Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електроди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Електроди

За електродите линкълн да питам някой ползвал ли е рутил и базачни сравнени с вежен и норд като качество.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

За електродите линкълн да питам някой ползвал ли е рутил и базачни сравнени с вежен и норд като качество.
      Нищо особено не са (турските). Изключение правят само оригиналните.

Абе как да си залича профила сам. Не ща да съм участник във форума, не ви трябвам . Писах на модератор, ама още съм тук. Държа да ми се изтрият всички мнения или поне в тая тема, щото и без това много (глупости) написах в нея. Тия глупости не са за всеки.........

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        ...За електродите линкълн да питам някой ползвал ли е рутил и базачни сравнени с вежен и норд като качество.....
        Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        ....
        Иначе турски що-годе свестни електроди съм срещал по лиценз на Линкълн....
        Оригинални трудно ще намериш , а са и цифра , съизмерима с Бьолер и ОК.
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77
          Пълен Малоумник

Чакам си бана
          Е те това са си пълни глупости. Вместо да ги мерите давайте по градивно. Например обясни на какво казват руски шев . Не съм професионален заварчик и това ми е интересно.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
            Е те това са си пълни глупости. Вместо да ги мерите давайте по градивно. Например обясни на какво казват руски шев . Не съм професионален заварчик и това ми е интересно.
            Бате Иво, руски/ромънски/цигански шев е вертикал каран от горе надолу-красиво ама ташак работа.
            "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
            Mark Twain
            СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
              Бате Иво, руски/ромънски/цигански шев е вертикал каран от горе надолу-красиво ама ташак работа.
              Стоенчо , аз вертикален шев от горе на долу съм виждал при челна заварка на ламарина на ръб от майстор в Софстрой преди 20г. Интересното беше че му трепереха ръцете а как палеше електрода и караше шева никой не знаеше.Беше на висок ампераж и с голяма скорост.Това по спомени.Ако този руски шев е нещо друго - обясни.

Гого укроти топката и не се коси оти че ти мине.

Коментар

Отгоре-надолу се ползва масово за корен. Проблемът е, че трябва да се "вади", т.е. зачиства с ъглошлайф от обратната страна и да се направи нов шев откъм гърба. Но пак се получава много по-висока производителност, отколкото при стандартен провар. Това се прави, разбира се, където имаш достъп до обратната страна на детайла.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Отгоре-надолу се ползва масово за корен.........
                  Остава само да уточниш и вида на електрода и всичко е ОК

Коментар

Аз сефте чувам , (при все че се занимавам със заваряване от 30 години ) че шев отгоре надолу бил руски .

Момци , все пак говорим за заваряване с обмазани електроди , а не за МИГ/МАГ . Айде малко по-сериозно . Отгоре надолу се заварява преди всичко с целулозни електроди . Те затова са и създадени. И то главно за тръбопроводи . Съществуват обекти , дето ако те хванат че заваряваш отгоре надолу с базичен електрод , ше те изгонят . Както пък съществуват и такива , където ше те изгонят , ако те хванат , че заваряваш с целулозни вместо с базични , демек : ако хитрееш , за да вдигнеш производителността с първите. Но това е друга тема
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Владо, колегата има в предвид избягването на подложната планка и от там за производителноста.......Иначе си напълно прав, НЕДОПУСТИМО Е, аз бих добавил дори и да е целулозен електрода.

Коментар

В университета ни демонстрираха заваряване с електроди специално за много дебели детайли и стават само за долно положение за заваряване. Шлаката след изстиването сама се надига и отлепя от шева. После с метличка се чисти шлаката. Машината работи обаче в доста голям ампераж (300-500А). Електродите са с диаметър 4-6мм.
                        Записките по този предмет съм ги дал на колега да учи за този изпит че още не го е вземал. Като ми върне записките ще погледна какъв е състава на обмазката.

Коментар

Малко е в страни,но искам да попитам какво означава надписа върху кутията и има ли връзка със състава тела?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000464.jpg
Прегледи:1
Размер:103.0 КБ
ID:5535036Става въпрос за най-горния ред.
                          Благодаря предварително за отговорите.

Коментар

Мисля че пряко нямат отношение към състава на тела,горния G3si1 и ER70S-6 показва че покриват някакви си показатели за нещо си че били помеднени и т.н,ако те интересува мога да го преведа !Вероятно си го проверил но това излиза зо тоя тел !

Weld G3Si1 е нов продукт на ЕСАБ - плътна поменднена тел за МАГ заваряване на нелегирани и нисколегирани (C/Mn) конструкционни стомани. Телта покрива напълно изизискванията на стандарта EN ISO 14341-A - G3Si1, има добри заваръчно-технологични характеристики и отстъпва само на водещите продукти на фирмата - OK Autrod 12.50 i OK Autrod 12.51, като обаче предлага отлично съотношение качество / цена.
                            Типичните приложения на този продукт са за заваряване на метални конструкции и тръби. Подходящ е за заваряване на челни и ъглови съединения - във всички пространствени приложения, като може да се използва както с газова смес r/CO2, така и с чист СО2. Телата се предлага във варианти с подредено напотаване на телени помеднени макари тип К300 по 65 ролки на стандартен евро-палет. Произход - Чехия или Италия.
                            Продуктът се съпътства от Ихформационен лист за безопастност в съответствие с европейските норми (ЕС) № 1907/2006, ISO 11014-1 i ANSI Z400.1 и може да бъде изтеглен от www.esab.bg - > Продукти - > SDS - > WeldG3Si1 ( № 1766/1). Телените макари мгат да бъдат рециклирани като метален отпадък, което създава по-малко проблеми в сравнение с пластмасовите.

Химически състав
                            Тел (%) Min Max
                            C 0.06 0.14
                            Si 0.70 1.00
                            Mn 1.30 1.60
                            P 0.025
                            S 0.025

Накратко под тоя номер можеш да го търсиш в техния сайт и да провериш какво точно съдържа,има и пдф с интересни неща точно за тоя тел,както и че отстъпвал на други качествени техни продукти!
                            Последно редактирано от Roninn; 10-11-13, 22:55.
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Благодаря колега за превода.
                              Ще се възползвам от сайта за по-вече информация.До сега не съм работил с тел на ESAB.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
                                Благодаря колега за превода.
                                Ще се възползвам от сайта за по-вече информация.До сега не съм работил с тел на ESAB.
                                На хубаво лесно се свиква. Сравнявал съм ESAB-ска 1-ца с турска. Еми има си разлика.

Сравнявал съм и помеднена с непомеднена. Пак има разлика, макар и не голяма. Има и друга разлика - непомеднената като че ли ръждясва по-малко, или по-точно до момента изобщо не е ръждясала, а последната ролка си виси на машината от бая време. Универсала на струга лисичасва на 2 пъти тук там, телта - не. А са на метър едно от друго. Гледам и да не я пипам - поне помеднената пипнеш ли я, на мястото ръждясва ако преседи повече от седмица.

ПП: И въпросното означение има отношение към състава. Ето:
                                Seite_152.pdf
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X