Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за каска ...

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Re: От: Re: От: Въпрос за каска ...

    Първоначално публикуван от ivatz Преглед на мнение
    пс:а за брадичката ,както казах :чорап за глава и спира да пречи.
    пробвах с 2 различни чорапа, ефект минимален.
    с пинлока и очилата внимавам, чистя само с мека суха кърпа.
    още се опознаваме с "шапката", ще и хвана пинизите на гадта
    LZ1NDI
    DR650SE K8

    Коментар


    • От: Въпрос за каска ...

      Това може да е вече пускано във форума, но аз не съм го виждал.

      http://sharp.direct.gov.uk/
      На кратко - сайта дава сравнения между резултатите от тестовете на различни марки и модели шлемове, които се предлагат на английския пазар.
      Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

      Коментар


      • От: Въпрос за каска ...

        Аз пък съм много разочарован от Шуберт. Имах S1 PRO, в момента имам и R1. Каската си я купих март 2011г. Имаше някакво затягане при отваряне и затваряне на визьора. Стори ми се нормално като за нова каска. Цяла зима си стоя в калъфа върху гардероба при другите 3 каски. Този сезон след няколко карания визьора взе да се откопчава при отварянето му и да пада. Един познат я носи в Солун, но и там не я оправиха. Писах в завода. Те ме препратиха към дилъра. Каска си я купих от Fc-moto.de. Нищо и от тях . Трябват ми машинките за визьора както външната, така и вътрешната. Лявата външна е леко крива, а болчетата превъртат във вътрешните машинки, които държат вградените слънчеви очила. Не съм ги пипал тези болчета, все пак каската е на една година. Не е падала и не съм я удрял.
        Намерих външните машинки в LOUIS, но и те нямам вътрешните. Отново писах на Шуберт. Отговора им беше - много се извиняваме, че имате проблем с нашата каска и ви съветваме, да се обърнете към дилъра от който сте я закупили. За втори път ме пращат там. Просто ги помолих ако имат комплект машинките да ми ги пратят с наложен платеж, нищо друго .
        Колеги ще помоля за помощ ако има живеещи в Германия. Свържете с мен на лична. Ще ви пратя снимки на вътрешните машинки. Ще ви пратя пари да ми ги пратите. Не вярвам да са много скъпи. Външните са 9,99Е двете.
        Благодаря предварително.
        BMW F700GS
        BMW R1150RT

        Коментар


        • От: Въпрос за каска ...

          Здравейте. Аз в процес на търсене на каска. От информацията тук, се пренасочих от модуларните каски към ендурото. Харесал съм Airoh s4 и ето тази http://www.motoxmatrix.co.uk/new-ace...ro-23049-p.asp. Можете ли да ми кажете нещо за нея, защото съм много бос на тая тема, а на външен вид е супер. И може ли да се намери в БГ
          HONDA XL650

          Коментар


          • От: Въпрос за каска ...

            Този сайт е на Ацербис... Аз карам вече 4 години с Айрох S4 и съм доволен. Водят я вече "стар" модел. На времето я купих за 400 лева, а сега са по 150 лева същите. За сега нямам намерение да сменям Айрох-а.
            Предимствата и са, че визьорът (стъклото) е наклонено и по-трудно се цапа. Аз обикновено карам с леко отворен визьор. Козирката помага при дъжд и слънце, освен това при многократни изпускания не позволява чупене и драскане на визьора. Подбрадника е изнесен напред, както на всяка ендуро каска и по-леко се диша. Каската е сравнително лека. Правил съм преходи по 9-10 часа на ден и не съм усещал да ми се схваща врата от този шлем. Недостатък е, че визьорът не е обработен против изпотяване и на по-новите модели от моята вътрешната тапицерия е с бяло, което много се цапа. Моята е с черна тапицерия.
            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
            Златомир Попов - Forry

            Коментар


            • От: Въпрос за каска ...

              Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
              Този сайт е на Ацербис... Аз карам вече 4 години с Айрох S4 и съм доволен. Водят я вече "стар" модел. На времето я купих за 400 лева, а сега са по 150 лева същите. За сега нямам намерение да сменям Айрох-а..
              От твоите коментари в началото на темата се зарибих за airoh s4. Май ще е тя (поне за сега)...
              HONDA XL650

              Коментар


              • От: Въпрос за каска ...

                И аз карам с такава. Иначе добрите ми впечатления се развалят от зверското изпотяване. На хладно и влажно време трябва да се кара с отворен визьор иначе не се вижда нищо...
                п.п. на линка за Acerbis, който си пуснал, пише че каската е с вграден допълнителен тъмен визьор, което за мен е много използвана екстра!
                В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

                Коментар


                • От: Въпрос за каска ...

                  За това съм пуснал линк с каската на Ацербис с въпрос, дали мога да я намеря в БГ. Ако я намеря и е в бюджета ми, добре, ако не С4 е каската
                  HONDA XL650

                  Коментар


                  • От: Въпрос за каска ...

                    И аз се бях насочил към S4 преди време, но като четох ревюта и сравнявах на живо предпочетох Uvex Enduro, за което не съжалявам.
                    За мен в тоя ценови клас Ювекса е в пъти по-добра от Airoh S4. Като започнем от визьора, който си е обработен против изпотяване; и стигнем до антиалергичната подплата - като цяло ми се струва доста по-квалитетно изработена каска. Отварям скоба, че при избора си съм карал два пъти за малко S4 и веднъж пак за малко Ювекса, преди да си я взема. Не че и тя е перфектна, де.
                    Слюдата - изпотяване има малко при много ниски температури, или дълго каране във влажно време - карал съм и с по-добра защита, карал съм и без никаква анти-фог протекция, та знам какво е - тази не е перфектна, но не е и лоша. Рядко се налага да се кара с отворена слюда... Масово се продава с леко затъмнена такава - на тъмно някои казват, че им е леко дискомфортно, аз съм с ксенон и нямам грижи. При определени условия може да се надраска от козирката - моята не съм я пазил много-много и е тръгнала - поръчал съм нова (и има избор между прозрачна; леко опушена - като оригиналното оборудване; силно затъмнена и огледална) - трябва да пристигне тези дни и вече съм взел мерки да не се драска повече. Отделно може да се кара и без слюда; и със слюда, но без козирка - както и Аироха, мисля.
                    Проветрението е слабичко - лятото си е жега, но пък има подбрадник и за каране на студено е екстра. Аироха не помня как беше с вентилацията, че сякаш беше пролетно време, като пробвах - т.е. без екстремни температури.
                    Определено и ми се стори по-тиха от Аироха, но и там може да има значение от аеродинамиката на мотора и височината на стъклото.
                    Подплатата се сваля да се пере. В началото е доста стегната - отпуска се, което е нормално.
                    Та така, без да си натрапвам мнението - сравнявай - и то възможно повече каски.
                    SUZUKI V-STROM 1000
                    Jeep Cherokee 2.5CRD
                    TOYOTA PREVIA 2.4 'youngtimer
                    о889 525 о74 - Владо

                    Коментар


                    • От: Въпрос за каска ...

                      Airoh S4 ми беше каската мечта преди години(тя си е модел на поне 10...), естествено си я и купих. Като цяло е удобна, при мен се отпусна доста и в момента ми стои леко хлабава, трудно се пере-вътрешните подплати са "подпъхнати" една в друга и ако се наложи често пране каската ще се разцъфти, а за мен това е важно, защото се набивам доста из калищата. Преди няколко месеца си взех Увекс Ендуро, много съм доволен-удобна, има подбрадник, шума при един и същ мотор е доста по-нисък от S4. Още съм в дилема дали да си продам S4-ката или да си я пазя за резервна каска както мислех когато взех Увекса, но така и не съм я слагал от тогава, което говори само по себе си.
                      Иначе Еди моторс са представители на Ацербис може да се провери при тях.
                      П.С. Владич бъркаш се за цената, Айрох изкарват всяка година "нов" модел на S4, обикновенно разликата е в разцветката и той се продава по чуждите сайтове на цена около 200евро, а "старите" тоест миналогодишни модели са по 100-на. евро, 150лв. скоро се продаваше една, но втора употреба.

                      Коментар


                      • От: Въпрос за каска ...

                        Понеже много се зарибих и аз за Uwex Enduro, реших и аз да се уредя с една, но уви...главата ми е доста стандартния М размер и не намерих никъде под 500 лв. за моя размер. Блазни ме и факта, че е 3 в 1 (за супер мото и за МХ също става според производителя).

                        При цена на Аирох С4 от 240 лв. разликата си е доста фрапантна за мен...чифт нови гуми все пак. Притеснява ме обаче запотяването на С4, което доста се споменава в темата тук.

                        Въпроса ми е дали някой тук е ползвал т.нар. пинлок. Това си е най-елементарното решение против запотяване на плаката, ползва се от години при маските за ски/сноуборд/мотокрос и т.н. като прави плаката практически двойна и това не й пречи да се запотява...чак се изненадах, че това го няма фабрично на визьорите при каските...или може би го има при някой модели...все пак съм бос по отношение на каски различни от МХ, а там за мен е определящо качеството на маската по отношение на визия.

                        Допълнение:

                        Като разглеждах се натъкнах и на няколко други модела в същия сегмент:
                        - AGV AX-8 DS - много добри отзиви има, но и цени почващи от 450 лв.
                        - Shoei Hornet DS Sonora и Arai Tour...каски за хора с европейски заплати
                        - Acebis Active Dual Sport - намира се на добр цени(около 300 лв.), но не знам как е като отзиви, не съм и търсил инфо
                        - Duchinni D311 Dual sport и Spada Sting са на цени като Аирох, но не знам нищичко за тези марки
                        Последно редактирано от Чичка; 10-08-12, 11:55. Причина: допълнение...
                        Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

                        Коментар


                        • От: Въпрос за каска ...

                          Първоначално публикуван от Чичка Преглед на мнение
                          Въпроса ми е дали някой тук е ползвал т.нар. пинлок.
                          моя Шуберт е с пинлок, не се поти при никакви обстоятелства.
                          видимостта е чудесна ,само трябва да се внимава като се чисти визьора.
                          LZ1NDI
                          DR650SE K8

                          Коментар


                          • От: Въпрос за каска ...

                            Аз карам с "Каберг" с пинлок визьор и до момента не съм имал проблеми със запотяване. Цената обаче при закупуването наистина беше около 450 лв. По съм притеснен какво ще се случи, когато между двете плаки на визьора неизбежно ще се натрупа някакво зацапване. Най-вероятно с времето ще се наложи подмяна на визьора.

                            Коментар


                            • От: Въпрос за каска ...

                              Няма място за притеснение,карам SHOEI XR и X-Lite X-551с такива плаки против изпотяване.Просто ги сваляш внимателно, измиваш с вода,след това изсушаваш,монтираш и газ

                              Коментар


                              • От: Въпрос за каска ...

                                Само мога да добавя към горното мнение следното за да не се получават неприятни изненади следните две неща:

                                - Под изсушаване разбирайте осавяне да си изсъхнат а не попиване с каквото и да било. (предполагам колегата точно това е искал да каже аз просто го подчертавам)

                                - И за изплакването си пригответе дистилирана/дейонизирана вода иначе се получават петна когато чешмяната водата изъхне (не питайте от къде знам :-) )
                                Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
                                Honda Varadero XL1000 SD03 2011

                                Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X