Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за домашен майстор - Лидл и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпросния гайковерт гледам е написано на максимални 400Nm, имам гайковерт на Hikoki който е 350Nm, но е два пъти по-компактен и лек, а този огромен и тежък гайковерт на Парксайд ми е странно че има сила само до 400Nm, за размерите си би трябвало да е поне 500-700Nm...
    Последно редактирано от Еделвайс; 01-03-26, 17:23.

Коментар

• Огромен е защото е 2000, а не 400Nm. Или там някъде, на книга поне. Чоплил съм същия на Райдер, ама 1 към 1, само цветът на пластмасите друг. А, и малко разлика в захвата на батерията, оправя се с пила

Коментар

• Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Сериозно ли, еха, моя грешка, гледал съм зеления гайковерт, въпреки че се бях зарекъл и от месеци не съм купувал нищо на Парксайд, май ще взема да го купя, от тези 2000Nm, реални би трябвало да има истински 1500Nm което изглежда прекалено добре за парите си хмм....

• Това са данните на Парксайда, Райдъра е със същите, на втора степен пренатяга с много джантови гайки. А на трета разви болтове на шестбутален спирачен апарат на 20 години.

Коментар

• drukman
        drukman коментира
        Редактиране на коментар
        Не ми казвай, че стягаш джанти с гайковерт.

• Паджеровод
        Паджеровод коментира
        Редактиране на коментар
        Обирам само, че ме мързи да въртя, после донатягам на ръка. А аз от мъзел вдигам джипа с винтоверт, та няма гайките хе

• Стяга ми...Те щото гумаджиите не стягат.
      То лошо няма...ама да се знае до къде да се "обере" преди кръстачката.
      Че съм ям дедовия с едни натегнати шпилки в алуминиев фланец на предишния ми гранд.
      Само един ден отне да се разпробият.
      Няма страшно в умирачката...
      Страшното е да си жив!...

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Регулирането на усилието при пневматичните гайковери е много по неточно от колкото при електрическите . При стандартния хистерезис от 2 атмосфери на всеки пресостат разликата в затягането може да е до 2 пъти .

• Обирането е внимателно със спусъка и на две макс три почуквания спираш задължително
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

• Макар че бях казал че приключих с Парксайд, не устоях на две неща които ги купих току що, светия граал , и яката прахосмукачка за 300 Еuro по-новата версия ppwd 30 b2, която има отделен блутуут директен бутон за спиране и пускане с обхват 20 метра.

Тук моя гайковерт Hikoki 350Нм и на Парксайд Граала

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:1.jpg Прегледи:0 Размер:650.5 КБ ID:7029015

Тук и прахосмукачката която ще се ползва в гаража и за колата:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:2.jpg Прегледи:0 Размер:612.5 КБ ID:7029016

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:5.jpg Прегледи:0 Размер:120.9 КБ ID:7029017

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:4.jpg Прегледи:0 Размер:128.0 КБ ID:7029018

Прахосмукачката е много добра, заслужава си за парите си и наистина дърпа яко и има доволно мощност, имат и по 5 години гаранция.

Коментар

• То за гаража и работилницата и друга, доста по евтина ще свърши работа. Силата на този тип е другаде, в строителството, конкретно при рязане с много прах.

Коментар

• Еделвайс
            Еделвайс коментира
            Редактиране на коментар
            Имам една друга на Парксайд която беше в гаража но я закарах на село да я ползвам там, а с тази освен за гаража и джипката, ще шкуря с жирафа едни стени и така ще я оползотворя на макс

• Малко офтопик.
          Да препоръчате някаква пневматична алтернатива на лидълския гайковерт? За домашно ползване.

Гледам разни 50-60-70 евро, дали стават?

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Читавите искат едни 300 - 400 литра въздух в минута което в домашни условия е малко трудно постижимо . Това им е хубавото на тези на батерия или кабел че не искат мощен компресор .

• Имам лидълски пневматичен ползван веднъж.Ако ще ти свърши работа свирни.Мисля си е комплект с кутията както съм го купувал преди години.
          Така и не ми свърши работа с тогавашният ми компресор,а след това не съм го ползвал с новия.
          Аз и затова се чудех доста преди да взема електрическият такъв...ама батерията ми идва бонус към другите машини които ползвам често та си заслужава да го има човек.
          А и имам 3-4 коли та все ще се ползва няколко пъти на година със сигурност.
          Няма страшно в умирачката...
          Страшното е да си жив!...

Коментар

• Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
            Макар че бях казал че приключих с Парксайд, не устоях на две неща които ги купих току що, светия граал , и яката прахосмукачка за 300 Еuro по-новата версия ppwd 30 b2, която има отделен блутуут директен бутон за спиране и пускане с обхват 20 метра.

Ако това е 2000 нм гайковерта, по снимката това виждам по означението, за какво ще го ползваш? Нямаш ли автосервиз или постоянна работа с болтови съединения с гооолеми размери, не виждам смисъл. Това ще къса шпилки и болтове на поразия при неправилна употреба.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

• Еделвайс
              Еделвайс коментира
              Редактиране на коментар
              kameno-karp, вече си в черния ми списък в този форум и спирам да комуникирам с теб!

• Asen Kushlev
              Asen Kushlev коментира
              Редактиране на коментар
              Значи Hikoki е поредното доказателство, че цената и марката не кореспондират с качеството. Зеления Паркасайд струва 110 лв с батерия и зарядно, разви и зави 20 гайки на колата и не мръдна и една скала на батерията. Малко си почуква на някои гайки повече, ама аз не съм и очаквал друго. При положение, че на същата кола при профи гумаджия дрънкат също доста с пневматичен, дето трябва да е на светлинни години от моя. Да не казвам, че един не можа да развие гайка и идва един с едно яко Милуоки за 1200 лв. да я отвие.

• kameno karp
              kameno karp коментира
              Редактиране на коментар
              💔Разби ми сърцето Еделвайсе.😭

• Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
            Макар че бях казал че приключих с Парксайд, не устоях на две неща които ги купих току що, светия граал , и яката прахосмукачка за 300 Еuro по-новата версия ppwd 30 b2, която има отделен блутуут директен бутон за спиране и пускане с обхват 20 метра.

Натиснете снимката за да я уголемите Име:1.jpg Прегледи:0 Размер:650.5 КБ ID:7029015

Тук и прахосмукачката която ще се ползва в гаража и за колата:

Натиснете снимката за да я уголемите Име:2.jpg Прегледи:0 Размер:612.5 КБ ID:7029016

Натиснете снимката за да я уголемите Име:5.jpg Прегледи:0 Размер:120.9 КБ ID:7029017

Натиснете снимката за да я уголемите Име:4.jpg Прегледи:0 Размер:128.0 КБ ID:7029018

Прахосмукачката е много добра, заслужава си за парите си и наистина дърпа яко и има доволно мощност, имат и по 5 години гаранция.
            Дай отзиви за голямата, че съм й хвърлил око, ама не смея да я купя, че ще ме изгонят от вкъщи😆. За пране а у става ли? В местния лидл седят, ама никой не ги купува, явно 600 лева им се виждат много.... Вчера иначе си купих тази на батерии хем намалена, хем с купон на кауфланд и ми стъпи на 30 евро барабар с 2 пакета торби. Знам казват, че не била мощна като кабелната, ама на мене ми трябва за няколко обекта, дето няма ток + 1 къща с Ел. инсталация на 70 години дето не смея да пусна нещо мощно на кабел. Имате ли впечатления от тази малката де съм купил? Функцията за раздухване добре ли й е или трябва да си купувам духалка за листа?
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от Joca; 03-03-26, 12:25.

Коментар

• Еделвайс
              Еделвайс коментира
              Редактиране на коментар
              Специално за пране на килими и мебели си има прахосмукачка със специален накрайник за тази цел, въпросната прахосмукачка която купих има друго за цел, силата и е при чистене на гадната строителна прах, при чистене с жирафа по стени, както и да чистя дребни песъчинки и чакъл които влизат в гаража от пътя преди него и при рязане на плоскости със зегето и циркуляра.

• Гледах, гледах па отнесох и няколко за армаган. Който има 5-6 евра излишни, да си купи. В общи линии копнат дизайн от венгер, мултифинкционалнто ножче е 1 към 1 с тяхното, че и тея де съм взел. Дървените са дръжка от бреза, пластмасовите са с вградена магнезиева запалка.
            Прикачени файлове

Коментар

• Я да питам аз, докато върви дискусията. Гледам тия дни има ротационни четки за водоструйка. Идеята е да я ползвам за пране на килими. По нашите сайтове не ме кефи цената, в Тему има за 10 евро, ротационна. Някой ползвал ли е такова чудо? Моята водоструйка е на доизживяване, Керхер най-евтината, със спукан корпус на помпата. Ама си мия колите и пера по някой килим така поне 5-6 години. Та дебит няма много, но да кажем след време ще се купува друга, която пак ще е евтина. Ще стане ли тая четка за целта, че нещо много не ми се търка на ръка. Или да прежалвам 10 кинта и да пробвам.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

• Еделвайс
                Еделвайс коментира
                Редактиране на коментар
                Pотационнa четкa за водоструйка имам на Керхер жълтата им серия, исках да го ползвам за килими и за джантите, но тегава работа, върти се бавно и изобщо не ми хареса как чисти, просто много бавно става, та използвах класическа ръчна дълга четка с дървен прът, после с дюзата за по-хард струя и стана работата.

• Asen Kushlev
                Asen Kushlev коментира
                Редактиране на коментар
                А сила като понатиснеш на килим има ли?

• Еделвайс
                Еделвайс коментира
                Редактиране на коментар
                Не съм я натискал силно че ми изглежда малко паянтова с тези пвц зъбни колела които въртят четката, просто и помагах като въртя и аз допълнително за по-голяма площ, в крайна сметка преминах на ръчно миене с класическа четка и стана по-бързо разпенването, използвах на Керхер специален препарат за килими един леко жълт на цвят, много е добър, за по-евтино купих 5 литра в туба и го ползваш за повече време.

• И аз се присъединих към групата с един мултифункционален инструмент. Исках и комплекта битове но нямаше.
              CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

• Първоначално публикуван от m_markovski Преглед на мнение
                Малко офтопик.
                Да препоръчате някаква пневматична алтернатива на лидълския гайковерт? За домашно ползване.

Гледам разни 50-60-70 евро, дали стават?
                Това са моите пневматични гайковери . На 10 атмосфери късат всичко като големия лидълски . Купувал съм ги за по стотина лева от бай Ахмет на битака . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20260303_113155_865.jpg
Прегледи:184
Размер:226.6 КБ
ID:7029278 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20260303_112848_857.jpg
Прегледи:186
Размер:474.1 КБ
ID:7029279 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20260303_113122_495.jpg
Прегледи:180
Размер:751.0 КБ
ID:7029280
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 22:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                X