Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Да не би да е двуходова преди време ми се случи да правя подобна за една пръскачка

Коментар

Първоначално публикуван от iv75 Преглед на мнение
      Да не би да е двуходова ....
      Малка е стъпката като за двуходова. Това си е модулна .

Коментар

Реших проблема ето така Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20180923_184922.jpg
Прегледи:1
Размер:756.8 КБ
ID:5798590 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20180923_184744.jpg
Размер:698.2 КБ
ID:5798591 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20180923_184822.jpg
Размер:624.4 КБ
ID:5798592 присадих част от оригиналната шпилка за да няма проблем със износване на червяка или малките зъбни колелца а другата направих със 9 навивки има малка разлика но не пречи защото на около 100 мм има със една навивка в повече отколкото на оригиналната шпилка което не е никакъв проблем.
        Последно редактирано от perdeee; 24-09-18, 22:10.

Коментар

Колеги дайте съвет какво да гледам на TOS SV18RA при оглед? Паралелите, с лост под универсала и индикаторен часовник, луфтове съпорта? Нещо друго? Някакви болки на тези стругове?

Коментар

Здравейте.Имам луфт в напречното подаване -като хвана ножодържача и го разбутам напред -назад (напречно на паралелите) хлопа около 3мм.По време на работа често се случва да ножа с целия ножодържач да отскочи назад и изобщо точността никаква я няма .Виках няколко майстори да оберат луфта и да се изкажат .Всички казаха,че "гайката е навита докрай" ,болта с гайката били износени много и вече нямало възможност за обиране на луфта.Решението било само подмяна на болта с гайката с нови.Не можело да ги изработя сам или друг,трябвало да се купят.Въпроса ми е от къде мога да купя въпросните части .С11МВ .Благодаря

Коментар

Луфта не ти е само от гайката и винта. Разглоби шайбата с ръчката и нониусовата шайба на напречния винт.Там има гайка и контрагайка.С натягане и подлагане на дистанционни шайби ще обереш още от луфта.При мен се получи.Успех!
              "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
              Ат.Буров.

Коментар

Луфта по целият винт ли е или на определено място,ако е примерно в средата едни 100 мм е износен винта .Разглоби го и виж какво му е дереджето .

Коментар

Днес подложих шайба под основната гайка ( не контра гайката ).Резултата беше само,че започна да се върти по-трудно ,а луфта си остана.

валкиса - не съм сигурен дали е по цялата дължина на винта луфта,но май го има навсякъде.Работя основно близо до оста на универсала и там го има осезаем и много ме дразни.Ще гледам да го извадя тези дни да го разгледам що за чудо е.Иначе части има ли от къде да се купят ? Гледам разни оферти из интернет за фирми продаващи резервни части за стругове.

Коментар

Ако е навсякъде развиваш задната гайка внимателно да не загубиш щифтчетата и пружините, челосваш я 2 ,3 мм и я събираш .По този начин може и да закърпиш положението но е по добре да си купиш нов винт за да нямаш дертове.

Коментар

Здравейте .Пак имам въпрос.Ако трябва да нарежа например тръба ф30 на много парчета с дължина по 105.2мм с точност от 0.1мм това може ли да се направи с отрезен нож или трябва да ги режа на малко в + и после да ги доуточнявам с нож за външно струговане и с кръстатия супорт едно по едно.

Коментар

Според мен не би трябвало да има проблем.
                        В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
                          Здравейте .Пак имам въпрос.Ако трябва да нарежа например тръба ф30 на много парчета с дължина по 105.2мм с точност от 0.1мм това може ли да се направи с отрезен нож или трябва да ги режа на малко в + и после да ги доуточнявам с нож за външно струговане и с кръстатия супорт едно по едно.
                          При серия поприцип аз правя така - докарвам си задното седло близко до универсала в зависимост от дължината на детайла или ползвам сано за упор пинолата на седлото или си подпирам с въртящия център. Слагам си добре заточен отрезен нож. Залагам заготовката и почвам. Първата и евентуално втората са бракови докато си нагодиш размера. След това всичките излизат калъп.

Поздрави

Коментар

https://www.offroad-bulgaria.com/sho...72#post2770072
                            в тази тема е показано приспособление с което при добре заточен нож се правят канали за зегерки на точно разстояние и се отрязват серия детайли на абсолютно еднаква дължина.
                            "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                            Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнение
                              https://www.offroad-bulgaria.com/sho...72#post2770072
                              в тази тема е показано приспособление с което при добре заточен нож се правят канали за зегерки на точно разстояние и се отрязват серия детайли на абсолютно еднаква дължина.
                              Toва изглежда много добре,но ако нямаме микрометър за жертване не може ли да болт и с гайка ,по плътничко направени?

Коментар

Става, само трябва винта да може да се застопорява .Аз имах два микрометра в повече и затова жертвах единия за целта.
                                Ат.Буров.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X