще ми стане ,тъй като пробвах М размер на един приятел и вече не ми убива около челюстта и ми е само една идея по- малка, пък и нямаше подобни ревюта в нета за несъответствия….. Когато пристигне и покарам малко, ще мога да споделя и повече впечатления, евентуално да я сравня с Schuberth-а и със Uvex шлема, който имам

                          С две думи според мен нивото на шум зависи и от мотора, а не само от каската, подхождай с едно на ум към по- евтините каски и задължително пробвай каската, още повече, ако е по- скъпа и още повече, ако решиш да се насочиш към модуларен Schuberth.

                          Поздрави и Успех!

                          Коментар


                          • От: Въпрос за каска ...

                            Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
                            гарантирам ти Яворе ,ела да ти дам да покараш с каберг... колегите си имат своето мнение ,аз своето- ето ви опция -каберг тест драйв
                            Янко,ти си фен на Каберг,какво ще ме посъветваш?
                            От друга страна си мисля така и така ще си поръчвам разговорни устройства,дали да не си ги взема първо тях и да видя като ги монтирам в каската и почна да си слушам къде музика,къде радио дали няма да "поутихне":-)

                            Коментар


                            • От: Въпрос за каска ...

                              Шое или Шуберт,ако имаш парички Каберг е добър,но ...компромис
                              Желателно е да не купуваш онлайн,а на живо или поне с опция да пробваш и върнеш.Размерите на различните фирми се разминават ,а и главите ни не са еднакви -не само от вътре .Когато купуваш каска за 200-300лв е приемливо :,,става ми' ,но когато говорим за 1000+лв. ,каската трябва да ти е ,,излята'' по главата
                              PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                              КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                              0899187766

                              Коментар


                              • От: Въпрос за каска ...

                                След дълго четене се хвърлям на Неотек и това е.
                                Каберга ще го пусна за продажба.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X