Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Да си намериш правилния нож с правилната пластина. И пак не е сигурно. Мисля че съм споменавал - борщангата на ISCAR, дето ползвам за вътрешно, отбива в пъти по-малко от обикновен син нож със заварена пластина.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Като наваряваш стомани, винаги има риск така да закалят, че после да се чудиш как да я режеш. Това е, което се е случило.
      Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Нагрей детайла до 400-450 гр. и го остави да изстине на въздух . След това не би трябвало да имаш проблеми с обработката.
        "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
        Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнение
          Нагрей детайла до 400-450 гр. и го остави да изстине на въздух . След това не би трябвало да имаш проблеми с обработката.
          А най добре е да го пуснеш в печката запалена със дърва,и оставяш във жаравата да си изстине до сутринта.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Или след като го нагрееш го заравяш в сандъче с кварцов пясък .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

spaky - ножа не е син със запоена пластина а е кобалтов.Не ползвам с пластини за вътрешно,защото ги троша много в тези отвори.Но е някакъв по-специален кобалт.

petroff - мисля,че няма да влзее в печката,защото ролката е ф140 двуканална а печката ми е малка.Чудя се дали да не я нагрея с резака на работа? Нали няма нужда да се нагрява цялата ролка а само в средата около отвора където ще се работи? В ел. готварска фурна на 300градуса има ли шанс?

pgv - тези градуси нямам с какво да ги измеря.На 450 градуса ще има ли промяна в цвета ?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG1349.jpg
Прегледи:1
Размер:108.5 КБ
ID:5781709

Коментар

И Пламен и Станьо са прави ,ако става дума за инструментална стомана или някоя специална, която се самозакалява на въздух (като Х12) , но както казва stypkata , е ст45 не би трябвало да има проблем и след нагряването да се остави да изстине нормално на въздух. 400гр е от светло сиво отива към кафеникаво .Тъмно кафяво е около 500гр.
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от pgv64; 23-02-18, 19:14.
                "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                  А най добре е да го пуснеш в печката запалена със дърва,и оставяш във жаравата да си изстине до сутринта.
                  То в зависимост от кюмюра, може и някаква цементация да добие колегата.

Коментар

Като допълнение над 550гр са следните цветове :
                    • 1250-1300°С -- ярко бял
                    • 1150-1205°С -- светло жълт
                    • 1050-1150°С -- тъмно жълт
                    • 900-1050°С --- оранжев
                    • 830-900°С ---- светло червен
                    • 800-830°С ---- светло вишнево червен
                    • 770-800°С ---- вишнево червен
                    • 730-770°С ---- тъмно вишнево червен
                    • 650-730°С ---- тъмно червен
                    • 580-650°С ---- кафяво червен
                    • 550-580°С ---- тъмно кафяв
                    Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                      То в зависимост от кюмюра, може и някаква цементация да добие колегата.
                      Няма как да стане,за цементация си трябва херметично затворена кутия пълна със натрошен на ситно дървен кюмур.
                      Ако е побелял кюмура(значи е горял поради нехерметичност),процедурата се прави отново.
                      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Това беше майтап. Иначе няма значение - колегата мереше твърдостта на стъклото по Рокуел...

Коментар

Той си мисли, че е СТ45. И ние така си мислим. Сигурно и търговеца така мисли. Ама дали е СТ45 всъщност...само оня горе знае. Това е една особеност на складовете за метали у нас....)
                          Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Наистина за материала на ролката не съм сигурен,но за втулката - направих я от шестостен 30мм.Има ли шестостен различен от ст.45?

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                              Той си мисли, че е СТ45. И ние така си мислим. Сигурно и търговеца така мисли. Ама дали е СТ45 всъщност...само оня горе знае. Това е една особеност на складовете за метали у нас....)
                              Специално АС навремето се набълбука с едни хиляди тонове стомани от държавния резерв а там беше мътна и кървава . На времето всеки завод съхраняваше някакви ресурси държавен резерв и военновременни запаси . Като ми трябва примерно стомана 40Х аз дърпам един прът и на негово място слагам някакъв същия диаметър и дължина . Като дойде демокрацията много заводи купиха на символични цени това което беше на склад при тях но повечето го издадоха на агенцията . Аз лично съм издавал такъв резерв само по общ тонаж пише в документа примерно 30 тона Ст45 ; 22 тона Х 12 и тнт . Правим общ сбор примерно 120 тона и им сдавам 120 тона ама какви стомани са реално един господ знае . Така по документи АС беше купил доста стомана на далавера и се беше наиграл яко .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
                                Наистина за материала на ролката не съм сигурен,но за втулката - направих я от шестостен 30мм.Има ли шестостен различен от ст.45?
                                Еми има.Има и 40 Х и А12 и Ст45 и Неръждаема ...
                                Ат.Буров.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X