Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електроди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Електроди

Еми не виждаш, защото няма.Никъде не съм казал, че Поли имат аргон.

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
      Викито е еднотактов инвертор. При по-дълги и/или тънки захранващи кабели вижда много зор. (типично за всички еднотактови инвертори.)
      .
      Моите уважения, но това е съвсем НЕВЯРНО твърдение. Устойчивоста към слаба захранваща мрежа не зависи от това дали е двутакт или еднотакт инвертора!
      Има специфика...както и еднотактови инвертори БЕЗ коректор на фактора мощност, работещи добре и при 160 волта захранване.
      За ВИКИТО НЕ се отнася. Те са чувстивтелни към захранващата мрежа. И това си има обяснение, но май излизаме доста извън темата за електроди.
      Панайот Бърдарски
      0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
        Моите уважения, но това е съвсем НЕВЯРНО твърдение. Устойчивоста към слаба захранваща мрежа не зависи от това дали е двутакт или еднотакт инвертора!
        Има специфика...както и еднотактови инвертори БЕЗ коректор на фактора мощност, работещи добре и при 160 волта захранване.
        За ВИКИТО НЕ се отнася. Те са чувстивтелни към захранващата мрежа. И това си има обяснение, но май излизаме доста извън темата за електроди.
        Не разбрах за викито,какъв му е проблема ?
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Проблем няма. Кой е казал че има...просто не понася добре ниско напрежение на захранващата мрежа. Което се отнася и за повечето инвертори в ниския ценови клас и не само...
          Панайот Бърдарски
          0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
            Проблем няма. Кой е казал че има...просто не понася добре ниско напрежение на захранващата мрежа. Което се отнася и за повечето инвертори в ниския ценови клас и не само...
            А ,ей те това " не само" е много важно! А ми марковите и те не понасят ниско напрежение!(личен опит)! Ако естествено не са с PFC.
            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Да. Така е.
              Само да допълня, че наличието на PFC не винаги е гаранция за работа в широк диапазаон на колебания на захранванщата мрежа, както и отсъствието му, не означава, че инвертора няма да работи добре при ниско напрежение.

Факти - Гизми 195 с PFC е с диапазаон от 15% отклонение, Гизми 196FV работи от 110 волта до 245!!

Само като пример - изработвал съм по поръчка заваръчен инвертор, който заваряваше нормално при 150 волта захранване, без PFC.
              Последно редактирано от pansim; 05-05-14, 12:35.
              Панайот Бърдарски
              0887 60 77 22

Коментар

FV е малко по-различно. Разработено е за пазари като нашия, където на вилата шанса да ти пуснат 170 волта е голям.

Коментар

Ако пък преместите обсъждането на инвертори в темата за инверторите ,а пък тука а остане за електродите.....
                  "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                  Mark Twain
                  СтоЕнчA

Коментар

Купих си на килограм EV50 E7018-1 и AWS E7018-1. Т.е. нямам кутиите им,ясно е само че и двата вида са базични.Може ли някой да обясни разликата между тези два вида електроди,аз не намерих еднозначен отговор по въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от KOVESLAV Преглед на мнение
                      Купих си на килограм EV50 E7018-1 и AWS E7018-1. Т.е. нямам кутиите им,ясно е само че и двата вида са базични.Може ли някой да обясни разликата между тези два вида електроди,аз не намерих еднозначен отговор по въпроса.
                      Разликата е същата като и между бяла и червена Жигула.
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ако си прав,а виждам че си вътре в нещата,значи съм се уредил с базични Бьолер на 6лв килото-на толкова ми дават тези с AWS означението.Досега съм работил само с EV50 и не посмях да взема количество от другите.Благодаря,имам да черпя!

Коментар

AWS/American Welding Society/ е американския стандарт за класификация на електродите.
                          Примерно 7018-1 са тези и много други;
                          FOX EV50
                          FOX EV55
                          EBV55
                          OK55.00
                          NORD
                          Hobart 418
                          Z-55
                          LASER 50
                          LASER 55
                          LASER 55S
                          Excalibur 7018-1 MR
                          ESB 52
                          ETC PH 35S
                          XHD 646
                          TENAX 55
                          TENAX 77
                          BASICORD A
                          TENSILFRO 70
                          TENSILFRO 70E
                          TENSILFRO 2000
                          PH 77

Коментар

Първоначално публикуван от KOVESLAV Преглед на мнение
                            Ако си прав,а виждам че си вътре в нещата,значи съм се уредил с базични Бьолер на 6лв килото-на толкова ми дават тези с AWS означението.Досега съм работил само с EV50 и не посмях да взема количество от другите.Благодаря,имам да черпя!
                            Ако са FOX AWS E7018 то такива в Стара Загора се намират и под 6 лева.
                            П.С. И да изпреваря някои въпроси, от Бьолер са пуснали такъв модел FOX AWS E7018 . Иначе и EV 50 пак си го правят. Доста се учудих като ги видях за пръв път.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:AWS 7018.png
Прегледи:1
Размер:683.8 КБ
ID:5591364
                            Последно редактирано от joe007; 01-06-14, 22:05.
                            Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Учудващото е,че EV50 рядко съм виждал дори под 10лв, а изведнъж намерих тези на 6 лв и то не само на кутия,а и на кило...В работата им поне по външен вид на заварката,а и по начин на горене не виждам никаква разлика.Чудна работа.Изгодно е и ще взема повече.

Коментар

извинявам се че се намесвам но е възможно с базичен електрод да се вдигне сама шлакта Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3влв.jpg
Размер:64.5 КБ
ID:5599213Натиснете снимката за да я уголемите

Име:шлв.jpg
Размер:93.1 КБ
ID:5599217 това е с норд 3.25

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X