Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Аз пък препоръчвам да си купи смазка за нарязване на резби от магазина. Например Bardahl C5. Има и на други фирми подобни, както на спрей, така и в шише.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
      Аз да препоръчам нещо друго-тебешир.Еле пък за вътрешни резби.
      Тебешир да бележи докъде е стигнал ли?
      Дистанционното обучение е хит последно време но за тази професия е трудно да се научи.
      Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

А има ли някаква особеност при направа на вътрешна лява резба на нож и изобщо при направата на резба на нож освен описаното в първия пост на темата? Похабих 2 метра стомана да се мъча да направя годна резба и така и не успях. Смазка задължително ще взема,нямах представа че се предлага специална смазка.

Коментар

Смазката "доизглажда" нещата (резбата) не я прави.

Коментар

Това за смазката е ясно,по скоро исках да знам къде мога да сбъркам при направата на резба,правя фаска,подавам по 0.2мм на ход,обороти от 45 до 180 и не се получават и това е. Най-много стигнах до вариант да се навива 2-3 оборота и това е.

Коментар

Не обираш луфта на напречното подаване?

Коментар

Първоначално публикуван от gali_km Преглед на мнение
                Тебешир да бележи докъде е стигнал ли?
                Не.Заглажда резбата.Резбата остава суха.Съответно не полепват стружки във витките.Мазна,особено вътрешна резба,се чисти трудно от стружките.Та такива ми ти работи.
                Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
                  Не.Заглажда резбата.Резбата остава суха.Съответно не полепват стружки във витките.Мазна,особено вътрешна резба,се чисти трудно от стружките.Та такива ми ти работи.
                  Тези резби са като народна медицина! Всеки има рецепта за правенето им.

Коментар

А как да обера този луфт колега?

Коментар

Колко е дълбочината на резба м18*2,5 и колко трябва да е детайла преди нарязването както на външна така и на вътрешна резба?

Коментар

Първоначално публикуван от perdeee Преглед на мнение
                        Това за смазката е ясно,по скоро исках да знам къде мога да сбъркам при направата на резба,правя фаска,подавам по 0.2мм на ход,обороти от 45 до 180 и не се получават и това е. Най-много стигнах до вариант да се навива 2-3 оборота и това е.
                        Дали правиш заготовката за гайката с верния диаметър?Като я докараш да се навива 2-3 оборота,пусни един шабър на гайката и след това пусни още едн ход на ножа с 1 десета.
                        Това,че ножа трябва да е добре и правилно заточен,пък и на точния градус,не го коментираме.

Коментар

Е за това попитах като за пример на резба 18*2,5 подаването до 2.5 + една десета или аз бъркам? Сега ще прозвуча глупаво но какво е шабър?

Коментар

Писали сме по едно и също време.За диаметрите на вътрешните резби си има таблици,ама може да използваш следния принцип:от диаметъра на резбата вадиш стъпката и получаваш вътрешния диаметър за гайката.18-2.5=15.5
                            за болта оставяш външен диаметър 17.8.

Коментар

Благодаря,тъкмо гледах тази таблица а ако съдим по нея трябва да се подаде до 3.25,кое е вярното? Има ли разлика в ножовете за лява и дясна резба?
                              Последно редактирано от perdeee; 30-03-17, 23:35.

Коментар

Забрави за тая таблица.
                                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X