Ударния имам приятел много е доволен, а неговия е старата зелена серия. Ronin навремето беше го хвалил, имаше няколко. А винтоверта ако беше с удар бях повлякъл един, ама ще чакам.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Инструменти за домашен майстор - Лидл и други
Свий
X
-
https://bashmaistora.bg/broshura/?ut...79QB8xBZTeglAg От тази промоция нещо заслужава ли си? Гледам електрическата резачка на макита, скъпи ли й са консумативите, както и ъглошлайфовете от тези дето са пуснали на промоция кой е най-читав за парите си?
Коментар
-
Гледам, че от утре в Лидл пускат две преносими стартови батерии. На едната пише 500А стартов ток, на другата , дето има и компресор - 14000 mAh. Предполагам, че батерията е еднаква и се различават само по компресора, ама ако някой може да каже дали си заслужава?
Не че ми е притрябвало, ама цената е изкушаваща.
Коментар
-
500А 😳
Във Фейсбук групата за Парксайд имаше не особено ласкави коментари за тези устройства.
-
Едното е капацитет на акумулатора, а другото е макс. разряден ток. Ако приемем, че акумулаторният липо пакет е един и същ, то излиза, че е 35C(макс. разрядният ток е 35 пъти капацитета), което е съвсем в редът на нещата. Виждал съм пакети със 135C. Малки капацитети и размери, но има отдавна.
-
Ясно ми е кое какво е, просто на едната пишеше единия параметър , а на другата - другия. Най-вероятно е един и същ пакет. Както и да е - взех го и го върнах вечерта. Първо - в брошурата пише 89.90, а във витрината - 99.90. Единият "консултант" ми вика " В брошурата е вярното", а касиерът- " А, то това е друга батерия, номерата са различни". Реших да му повярвам и да го взема. Не стига, че се оказаха еднакви, с 10 лева по-скъпа, ами и не се събуди да се зарежда - явно са пробвали да разтикат някоя рекламационна. Взеха си я обратно без въпроси.
-
-
Днеска се отчетох. Отидох културно сутринта, 20 парчета бяха заредили, ма ги купуваха, взех си и 2 чука от черната серия. Чух добри изводи за този винтоверт+ ми бяха пуснали 20% намаление с лидл + и за 80 лева за винтоверт, 2 батерии, зарядно, 2 комплекта свредла и битове ми се видя мнооого прилично, като се сетя че преди 4 години дадох 130лева доста по постен комплект на Рейдър. Иначе за капак преди месец микровълновата ми на Горение за близо 200 лева се запали, след като изтече гаранцията
, вече е в кофата. И заглеждам тази на silvercrest струва ли си, както и uv прахосмукачката им тъй като uv прахусмукачките вървят по 300+лева.....
Коментар
-
Бормашинката я ползвам от около 2г. - Лекинко - пробива. От 6 мм нагоре в СТ-3 се зори. Към 8-10 мм ако я натиснеш- изключва защитата.
Бургиите за метал са компромис - с 3мм бургия, скъсана шпилка М6 я човърка. Сложих някаква стара бургия и я разпроби "на ура".
"Несера" е с картон. Трябва да го държиш на сухо. При висока влажност се деформира.
Битовете ги бива.
Досега само 3-4 пъти съм свалял патронника, за ползвам шестостена за битове.
В студено време законтрянето за затягане на патронника изпуска.
Ако батериите са изстинали около 5-10 градуса, защитата сработва - не дават достатъчно ток. Става да работиш до 3мм, докато се стопли батерията.
-
-
-
Аз писах на дядо Коледа, и ми донесе ъглошлайфа от същата серия
Машинката е пипната - безключова гайка, ключа се прибира в дръжката, филтър на охлаждането, удобна дръжка, гаранция от 5 години и голям куфар, а цената е смешна
Стария ми малък ъглошлайф вече прави проблеми и този ще го замени. Явно жицата или четките ... просто е, но не си струва да го отварям.
Не бих си купил скъп и вечен инструмент за домашна употреба. След година вече ще е "морално остарял", а като е "вечен" няма нов
Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)
Коментар
-
Морално остарял ъглошлайф...
Какво ли се е променила при тях последните 10 лета? Гайка без ключ - за мързеливите...
Какво ли ще се промени следващите 10 години? Изкуствен интелект "у флексо"?
- 1 like
Коментар
-
Горе прочетох за бустерите, капацитетите и амперите.
В 90% от случаите е хубаво да се внимава. 12 000мАч е показател само когато пише на колко волта е това. Повечето бустери имат USB 5V. Виждал съм бустер 900 000мАч който тежи 300грама.....на обява, естествено.
LiFePo4 350Ач,12В тежи 25 кг, 35Ач,12в трябва да тежи 2.5кг поне. Много по-леки батерии стават много по-скъпи.
Имам бустер 12 000мАч,12В, от 6-7г. Пробван многократно. На времето го купих за 120-130евро. Същият бустер и сега струва толкова. ...и редом с него 30 000мАч (?В) 63.50лв.
Стартов ток 2000А през щипките, куплунга и кабелчетата които дават е смешно.
От друга страна стартер повече от 250А не съм виждал на кола. Мерил съм тока на Силверадото - 80А. На някой нормален дизел може да вдигне зимата 150-200.
Мога пак да кача снимките на бустер купен от голям български магазин, ако някой не ги е видял преди.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Стартов ще рече в момента на щракване на шалтера, а роторът и маховикът са в покой. Като нищо има 2000А тогава
-
Дизела си иска 400А-600А в първите 4-5с и изстинал мотор.
Номинално стартерите варират от 1.2 до 1.8 kW за леки коли.
Старите модели с последователно възбуждане тръгваха с доста силен стартов ток.
Сегашните, с постоянни магнити и редуктор харчат към 100-тина А на празен ход.
-
-
Черната серия е пълна трагедия. 20 волтовия винтоверт , прекъсва все едно му е запушен карбуратора. Перфоратора го купих да го имам като резерва , и понеже другите два Макита , бяха на 500км. , се наложи да го ползвам. Вадя го от куфара , слагам батерия , натискам бутона , тръгва мудно и започва да пуши и мирише , на празен ход , и след няколко секунди умря без да го изцапам и без бургия. Трябваше два пъти да ходя до лидъл , два пъти да се редя на касата , и една седмица за да ми върнат парите. Това повече няма да си го причинявам. Картофите и пържолите са им със същото качество.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
- 4 likes
Коментар
-
Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнениеЧерната серия е пълна трагедия. 20 волтовия винтоверт , прекъсва все едно му е запушен карбуратора. Перфоратора го купих да го имам като резерва , и понеже другите два Макита , бяха на 500км. , се наложи да го ползвам. Вадя го от куфара , слагам батерия , натискам бутона , тръгва мудно и започва да пуши и мирише , на празен ход , и след няколко секунди умря без да го изцапам и без бургия. Трябваше два пъти да ходя до лидъл , два пъти да се редя на касата , и една седмица за да ми върнат парите. Това повече няма да си го причинявам. Картофите и пържолите са им със същото качество.
Писал съм вече тук за силното им в последно време занижено качество, особено за черната им серия са пълна трагедия, затова отдавна приключих да купувам от тях и копче на парксайд, та ще си карам с вече купените и работещите на доизживяване инструменти, след което ще купувам само от доказали се марки, няма как на парксайд най-добрият им гайковерт да струва около 200 лева а на Милуоки 1200 лева....
Ето това е доказано як гайковерт:
Акумулаторен безчетков гайковерт Milwaukee M18ONEFHIWF34-501X, 18 V, 1627 Nm, 5 Ah, с батерия, зарядно и куфар 1,209 лв
- 1 like
Коментар
-
Да напомня заглавието на темата, а именно: Инструменти за домашен майстор - Лидл и други. Ако някой е решил да си вади хляба с хоби инструменти, да си носи и рисковете от това. Или да си носи дублиращ инструмент, или да не се оплаква. Тук споделяме опит, добър или лош, без крайни изказвания. За тази цена толкова. То пък има 3-5 години гаранция, без пазарлъци. С ъглошлайф за 20 кинта карах 15 години, ама аз и толкова го ползвам.
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
- 3 likes
Коментар
-
Само до преди година съм си купувал постоянно всякакви инструменти на Парксайд, именно за домашна употреба, НО, проблема е че прекалено много занижиха качеството в последно време, до степен още с първото им пускане вече да дават дефекти, това се отнася и за смарт батериите им, ще видиш много по-назад в темите че лично аз хвалех инструментите на парксайд като добър избор за домашно ползване, но вече не са това което бяха като качество до преди година, сега го докарват само на външен вид и дотам и с късмет да работи прилично, виж и групите на парксайд у фейса за какво иде реч леле мале...Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнениеДа напомня заглавието на темата, а именно: Инструменти за домашен майстор - Лидл и други. Ако някой е решил да си вади хляба с хоби инструменти, да си носи и рисковете от това. Или да си носи дублиращ инструмент, или да не се оплаква. Тук споделяме опит, добър или лош, без крайни изказвания. За тази цена толкова. То пък има 3-5 години гаранция, без пазарлъци. С ъглошлайф за 20 кинта карах 15 години, ама аз и толкова го ползвам.
За домашно ползване препоръчвам Hitachi/Hikoki, купувал съм ги от колегата Драгозов, доказали са се и нямам нито един с проблем от тях за толкова години.
Коментар
-
Определено Hitachi/Hikoki за мен не са в ценовата група за домашно ползване. Като има издънки на Parkside, техни преки конкуренти са TOTAL, RAIDER. Последните имат части и сервизи, говорим и за извън гаранционни. Ако ти е за ден до пладне, има разни незнайни марки по веригите. Ти си в двете крайности, от китайски хоби до най-скъпите професионални. Гайковерт си купих зелен за 110 лв с батерия и зарядно, не че ще правя гумаджийница, а защото получавам обриви от служителите в такива. Особено в сезон. Веднъж завъртях гумите на колата, едни 20-30 лв вече са избити, нервите ми са спестени. Батерията и зарядното ще ползвам с ударния винтоверт, моя но нейм китаец(даже не пише марка на него) се спомина след 12-13 години служба.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 8 потребители онлайн. 2 потребители и 6 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар