Значи отпада като покупка. Благодаря за бързите отговори!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Инструменти за домашен майстор - Лидл и други
Свий
X
-
Има си такива преходници. Мъжко-мъжко и женско -женско,зависи какво ти трябва. Даже такива дето можеш да смениш камъка на гайковерта с комбиниран.Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
-
Мислех че е нещо от сорта https://itt-shop.bg/udaren-adapter-z...m-1-4-10004807 , но не било. Идеята е гайковертът да го ползвам като импакт за големи винтове за дърво.
-
-
Понеже си фен ,не вярвам да нямаш импакт. Мисля че е повече от достатъчен. Чак с гайковерта е злобно.
Импакта съм очарован от него/зеления/. Сглоби 60 кв.м. беседка,която конкурира доста летни заведения + 80 кв.м стрехи около къщата и какво ли още не по колите. Дадох го на познат който няма винтоверт -направи си гипскартона в цялат къща . Да бе с импакта! Каза че превъртял 5-6 винта в цялата къща,щото все пак нютона си ебало мамата.
Чисто нов седи и чака да умре първия ама първия не ще да мре.
Пендулата , трите перфоратора малкия им шлайф. Телоппдаващото с флюсова тел. Плазмения рвзак/черния/. Зегето ,ръчния циркулер ,малката фъшкийка циркуляр. 12 и 20 в винтоверт... Мога да ги начупя с чука утре с пълното съзнание че са си избили парите в пъти и няма да ме е жал.
Импакт с винтове самонарезни "торнадо" 6/160 минава през едната греда и се спира в другата защото нямам по-дълъг бит. За дървения е повече от достатъчно мисляПоследно редактирано от //Радо//; 07-04-25, 23:01.Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
-
Имам го и аз зеления имакт, почти не съм го ползвал, карам си с винтоверти. Само че сега ще правя един навес, носещите му колони са от акация, кораво дърво. Винтовете са 6Х160 и 6Х180. Имам и зеления гайковерт, та мислех и с него да се пробвам.
Коментар
-
Купи си от тези винтове няколко бройки,но тези които са самонарезни. Защото торнадо по снимки ми излизат и с нормален връх.Конусна глава която я вкарваш в дървото -да не ти се пречка после. Ако търсиш ефект за видими части може и с плоска глава.С т35 мисля че се навиваха 6/160. Пробвай ги и вероятно ще се върнеш за цяла кутия или колкото ти трябват.Последно редактирано от //Радо//; 08-04-25, 17:55.
-
-
Винтове 6мм. се ползват за конструкции на мебели и вътрешни ремонти и конструкции. За навеси , аз ползвам винтове 8мм. с плоска широка глава , и винтоверт , не импакт.Първоначално публикуван от mitko 53 Преглед на мнениеИмам го и аз зеления имакт, почти не съм го ползвал, карам си с винтоверти. Само че сега ще правя един навес, носещите му колони са от акация, кораво дърво. Винтовете са 6Х160 и 6Х180. Имам и зеления гайковерт, та мислех и с него да се пробвам.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
То това е навес, не е първи етаж от къща. Трябва да носи себе си . Пък и то не се разчита на един винт да носи всичко. Ковеш ги под ъгъл два-три. Като закрепиш и дъските на покрива да се не мърдат диагоналите + тези малките разпорки 45⁰между хоризонтала и вертикалната геда (не знам как се казват)в горните ъгли и може хоро да се играе.Не съм виждал 6/160 в мебел ама не съм и мебелист. Бях накачулил цялото семейство отгоре да мажем дървенията преди да направя конструкцията за керемидите и не мърда наникъде. Много добре знаеш как даже един нещастен фазер укрепва цял гардеробПоследно редактирано от //Радо//; 08-04-25, 18:00.
-
-
Отделно, свредлата все още са законни за употреба и всеки има свободата да ги използва без ограничение...
- 1 like
Коментар
-
Не, няма никакъв смисъл. Работата става двойна. Импакт със самонарезния торнадо. Аз използвам с конусната глава и потапям главата на сантиметър навътре .Ако ми трябва здравина навивам два или три в различни посоки. После главата не ми пречи ,ако отгоре трябва да положа друга греда
-
Имплантът и торнадата в акация са безсилни, днес правих проби. Нахаках торнадото към 4см. и почна само да трака. Не можа и да го развие, та опитах с винтоверт 60Nm, но скъса винта. Без разпробиване няма да стане работата, проблемът е че нямам толкова дълга бургия 4 или 5мм. Чудих се умувах и накрая заточих една стара пила за вериги като свредло. Пуши доста и трябва да се вади често да вади изгорялото, но успях да я вкарам докрая. После завих торнадо 6Х160 без проблем.
-
Коментар
-
Не четете и затова учите по трудния начин. Ще късате и бургии , и ще разберете , че тънки винтове се късат и поради други причини , най - вече при твърд материал. Освен това на винта не се разчита да носи , той фиксира , за носене се разчита на сглобки и подпори.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
- 2 likes
Коментар
-
Имам смарт батерия 8Ah с фабричен проблем, зарежда се само до жълтата индикация и спада до червената до няколко дни без да е включена към консуматор, най-вероятно има дефектирали клетки, купувана е от Кауфланд миналата година 2024г.през септември, добре че си пазех кутията и касовата бележка, има 3 години гаранция.
Та я взеха, описаха проблема и до един месец ще ми се обадят да взема отремонтирана, нова или ще ми върнат парите.
Междувременно в Кауфланд, видях последна бройка сгъваема работна стойка Parkside намалена на 40 лева, запечатана кутия, отнесох я:
Последно редактирано от Еделвайс; 11-04-25, 14:36.
Коментар
-
Моите 4Ач са смарт, но нямат такива проблеми
-
Проблемите може и да са до партида. Купих две смарт 8Аh още по старата цена 120лв, едната не държеше заряд, върнаха ми парите. Сега на втората отказа бутончето за индикация на заряда. По мои впечатления най добрите им батерии са 2,5 и 5Аh със самсунговите елементи . За съжаление са друг захват та правих адаптор. Иначе стоят с месеци и зарядът не мърда.
-
-
Мдааа. Поредно разочарование от зеленчуковата марка.
Купих си поялника, с идеята някой път като се наложи да запоя някоя жичка по колата, да не оптвам удължители.
Да, ама не.
Някой да вижда човката?
Кутията я разпетчтах аз..
Вместо това има някакви телчета, подобни на тези за поялника за пластмаса, които нямат нищо общо с конкретния.
Зае...брави.
Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Я кажете задава ли се скоро някакъв ъглошлайф на хоризонта, да знам дали да чакам?
С кабел де.
Коментар
-
Не ми трябва регулиране обороти.
Нещата засега са на кантар, чакам оферта малко на приятелски начала, а и машинката ми е подарък преди двайсетина години. Спаркито ми иначе е удобно че за лека работа го държа с една ръка, за малко по-тежка с две, а пък за баш тежката имам достъп до големи Елтоси. Смисъл от голям ремонт при такива цени наистина няма, преди години нашият голям Елпром-Елтос така премина в друго измерение.
Па накрая ше заприходя два нови, малък и голям и ще им се радвам, хаха
-
Така навремето горе едната бригада шлосери стигна до истината по трудния начин . В годината поне по два пъти спраркитата ходеха на ремонт в ТГ за по 60 - 80 лева на машина . Деюре и дефакто си ги плащаш с ремонтите по още няколко пъти . Като им взех Макита по едно време забравих че са имали проблеми с машините някога и един ден питам колегата какви са му отзивите . Той с характерния си за него майтапчийски стил ми вика много скапани машини . Преди със спаркито поработя и загрее оставя го да изстине и аз си почина а сега с макитата ръце не ми останаха по цял ден работим и не загрява .
-
Гледах ги сега и Боша и Макитата на живо, готини са. Макитата по ми допадна и ще си взема тия дни. Благодаря за съветите!
-
-
Малкият им ъглошлайф 125мм не става за работа с една ръка, ако ти трябва голям е друга работа.Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнениеЯ кажете задава ли се скоро някакъв ъглошлайф на хоризонта, да знам дали да чакам?
С кабел де.Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
Ford Fiesta 1.4 Tdci
Коментар
-
То от няколко месеца ако проявявате интерес на кауфланд имало промоция на инструменти Fiskars с кауфланд карта , чак сега й хванах цаката как работи.https://www.kaufland.bg/kaufland-car...d-fiskars.html Доколкото знам Фискарс са марка с традиция близо 400 години. Та си накупих точилото им и 2 малки брадвички - финландски са и трите артикула. Направих обзор на артикулите лопатата е полска - в интерес на истината на село имам голямата им права лопата пак полска с най- дългата дръжка и съм адски доволен от 7 години ми е вярна, та затова реших да им пробвам 2-3 неща. Та от кауфландския асортимент брадвите са финландски, ножиците и те , забелязох само ножа К40 - мисля да си го купя , през годините съм чувал мн суперлативи за него , че е китайски, не знам до колко това има значение, някой който го е ползвал да изрази мнение моля...
Коментар
-
Зависи за какво ще го ползваш ножчето- не е за тежка работа. Имам го от доста години, но от както му счупиха върха и не съм го ползвал. Резливо е, много леко, дръжката е куха- рибарски модел май се води- не потъва.
-
Благодаря за включването! Сега погледнах, бг баркодовете , уредите са по произход от bradva.net Бледам фискарс дават 25 години гаранция с онлайн регистрация, някой да е запознат? .Просто разпитвам щото си търся нещо по-универсално , ама се спрях като видях че останалите им работи са полски и и финландски, а 2-3 включително и ножа са китайски, ако беше на парксайд по щеше да му прилича, ама на марка с 400 години история.... А канията му как е , става ли ? Предстои ми евентуално пътуване до Гърция, бяха споменали за една дължина на ножовете , над която арестуват или го взимат....
-
Активност за темата
Свий
Тук са 8 потребители онлайн. 4 потребители и 4 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар