Обява

Свий
Няма добавени обяви.

лада нива безкрайни ремонти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Питам понеже и при мен се получава малко празен ход на волана

Коментар

При дъртите Лади се навиваше болта
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

• Kirilpm
        Kirilpm коментира
        Редактиране на коментар
        Ако нивата е без хидравлика секторната кутия е досущ като на старите лади.С малката разлика, че ролката на червяка е на лагерче вместо на втулка.

навиваш но е добре първо да установиш колко е луфта,с тиксо на волана с някаква линия аз ползвах една летвичка като я опреш в таблото и си отбелязваш примерно с тиксо от къде почва и свършва луфта при мен беше 5-6 см въртиш и пробваш аз оставих на 1-2 сантиметра но нали първо гледаш кормилни накрайници всичко ли е вред масло да има и така при мен стана малко с приспособления че сервуто пречи много

Коментар

Мислех че ще се справя но ударих греда,та случва се следното при потегляне някъде до към 30-40 километра после изчезва се чува,поне аз го чувам от ляво някакво прещракване,все едно гумата закача някъде,все едно скоба на маншон жули нещо подобно но не са и го има само до към 30-40 на скорост след това го няма.Вдигах го и на крик въртя с малко газ няма с всичката газ пак нищо,шарнири,карета,лагери,втулки сменени тампони те по щангата са здрави накрайници здрави.Лагерите мисля че съм ги центровал добре щом след 30-40 километра слизам пипам не е горещо и преди да ги сменя частите пак го имаше направо ме вбеси та ако има някой с такъв проблем да сподели

Коментар

Пробвай дали щрака при завой, ако щрака при завой и потегляне с газ най-вероятният виновник е външно каре.

Коментар

При щракане при потегляне, без завой - вътрешно каре.
            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

има го и в завой лек и на право но го имаше и преди да сменя каретата и след смяната им до към 30-40 километра после не

Коментар

а и не е звук като на каре по слаб и не постоянен

Коментар

Има една прахозащитна ламаринка между главината и шенкела, да не би тя да се е откачила и да стърже? Но би трябвало да я чуеш при кола вдигната на крик, друго което може да се чува е голямата ламарина, която скрива диска.

Коментар

и те са проверени всичко си е там където трябва от тях на ръка ще се осети а и ще има белези на ръка няма нищо а и на крик 1,2,3 газ нищо от цялото дъно единствено капачката,прахозащитна ли се води на раздатката от към промеждутъчния вал има малко стружки около нея дали е от нея не знам чува ми се от ляво

Коментар

• Kirilpm
                      Kirilpm коментира
                      Редактиране на коментар
                      Да не би да е разбито каренцето на промеждутъчния вал?Включи раздатката на неутрала и дай газ на 5та предавка би трябвало да се чуе.Другият вариант да го видиш нагледно е да свалиш корите на скоростния лост, тогава ще можеш да го видиш докато караш.

От тия ламаринки дрънкането е като от капачки от буркани.
                    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

това каре го гледах видимо и на ръка си е добре ще пробвам на 5 както каза сега като се замисля примерно с изкарване от гаража с доста маневри го няма като тръгна се чува нещо тък,тък,тък до към 30-40 километра и изчезва

Коментар

Здравейте пробвах на пета и на всички предавки с неутрална на раздатката нищо,карето си е перфектно гуменото също и на ръка няма никакъв луфт днес и пружината ми прещрака от същата страна здрава е на место си е ,подложки всичко. Минах 30-40 километра градско щракането продължаваше и изчезваше след потегляне,по едно време изчезна няма и няма оставих я половин час тръгнах и отново почна,Почвам я от утре всекидневно каране да видим какво ще се троши

Коментар

• Kirilpm
                          Kirilpm коментира
                          Редактиране на коментар
                          Почвай с карането, без да и се претрисаш много много, мръсни животни са и колкото повече ги гледаш, толкова ти правят сечено.

да да и аз така мисля за капак и от оста за бързи и бавни пак се показала една капка сигурно семеринг но едва ли може да се смени без да се свали раздатката за сега ще го наблюдавам и ако трябва ще доливам,както бях казвал че има луфт в шлиците на карданите на задния е 1 мм на предния 2мм мисля ще изкарат още

Коментар

Гресирай шлиците с най-гъстата,евтина и гадна грес, която намериш и ще заровят джипа, гресьорки трябва да си имат от завода.Теча от раздатката се направи че не си го видял, май за лостчето бързи-бавни наистина трябва да се сваля цялата, мисля че уплътнено с О пръстен.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X