Въпросния гайковерт гледам е написано на максимални 400Nm, имам гайковерт на Hikoki който е 350Nm, но е два пъти по-компактен и лек, а този огромен и тежък гайковерт на Парксайд ми е странно че има сила само до 400Nm, за размерите си би трябвало да е поне 500-700Nm...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Инструменти за домашен майстор - Лидл и други
Свий
X
-
Огромен е защото е 2000, а не 400Nm. Или там някъде, на книга поне. Чоплил съм същия на Райдер, ама 1 към 1, само цветът на пластмасите друг. А, и малко разлика в захвата на батерията, оправя се с пила
- 1 like
Коментар
-
Стяга ми...Те щото гумаджиите не стягат.
То лошо няма...ама да се знае до къде да се "обере" преди кръстачката.
Че съм ям дедовия с едни натегнати шпилки в алуминиев фланец на предишния ми гранд.
Само един ден отне да се разпробият.
Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
Коментар
-
Макар че бях казал че приключих с Парксайд, не устоях на две неща които ги купих току що, светия граал
, и яката прахосмукачка за 300 Еuro по-новата версия ppwd 30 b2, която има отделен блутуут директен бутон за спиране и пускане с обхват 20 метра.
Тук моя гайковерт Hikoki 350Нм и на Парксайд Граала
Тук и прахосмукачката която ще се ползва в гаража и за колата:
Прахосмукачката е много добра, заслужава си за парите си и наистина дърпа яко и има доволно мощност, имат и по 5 години гаранция.
- 1 like
Коментар
-
То за гаража и работилницата и друга, доста по евтина ще свърши работа. Силата на този тип е другаде, в строителството, конкретно при рязане с много прах.
Коментар
-
Имам лидълски пневматичен ползван веднъж.Ако ще ти свърши работа свирни.Мисля си е комплект с кутията както съм го купувал преди години.
Така и не ми свърши работа с тогавашният ми компресор,а след това не съм го ползвал с новия.
Аз и затова се чудех доста преди да взема електрическият такъв...ама батерията ми идва бонус към другите машини които ползвам често та си заслужава да го има човек.
А и имам 3-4 коли та все ще се ползва няколко пъти на година със сигурност.Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
Коментар
-
Ако това е 2000 нм гайковерта, по снимката това виждам по означението, за какво ще го ползваш? Нямаш ли автосервиз или постоянна работа с болтови съединения с гооолеми размери, не виждам смисъл. Това ще къса шпилки и болтове на поразия при неправилна употреба.Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнениеМакар че бях казал че приключих с Парксайд, не устоях на две неща които ги купих току що, светия граал
, и яката прахосмукачка за 300 Еuro по-новата версия ppwd 30 b2, която има отделен блутуут директен бутон за спиране и пускане с обхват 20 метра.
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Значи Hikoki е поредното доказателство, че цената и марката не кореспондират с качеството. Зеления Паркасайд струва 110 лв с батерия и зарядно, разви и зави 20 гайки на колата и не мръдна и една скала на батерията. Малко си почуква на някои гайки повече, ама аз не съм и очаквал друго. При положение, че на същата кола при профи гумаджия дрънкат също доста с пневматичен, дето трябва да е на светлинни години от моя. Да не казвам, че един не можа да развие гайка и идва един с едно яко Милуоки за 1200 лв. да я отвие.
-
Дай отзиви за голямата, че съм й хвърлил око, ама не смея да я купя, че ще ме изгонят от вкъщи😆. За пране а у става ли? В местния лидл седят, ама никой не ги купува, явно 600 лева им се виждат много.... Вчера иначе си купих тази на батерии хем намалена, хем с купон на кауфланд и ми стъпи на 30 евро барабар с 2 пакета торби. Знам казват, че не била мощна като кабелната, ама на мене ми трябва за няколко обекта, дето няма ток + 1 къща с Ел. инсталация на 70 години дето не смея да пусна нещо мощно на кабел. Имате ли впечатления от тази малката де съм купил? Функцията за раздухване добре ли й е или трябва да си купувам духалка за листа?Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнениеМакар че бях казал че приключих с Парксайд, не устоях на две неща които ги купих току що, светия граал
Тук и прахосмукачката която ще се ползва в гаража и за колата:
Прахосмукачката е много добра, заслужава си за парите си и наистина дърпа яко и има доволно мощност, имат и по 5 години гаранция.Последно редактирано от Joca; 03-03-26, 12:25.
Коментар
-
Специално за пране на килими и мебели си има прахосмукачка със специален накрайник за тази цел, въпросната прахосмукачка която купих има друго за цел, силата и е при чистене на гадната строителна прах, при чистене с жирафа по стени, както и да чистя дребни песъчинки и чакъл които влизат в гаража от пътя преди него и при рязане на плоскости със зегето и циркуляра.
-
-
Коментар
-
Я да питам аз, докато върви дискусията. Гледам тия дни има ротационни четки за водоструйка. Идеята е да я ползвам за пране на килими. По нашите сайтове не ме кефи цената, в Тему има за 10 евро, ротационна. Някой ползвал ли е такова чудо? Моята водоструйка е на доизживяване, Керхер най-евтината, със спукан корпус на помпата. Ама си мия колите и пера по някой килим така поне 5-6 години. Та дебит няма много, но да кажем след време ще се купува друга, която пак ще е евтина. Ще стане ли тая четка за целта, че нещо много не ми се търка на ръка. Или да прежалвам 10 кинта и да пробвам.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Pотационнa четкa за водоструйка имам на Керхер жълтата им серия, исках да го ползвам за килими и за джантите, но тегава работа, върти се бавно и изобщо не ми хареса как чисти, просто много бавно става, та използвах класическа ръчна дълга четка с дървен прът, после с дюзата за по-хард струя и стана работата.
-
А сила като понатиснеш на килим има ли?
-
Не съм я натискал силно че ми изглежда малко паянтова с тези пвц зъбни колела които въртят четката, просто и помагах като въртя и аз допълнително за по-голяма площ, в крайна сметка преминах на ръчно миене с класическа четка и стана по-бързо разпенването, използвах на Керхер специален препарат за килими един леко жълт на цвят, много е добър, за по-евтино купих 5 литра в туба и го ползваш за повече време.
-
-
Това са моите пневматични гайковери . На 10 атмосфери късат всичко като големия лидълски . Купувал съм ги за по стотина лева от бай Ахмет на битака .Първоначално публикуван от m_markovski Преглед на мнениеМалко офтопик.
Да препоръчате някаква пневматична алтернатива на лидълския гайковерт? За домашно ползване.
Гледам разни 50-60-70 евро, дали стават?Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.
Най-много потребители онлайн 108,039 в 22:00 на 20-03-26.
Коментар