Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Влачете бре! Не знам какво сте търсили и къде, ма на мен ми отне 5 минути:

http://files.offroad-bulgaria.com/sp.../Huichon-5.pdf
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Влачете бре! Не знам какво сте търсили и къде, ма на мен ми отне 5 минути:

http://files.offroad-bulgaria.com/sp.../Huichon-5.pdf
      Ай шукар бе бате, ш`идваш тъ златим......ама пак от четене по диагонал не открих механичен реверс и съедините, ш` чета още, то се е видяло (кафе)
      П.П. Ти с модераторски връзки за туй си го видял
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Съединител няма, поне по думите на sek.1. Дали има обръщаща се предавка, нямам идея, ама при положение че е изведен електрически ключ за тая работа - надали. Направило ми е впечатление че неговия тръгва доста мазно и работи доста тихо. Може би има някакви приплъзващи неща между мотора и скоростите.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Съединител няма, поне по думите на sek.1.Може би има някакви приплъзващи неща между мотора и скоростите.
          Тсъ,нема нищо.Просто дефазират мотора за реверса.Приятел има такъв но по-малък почти нов,и си прави даже и резби.Малко е странно с реверса,но е въпрос на свикване.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Съединител няма, поне по думите на sek.1. Дали има обръщаща се предавка, нямам идея, ама при положение че е изведен електрически ключ за тая работа - надали. Направило ми е впечатление че неговия тръгва доста мазно и работи доста тихо. Може би има някакви приплъзващи неща между мотора и скоростите.
            Между мотора и редуктора има само един палцов съединител . За 20 години само той един път се е късал . Реверса е електрически като на много чешки и немски машини . Ключа и мотора бяха двускоростни ама втората степен на ключа нещо се скапа и така си работи от как е при нас . Електрическата схема е с 4 контактора за главния мотор което е доста усложнена инсталация за струг но и тя ядове не ни е давала . За тих колко е тих е трудно да се каже но не е по шумен от нашите С 11 а те се водят за тихи стругове . Мазането е от един централен резервоар. Ортака така му е свикнал че неще да чуе за друг . Аз го бъзикам че ако трябва да работя 3 дена на тоя струг ще си вържа въжето
            Последно редактирано от sek.1; 26-04-18, 22:07.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              Реверса е електрически като на много чешки и немски машини . ...
              Това не претоварва ли главния двигател, че извадения на таблото амперметър удря над 60А за момент?
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                Това не претоварва ли главния двигател, че извадения на таблото амперметър удря над 60А за момент?
                Нормално е . Пусковия ток е 7 до 10 пъти номиналния . Двигателя е поне 10 киловата та и 100 ампера да удари няма нищо страшно . На нашия е 7.5 киловата .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Търся челюсти за полски универсал ф 160.

Коментар

Вчера правих (опитвах се да направя) цолова резба 14 навивки на тръба 1/2,но както се вижда от снимките материала се накъсва много неприятно.На какво се дължи това? Пробвах на 125 и на 180об/мин и с кобалтов нож - няма разлика.В оборотите ли е проблема,ножа,смазване/охлаждане .Със същия нож правя и резба на ст.45 там няма такова накъсване.Тръбата предполагам е от по-мек материал.https://image.ibb.co/bKNfR7/zoll_threading.jpg

Коментар

Оборотите ще подобрят резултата. И преди следващо пускане на ножа, натривай хубаво резбата с тебешир.Материала е мек и си иска добре наточен нож.
                      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

По-високи или по-ниски обороти имаш предвид?Ще пробвам с тебешир.Обикновено обливам резбата с машинно масло,защото нямам друго.Снощи ми донесоха синтетичен борйол.Днес ако успея да пусна помпата вече ще обливам резбите обилно.Ножа ми го подари човека с тръбата и според него е идеално наточен от дядо му (лека му пръст) и каза да не го пипам.

Коментар

По-високи. Тебешира заглажда резбата.
                          Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Според мене не е фатално че е накъсана резбата. И на мене ми се получава така накъсана на плашка, специално направена за подвеждане на тръба и направа на резба. Самата плашка ми е стара и трябва да се смени. Но пък за сметка на това задържа добре тефлона или калчищата. На полиетиленовите фитинги с лист от ножовка надрасквам напречно по резбата за да се задържат, че иначе ги изхвърля.

Коментар

Когато нарязваш резба на стомана ,мажи със свинска мас , а най-добре е с коча кой.И както каза колегата вдигни оборотите на 250 или 315 с наточен нож с твъдосплавна пластина.
                              "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                              Ат.Буров.

Коментар

Знам за свинската мас.Казвали сте ми за нея.Пробвах веднъж ,но не забелязах разлика.Но миришеше много тежко и се отказах от маста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X