Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Импровизация при подпиране на детайла . Трябваше да престържа конус 15 градуса само че кръстатия супорт опира в задното седло като го завъртиш . Материала е неръждаема 304 и се държи на десетина милиметра мм в челюстите . Универсала ми е много читав и държи идеално но понеже не ми се заиграва с теорията на вероятностите дали ще ме челоса използваме елементите от гедорето .
    Колега,а варианта с обратните челюсти не ставаше ли?

Коментар

И при тях е същата работа . Не съвпадне ли напълно по диаметър окръглението на челюстите с диаметъра на детайла държат даже на по малка площ .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

По темата и в страни малко - това е струга на съседа, още в консервирано състояние. Реверса на универсала става с електрическия ключ горе в дясно, а това ми е странно. Криво ляво на база обща електротехника го пуснах, но дотам. Знам че е някакъв ТОС но какъв, и къде може да намеря инструкции за него, че.....Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC06397.JPG
Прегледи:1
Размер:136.8 КБ
ID:5787545
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Минал е покрай ТОС ама на едни 5 000 километра Това е северно корейски струг Кюсон 5 . Ако комшията ти го продава да си стискаме ръцете Инструкция мога да ти намеря ама на корейски

Коментар

Кусон-а е интересна машина. Корейците никога не са ги продавали официално навън.. Навсякъде, където има такъв струг, той е взет по някакъв бартер-срещу консерви с домати, жито, петрол, гуми и т.н. Съответно-никъде на света няма документация за това чудо на език, различен от корейски.
            Което има едно предимство-не са работили в заводи и са много запазени. При малко късмет, все още може да налетиш на такъв струг в състояние, близко до чисто ново. Но са много редки!
            Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Странно!!!
              При мен, в завода имаше два такива, и се водеха особено прецизни, и не се стържеше ежедневното, а само по-завързани неща.

Коментар

Ми те се водят по-прецизна и подобрена версия на един от руските тежки стругове с повишена точност (имат взаимозаменяеми части), обаче износът от Корея още в ония години явно е бил проблемен, та са въртяли тия схеми с бартерите. Не съм виждал никога такава машина на живо, но съм слушал разни легенди, как това били едни от най-точните стругове. Руският им аналог е някакво ИЖ.

Коментар

Това за точността е леко попресилено. Прославените точни стругове на братушките никога не са и доближавали западните аналози. За севернокорейските па хептен. Затова и в оптичните заводи на СССР от военн-опромишления комплекс и в нашите дори бяха закупили Schaublin по вторият начин.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    Минал е покрай ТОС ама на едни 5 000 километра Това е северно корейски струг Кюсон 5
                    Имаше някаква табелка ТОS 500 1000 и отдолу набити цифри - сериен номер и година ( 1988 ако има значение) Дай инструккция и на корейски, пък ще търся Пи Че да ми я превежда ( дано леля Заяк не чете )
                    Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                    Не съм виждал никога такава машина на живо
                    Ела, ще ти я покажа.....ако е Кюсон
                    П.П. Дайте снимки, линкове нещо, че на първо четене ( и втора ракия ) нищо сходно не излиза....
                    Последно редактирано от дядо владо; 25-04-18, 23:47.

Коментар

Деди, я питай чича Гоше за картинка на

Hrotovy soustruh TOS 500/1000

и виж дали ти излиза нещо като твоята питанка.
                      Оти може да е ТОС за Кореята, пък не стигнал до тях, ами отклонен към нас...
                      Пък ако излезе заеко чешки, ще намерим хартишка на компютър, може би!
                      Последно редактирано от dedoKoko; 26-04-18, 00:13.
                      Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Кусон е. Ръчките му са специфични-
                        https://www.google.com/search?q=HUICHON+5
                        По снимка-яко занемарен, но това не му пречи да е в добро здраве, да си държи размери и т.н. Това си е промишлена машина. Мислена е като за завод, което ще рече поне по една смяна всеки ден, 365 дена в годината..и така много години. С работа в някой стопански двор, малка работилница и т.н. трябва да имаш особен талант за да я убиеш, а най-често е невъзможно.
                        Последно редактирано от santaclash; 26-04-18, 00:35.

Коментар

Ъхъ, с този фъртефелник на напреко баш си е дръпнатоок. Сори!

Коментар

Машината е много добра . Имаме по малкия модел Кюсон 3 . Ортака казва че за нищо на света няма да го смени с друг . Такъв има на едно място чисто нов чакам момента да узреят да ми го продадат . https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=Jh-2Ro-xWq0 В действителност тези стругове са дошли по някакви бартерни сделки срещу хранителни продукти и за това са пращани основно по институти и ТКЗСта . Нашия го натоварих от един полигон за борба с градушките . Под него имаше една щайга тефлонови детайли и нито една метална стружка Не е работено много на тях защото са непознати и няма преведена на български техническа документация за тях .
                            Последно редактирано от sek.1; 26-04-18, 06:47.

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                              Кусон е. Ръчките му са специфични-
                              https://www.google.com/search?q=HUICHON+5.
                              Баш е това (първата снимка която ми излезе) .....остава въпроса с инструкциите кой бутон къде и коя ръчка за какво......
                              П.П. Поканата за локане на кафе с пулене и чесане по главата си остава

Коментар

Деди, фърлих боба, пих кайве и глявах утайката- излиза ти разходка до Интерпред и обаждане на Станьо, да те ограмоти колегата му директно на неговото джелезо.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X