Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електроди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Електроди

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    И Boehler имат същото като показаното на ESAB по-горе. Херметично опаковани. Отваряш и директно ползваш.

Владо, няма ли вакуум камери за сушене, или само се пекат? Подозирам че с вакуум може и по-бързо да им излиза влагата, а надали съм първия сетил се.
    Да и Бьолер имат. На тяхните мисля че пишеше че могат да се ползват до 9 часа след отваряне. На Есабските до 12ч. след това да се сушат на някаква температура която зависи от електрода.
    Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      Да. Базични са. ... от там нататък : като всяко приложение на базичните електроди : "за заваряване на нисковъглеродни нисколегирани високояки конструкционни стомани ". Ако ме послушаш : като знам на каква възраст са , подгрявай ги преди употреба - според указанието на кутията . ... а ако няма такова : 120 градуса , 2 часа в долапа на печка "Раховец" е достатъчно .
      Ако се чудиш " Що тъй" , питай на лична.

ПС. Стават дори за асмалък . Ама като гледам каква конкуренция бълбука тук за инверторите за ММА ... направо ме е страх какво да ти препоръчам .
      Благодаря ти за отговора бате Владо.Разбира се че ще те послушам за подгрева преди работа. А за инверторите, имам си и фрониус имам и машина от Драгозов и двете си бачкат доволно с квото им сложа на ръкохватката,до сега не съм имал грижи.

Коментар

Ок , Гога , ама АЗ съм технолога ! Ама в буквалния смисъл . И кво прайм с`я ? Че сУшиме , или не ?
        Е тогава ти колиш, ти бесиш . Я ми разкажи каква е стоманата тоя път.
        Мене ме каниха да заварявам там с моята бригада, ама пари не дават. Колко процента е контрола.
        Последно редактирано от gogo77; 27-11-14, 20:59.

Коментар

Колеги препоръчайте рутилови електроди от които сте доволно ,става дума за електроди от рода на Вежен/че новия Вежен не става даже и за прихватки/

Коментар

Емона, марта,зика тия последните работят доста добре.

Коментар

Емоната и Мартата не са баш като Вежена.....рутил-базични са, ама са добри електроди. Зика е марка електроди, не вид електрод.
              Мене ме каниха да заварявам там с моята бригада, ама пари не дават.
              Към ВЛАДО
              Оказа се, че мой познат ще оглави обекта от към БГ страната, та може да се видим и да поуточним технологията на маса естествено с всичките му табиети . Днес получих оферта и я обмислям.....

Коментар

Първоначално публикуван от dido7 Преглед на мнение
                Емона, марта,зика тия последните работят доста добре.
                Емоната,ясно Есабската Марта не ме кефи нещо,а и Гого е прав че са рутил базични аз искам чисто рутилови.Иначе от рутил-базичните си ползвам FOX SPE.Чакам насоки за рутилови

Коментар

Верно ,че са рутил-базични но се работи леко със тях, почти както чистата рутилка.И не на последно място не правят толкова много шлака и магнитното духане е почти нулево.Но зависи за какво ще ги ползваш.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CR13.jpg
Прегледи:1
Размер:82.5 КБ
ID:5626357 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:AWS 6013.jpg
Прегледи:1
Размер:76.1 КБ
ID:5626356
                    И двата са хубави и не са скъпи.
                    Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                      ...
                      Към ВЛАДО
                      Оказа се, че мой познат ще оглави обекта от към БГ страната, та може да се видим и да поуточним технологията на маса естествено с всичките му табиети . Днес получих оферта и я обмислям.....
                      Значи , "на масата" нема нищо общо с конкретните работи . Демек : за масата , винаги !

...иначе , както аз я обмислям - май няма да ни бъде . Ама то е и извън темата .

До Ресора : Колега ! Имаш качествена заваръчна техника , която може да топи всякакви електроди . Имаш и " Заз-ки" за 2 години напред . Защо ти е да се забиваш с електроди за гробници ?! Перкай си с базичните , там е истината .

Рутиловите електроди са като джип/сув с автоматични скорости за блондинка с високи токчета .
                      Последно редактирано от Vlado_Ts; 01-12-14, 21:44.
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

...иначе , както аз я обмислям - май няма да ни бъде . Ама то е и извън темата .
                        Ааааа знам, трудно се работи в БГ. Аз исках да зарежа тоя занаят, ама май няма отърване . За масата нямам проблеми

Коментар

Първоначално публикуван от resora Преглед на мнение
                          Емоната,ясно Есабската Марта не ме кефи нещо,а и Гого е прав че са рутил базични аз искам чисто рутилови.Иначе от рутил-базичните си ползвам FOX SPE.Чакам насоки за рутилови
                          Пробвай ОК46.00 на ESAB.Той също е E6013. Пали леко като рутилов,трудно завихря,гори много по-стабилно и "налива" като базичния.Тънкообмазан е и позволява перфектен достъп при ъглови шевове.Не знам защо не е популярен.Аз не правя отговорни заварки и не ме интересуват спецификациите му,но съм много доволен от него.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

До Ресора : Колега ! Имаш качествена заваръчна техника , която може да топи всякакви електроди . Имаш и " Заз-ки" за 2 години напред . Защо ти е да се забиваш с електроди за гробници ?! Перкай си с базичните , там е истината .

Рутиловите електроди са като джип/сув с автоматични скорости за блондинка с високи токчета .
                            Бате Владо,по лесни са ми рутиловите за прихватки,аз и само за това ги ползвам,иначе си плющя с базичните .
                            Последно редактирано от resora; 02-12-14, 18:41.

Коментар

Емоната, работят идеално за прихващане и за заваряване са супер.

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
                                [ATTACH=CONFIG]759213[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]759212[/ATTACH]
                                И двата са хубави и не са скъпи.
                                В такива сини кутии на Бьолер в магазина има тел и електроди . Произведени са в китайския завод Бьолер и според човека там по нищо не отстъпват на произведените в Европа освен по цената . Даде ми 3 електрода тези дни ще ги пробвам как работят . Телта също ще я пробвам като ми свърши ролката . Струва с цял един лев повече от китайската произведена за Редко която определено не ми хареса как работеше.
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X