Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електроди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Електроди

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
    Ха ха. Знаеш ли колко ми дреме за наказанието, ама като го налагаш трябва да се обосновеш. Пак те питам... кой съм обидил
    А знаеш ли на мен колко ми дреме че не ти дреме?

Последен опит за човешко обяснение:
    Другите естествено ги оставам в неведение, трудно смилат инфото, а и не им трябва да знаят, а те вече знаят повече от който и да е професионалист.
    А в твой стил:
    Приключвам въпроса с обясненията, щото не ми се занимава. Ще те държа в неведение. Тая информация ти е достатъчна, явно трудно я смилаш, въпреки настоятелните ми опити.
    Познато, а?

А за разлика от теб, когато "Vlado_ts" сподели нещо, трудно се намират хора да му опонират. Позамисли се защо.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ми то поста ми бе към Vlado_ts, не към вас, той със сигурност знае какво го питам и щяхте да си получите бленуваната информация и от него и от мене. Дори писах, че питам сериозно. Кво тръгна да раздаваш картони.
      Последен опит за човешко обяснение:
      Сори, ама аз те разбирам напълно, но ти мен не.
      Другите естествено ги оставам в неведение
      Ако от това си се обидил си е твой проблем. Другите-са последвалите постове на Щайгата и Уелдърчето ...и те много инфо дадоха, нали.
      Последно редактирано от gogo77; 24-11-14, 12:39.

Коментар

Ми то поста ми бе към Vlado_ts, не към вас
        За тая работа са измислени личните съобщения. Това е публична тема и каквото нашишеш е за всички.

, той със сигурност знае какво го питам и щяхте да си получите бленуваната информация и от него и от мене. Дори писах, че питам сериозно. Кво тръгна да раздаваш картони.
        Не бленувам за никаква информация. По отношени на сушенето си има публична такава. Опитваш се да си хлъзгав, ама нямаш даденостите за това - изръси глупост, сега се опитваш да я замажеш, оправдавайки се с мен и други. Това е смешно и нелепо. "Кой ми сра в гащите." Пак - не иде реч за сушенето.

Сори, ама аз те разбирам напълно, но ти мен не.
        Личи си отвсякъде.

Ако от това си се обидил си е твой проблем.
        Добър опит.

Другите-са последвалите постове на Щайгата и Уелдърчето ...и те много инфо дадоха, нали.
        Последвалите постове, включително тоя на Владо, са следствие от твоя. Ама към него не смееш с рогата. Що ли?

Виж, за пореден път - на мен и на който и да е модератор не ни пука какъв си, дали заваряваш асми или корпуси на ядрени реактори, нито какво ръсиш по нечий адрес из темите. Научи се да общуваш нормално като за във форум. Това е. Иначе ще си поредния, дето да отиде в отпуск. Без значение какъв професионалист си в това, с което си изкарваш хляба, в очите на модераторите (в мойте включително) си просто поредния, дето не желае да спазва правилата, с които сам се е съгласил при регистрацията си тук. Ако смяташ че на някой сериозно му дреме от това, объркал си се - нито си първия, нито последния.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ама към него не смееш с рогата. Що ли?
          Защото с него е по-интересно, колега е. И какви рога.......аз да се обидих от иронията за метила или заметресението....напротив отговорих с ирония. Общувам съвсем нормално, не ми приписвай небивалици.
          Намери си калпав инвертор и електрод PH118, пробвай да завариш нещо с него и пиши за резултата. Ако ти е трудно да намериш такъв, пробвай с някой преходен с молибден /309 например/ или дебелообмазан 7048 Н4. За монелите и калпав апарат пък и дума да не става. За още инфо поинтересувай се за технологиите на Кастолин или на Милър, аз нямам време и желание да ви пиша неща, които ще оспорите по презумция. А и дали ще ви е интересно е друга бира.
          изръси глупост, сега се опитваш да я замажеш, оправдавайки се с мен и други.
          Мдаааа, глупост е...., а я сега ти се обоснови защо смяташ така. КОЕ Е ГЛУПОСТ, че големите продават продуктите си заедно с технологията ли.
          Последно редактирано от gogo77; 24-11-14, 14:05.

Коментар

Защото с него е по-интересно, колега е. И какви рога.......аз да се обидих от иронията за метила или заметресението....напротив отговорих с ирония. Общувам съвсем нормално, не ми приписвай небивалици.
            Намери си калпав инвертор и електрод PH118, пробвай да завариш нещо с него и пиши за резултата. Ако ти е трудно да намериш такъв, пробвай с някой преходен с молибден /309 например/ или дебелообмазан 7048 Н4. За монелите и калпав апарат пък и дума да не става. За още инфо поинтересувай се за технологиите на Кастолин или на Милър, аз нямам време и желание да ви пиша неща, които ще оспорите по презумция. А и дали ще ви е интересно е друга бира.
            Това че в момента някои електроди няма да работят с калпав инвертор го разбрах. Няма нищо ново в него. Факт.

Не разбрах защо трябва да се презапасяваме от сега с "истински" електроди - от утре ще спрат сегашните и ще правят други ли, та инвертор, работещ добре сега ще спре да работи добре утре?

Нищо аргументирано няма да оспорим по презумпция. Възможно е да се оспорят голи необосновани твърдения като това със запасяването. Докато не кажеш защо трябва да се запасяваме, си остава голо твърдение. Ако е казано от Владо, може и на доверие да го приемем, предвид предиши негови писания във форума. За да те приемаме и теб на доверие, ще трябва да си изградиш въответния имидж. Не полагаш твърде много усилия по въпроса, обаче. Вместо това, без да познаваш никой от тямата лично, даваш оценки кой как могъл да смели информацията. Ми дай я тая информация, пък да видим кой ще я смели и кой не. Никой не иска лекция от теб. И 2-3 линка или 5-6 изречения са достатъчни.

Темата я следят така или иначе тия, които смятат че ще намерят някаква информация в нея. В моя случай - любопитство. В друг случай може и от твои колеги. Форума не е специализиран, така че и нивото трябва да е такова. За останалите си има ВУЗ-ове, курсове и т.н. Никога не подценявай събеседниците си. Със сигурност тук гледат по-умни глави и от двама ни, заварчици или не.

Коментар

от утре ще спрат сегашните и ще правят други ли
              Да точно така....въпрос на време е. Инверторите също се ъпдейтват според технологията.

Коментар

Инверторите също се ъпдейтват според технологията.
                Тоест, днешните им инвертори няма да работят с утрешните им електроди? Леко ме съмнява.

Какво им се ъпдейтва? Фирмуера? Всяка година им го носиш да ти вземат едни пари и да го ъпдейтнат?

Коментар

И аз се съмнявах, ама е така. Апарат с по-ниско от 70 волта на празен ход ще работи само с кисели и рутилови електроди. Киселите в Германия са забранени отдавна. Има изисквания и към обмазките, някои съставки се забраняват от еколозите, високо-продуктивните електроди пък били канцерогенни. Абе ще видим

Коментар

И аз се съмнявах, ама е така. Апарат с по-ниско от 70 волта на празен ход ще работи само с кисели и рутилови електроди.
                    Е че то това не е нещо твърде ново. Нито пък значи някакво ъпдейтване. В общия случай машина, имаща примерно 60 волта празен ход, се ъпдейтва до такава, имаща 80, с купуване на нова, защото това зависи физически от трафа вътре.

При машините с PFC има начин да се играе с това, ама те повечето си ги правят и без друго с над 70 още от сега.

...ама, празния хода има отношение към паленето. След това е без значение, защото напреженията поне до към 250 ампера са дори под 30. Тоест не-работата се състои в каквото и сега - на едни машини палят по-лесно, на други - по-трудно и само с опитно задмашинно устройство.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      .

...ама, празния хода има отношение към паленето.
                      Я ,тука ми стана вече доста интересно! нЕ, не се шегувам.
                      Може ли да разкажеш малко по подробно ,че наскоро и аз имах спор с едни специалисти .....и искам да си проверя верността на твърдението!
                      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Ти сушиш ли си електродите.....питам сериозно.
                        ...... А как се съхраняват изсушени електроди знае ли някой, ....едва ли...., инак ги мушат у печката за спорта

От доста време единственото което лично аз суша са луканки и свински рибици .

Сушенето на електродите е задължение на заварчиците ми , които работят с тях . В противен случай - проблемът си е техен . Аз само им показвам за сведение филмите от гама-контрола и секторите с газови пори . Ремонтът е за тяхна сметка . И задължителен . И освен това - за отремонтирани шевове премиални не давам .

.... ааа и още нещо : "сушилнята" ми е ... печка "Раховец 02" . Долапът е с капацитет за две работни смени . Изпробвано многократно !

Иначе транспортирането и съхранението на електродите по време на работа е в термокутии , но за тях мисля сме писали много по-напред в тази тема.
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                          Я ,тука ми стана вече доста интересно! нЕ, не се шегувам.
                          Може ли да разкажеш малко по подробно ,че наскоро и аз имах спор с едни специалисти .....и искам да си проверя верността на твърдението!
                          Накратко, колкото по-високо напрежение на празен ход, толкова по-лесно палене, особено на "трудни" електроди. Предвид окисите отпред по чашката, самото съпротивление на остатъците от разтопена обмазка и метални пари по стеините и е от значение за лесното палене. Колкото по-високо е то, толкова по-голямо напрежение е нужно, и толкова по-малко почукване. Естествено, високото напрежение не е самодостатъчно за лесното палене. Има и други неща по управлението на дадена машина, които са от значение. Принципно и машина с оригинално ниско напрежение може да се направи да е с по-високо, например на принципа на запалката при TIG-а, ама вместо на киловолти, на 20-30 волта. Но това си е до машина и до управление и преработката му. Разни "Hot start", "Anti stick", "arc force" и подобни също има значение как са изпълнени и как точно реагират на външни събития. Общо взето цялата работа е да направиш машината хем достатъчно безопасна, хем добре работеща. Имаше някъде стандартите за това (в смисъл - напреженията и такива разни подробности). Попорчел съм, ама сега нямам време да ровичкам че не знам къде съм ги забутал. От повече от година не съм копал по въпроса.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Thanks-For-Sharing.png
Прегледи:1
Размер:90.2 КБ
ID:5624969
                            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              .... Имаше някъде стандартите за това (в смисъл - напреженията и такива разни подробности). ....
                              По БДС беше макс. 80V на празен ход .
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

На Драгозов машините са с 56V напрежение на празен ход,а палят 7018 уникално лесно.Та не е това главния фактор...
                                "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                                Mark Twain
                                СтоЕнчA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X