и това не знам къде е и как се пробва захранването на електромагнитния жигльор за ППХ и крайния изключвател, който го управлява
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
лада нива безкрайни ремонти
Свий
X
-
Обяснявам ти за последен път. Човката на тоя клапан затваря жигльора при вдигане на определени обороти. Щом човката му е отрязана, значи управлението му не работи!!!Клапана и жигльора са две отделни части. На твоя с отрязаната човка можеш да сложиш който жигльор си искаш. На теб реално клапана не ти трябва. Реално клапана ще го ползваш само като държач на жигльора. Слагаш този с отрязаната човка и жигльор по избор и дори няма нужда да му слагаш кабела. Отпуши си и твоя жигльор. С тънко телче и/или въздух под налягане.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
Тоя клапан е за икономия на гориво. Когато вдигнеш обороти и не ти трябва празния ход, клапана затваря жигльора. Когато си на празен ход, клапана отваря жигльора. Работещ клапан ти дава икономия 300-500 мл на 100 км. На практика управлението на тоя клапан почти никога не работи и на клапана му се реже човката или кабела му се връзва на плюса на бобината. Втория вариянт не е за предпочитане, защото ако електромагнита сгъне пак оставаш със затворен жигльор и съответно без празен ход.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
На теория предотвратява ефекта наречен dieseling, тоест продължаването на работа на двигателя, след изключването на контактния ключ при употреба на нискооктанов бензин.На практика толкова ниско октанов бензин вече никъде не можеш да намериш, та остава другата му роля.При спускане по надолнище на моторна спирачка спира нацяло притока на гориво и реализира някаква мижава икономия.На газ те интересува единствено гумичката му, която се изпича, напуква и почва да засмуква въздух оттам.Всяко засмукване на въздух ти бърка работата на празен ход и ниски обороти.
- 1 like
Коментар
-
Когато аз карах на газ / 1литър струваше 8.5ст. / се слагаха ей тези плочки - https://www.google.com/search?q=%D0%...Px8RTq8nirIKxM
Коментар
-
Ами защо не ползваш щуцерите а плочката?
"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Може би защото търси проблемите там където ги няма.
-
"Щото щуцерите са стара технология, от комунизма, а плочката е съвременна, ехееей... "
Твърде много се вживяваш в ролята на гагич, мисля че един ни стига
Щуцерите са си хубави, ама пропускаш факта, че след тях връщане назад няма.А с плочката каквото и да стане можем просто да я махнем и всичко да си остане както е било
Пробиването на карбуратор за щуцери хич не е проста работа и като чета какво е писал колегата, най-вероятно при него са го направили "както дойде"
-
не аз търся броблемите а газаджията,той ми каза да сложим плочка,аз му казах да сменим изпарител той не плочка е добре сменихмея, без резултат смени и изпарителя много по добре но не е най добре сега делко ще сменя че каза че нещо не било добре и най вероятно ще си е същото
Коментар
-
Колегата ти предложи безплатна помощ. Защо не сложиш край на мъките си като се свържеш с него и да ти я оправи!?Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеАко я дотъркаляш да София, ще ти я регулирам.
Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
Да ви кажа днес какво сътворих.Първо стария клапан не работи,новия работи но тихи няма,опитвах да ги настроя от винта на дроселовата клапа но без никакъв ефект.Иначе на бензин върви добре.Щуцерите ги намазах с силикон VICTOR REINZ и ги завих залепна и държат добре за сега.Смених и делкото и всички прекъсвания и от сорта изчезнаха поне за сега ,другото което за разхода 102 километра минати за 7-8 дни на къси-5-10 километра с форсирания по черно и селско каране на студен мотор ми да де разход точно 15.8 литра,мисля е добре
Коментар
-
Последно редактирано от kameno karp; 03-06-21, 16:24.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар