Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

В мнението ми по горе вместо " сексуалния" ,да се чете "аксиалния" . Тези телефони изопачават понякога написаното. А Станьо ти е дал много практичен съвет,за застопоряване на кръстатия супорт.
    Последно редактирано от pgv64; 11-06-17, 10:05.
    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
    Ат.Буров.

Коментар

Някой от София може ли да ми помогне със следната задачка.Искам отвора отпред на детайла,който е 12 и после 10мм, искам да стане 13мм по цялата дължина, но 13мм райберован точен отвор като запазим съосието на отвора?Не знам към кого да се обърна за това търся помощ от вас.
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:037455061-big.jpg
Прегледи:1
Размер:142.8 КБ
ID:5756363

Коментар

Привет! Колеги повреди ми се бързосменния патронник 0-16 мм на Акус Лясковец. Някой знае ли откъде мога да си намеря друг с подобно качество или евентуално на Рьом?

Коментар

[QUOTE=santaclash;3162136]По номера- титан 30%, кобалт 4%. Няма как въобще да работи на удар. За сметка на това ще държи на нагряване. Това е пластина за равномерна работа-резби, вътрешни отвори и т.н. на високи обороти.Тази пластина иска спокойна работа и се идплзва за обработка на закалени детайли.Състава и е 30% титанов карбид /а не титан/ 4% кобалт и останалото е волфрамов карбид
          J

Коментар

Колеги ще ви помоля за малко помощ за една на пръв поглед елементарна задача (може и да е за вас).Аз вече няколко дни се блъскам с нея и не става и не става.Квадратна планка с размери 20см/20см (квадрат) и дебелина 12мм трябва да я преработя на кръг с диаметър 14см на струга.Изрязох с флекс ъглите,за да улесня струговането,но проблема е със захращането към универсала .За това пробих дупка с дрелката в средата на планката Ф10 и си направих от плътно желязо нещо като дорник с резба на края ,който хващам в универсала,а планката я нахлузвам на дорника и я стягам с гайка М10 (виждал съм го в youtube но с по-големи гайки).Та проблема е,че като започне да удря ножа в ъглите на планката гайката превърта колкото и да я стягам ,резбата се разваля и после трябва да я развивам с лост и в крайна сметка от 3 дни не мога да я струговам тази планка ....Може ли да ме насочите към правилния път,че ми се зави свят от обикаляне на грешни пътеки?Благодаря
            Последно редактирано от stypkata; 03-07-17, 12:46.

Коментар

Ако не е фаталнофатално, да се точкова с телоподаващото за дорника. Но диаметъра е желателно да се увеличи.
              Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
              0884837709
              0878383528

Коментар

Отвори челюстите на около ф120 и в отвора дето си пробил подпри с центъра.Нататък или стържеш или отрязваш,както ти е удобно.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                  Отвори челюстите на около ф120 и в отвора дето си пробил подпри с центъра.Нататък или стържеш или отрязваш,както ти е удобно.
                  Това го пробвах,но като натегна центъра започваше да вие/свири лагера му и реших,че не това е правилния начин и се отказах.А като го охлабя планката превърта.Това със заварянето си го мислех.Заварчик съм по професия и не ми е трудност да му заваря една тръба,но не всеки стругар има ЦО и заварява и не на всеки детайл е подходящо да се заварява и реже в последствие за това не исках да го заварявам а да намеря правилния начин.Но щом и вие съветвате да се заварява явно това ще е .

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
                    Това го пробвах,но като натегна центъра започваше да вие/свири лагера му и реших,че не това е правилния начин и се отказах.А като го охлабя планката превърта.Това със заварянето си го мислех.Заварчик съм по професия и не ми е трудност да му заваря една тръба,но не всеки стругар има ЦО и заварява и не на всеки детайл е подходящо да се заварява и реже в последствие за това не исках да го заварявам а да намеря правилния начин.Но щом и вие съветвате да се заварява явно това ще е .
                    Щом като натегнеш лагера вие (свири) това означава : първо няма грес в лагера или е станала с времето на сирене.Второ лагер е тръгнал да сдава багажа. Като начало развий предната част на подвижният център.После махни закалената тапа отзад на морзовия конус. И избиваш център -оста от тялото. Измиваш предните лагери(радиалния и аксиалния) и задния (иглен) и ги смазваш с грес. После обратно набиваш център-оста, завиваш предната гайка, затапваш с тапата отзад и имаш нов център.Ако при ревизията видиш, че някой лагер е повреден го смени. Успех!
                    Апропо, " bocho64" ти е казал правилният и най-бърз начин за обработка на подобни детайли.
                    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                    Ат.Буров.

Коментар

Това е начина но се прави от стари челюсти.
                      https://www.youtube.com/watch?v=X_g2SiLUH5s

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                        +1 Това което правя аз понякога с цел да подавам по големи стружки без да се притеснявам, че ще превърти е да капна с ЦО-то една "пъпчица" на диаметъра на челюстите.

Коментар

За обработка на плоски детайли има инструмент. Притискатели им казват, но съм 100% сигурен, че си имат и точно техническо име, което в момента не се сещам...
                          http://www.practicalmachinist.com/vb...lathe-0320.jpg
                          Представлява ето това. На снимката не се вижда, но тези два цилиндъра, между които е хванат тънкият лист ламарина, са назъбени. Направени са им канали на фреза, след което са закалени. Служат за захващане между универсала и задния център на такива плоски детайли, които няма как да се хванат с универсала. Съответно са няколко размера тези притискатели.
                          За шума при притискане-не е на добре. Заминал лагер, може и да е блокирал. Разглабяш и гледаш на какъв хал е. По принцип задния център се води консуматив, особено китайските. При интензивна работа може да се наложи на 2-3 месеца да ги купуваш, но пък не са скъпи и се изплащат.
                          Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Всичко стана както го казаха колегите горе .Вече за незнам кой път ми помагате и не знам как да ви черпя
                            Отворих центъра .Радиалния лагер (ВМЗ 6206) стържеше сякаш е пълен с пясък.Измих го старателно в нафта,продухах го с компресора,напълних го пак с грес,както и другите лагери (аксиалния и задния иглен) и спря да свири и вие.Планката я отрязах без никакво заваряне с нож за рязане на 125об/мин първо на размер +2мм и после завъртях ножа напречно и я докарах на точния размер.Всичко става много лесно като има кой да те насочва иначе има едно чудене,съмнение дали не се прави нещо грешно

Коментар

Не знам дали ползвате такъв тип нож, с вертикален режещ ръб.
                              Аз лично, не знаех за него, и реших да го изпробвам.
                              За резултата, какво да кажа? Може би очаквах по-голяма гладкост.
                              С нокът, все пак се усеща къде е минал ножът.
                              Иначе другото си е като на филма, финна стружка, точност, спор няма, резултата е добър. Особенно ако се завърти кръстатия супорт на 5 градуса и дълбочината се подава с него.
                              Пробвах на алуминий и някаква стомана.
                              Може би по забележителен резултат ще има с нисковъглеродни стомани и мед, материали сколнни да завличат.
                              Последно редактирано от ctef; 05-07-17, 21:09.

Коментар

Колеги може ли да препоръчате какъв камък за шмиргел за точене на стр. ножове да купя,защото моя повече се рони от колкото шлайфа нещо и искри почти не излизат ,а уж ми го продадоха за "видия" .Та трябва ли да гледам за нещо специално когато купувам камък и как да позная хубавите камъни?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X