Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електроди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Електроди

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
    ОК, ама на мене модераторите друго ми пеят.......искат ми доказателства освен факти.....та затова.....инак ако някога се видим пиенето е от мен, задължително,........ по-млад съм
    Като изръсиш нещо, за което и Владо ти казва че си спал на течение, е редно, не мислиш ли? На него никой не му иска доказателства, пак - помисли защо.

И само напомням - коментиране на модераторски действия е забранено от правилата, с които си се съгласил. Считай го за последно добронамерено предупреждение. От тук нататък ще се действа по правилата, тоест за всяко такова ще следва картонче, и в крайна сметка - отпуск.

И не на последно място - в тоя раздел съм редови потребител с права точно като теб. И то съвсем нарочно.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е то не само аз , ами всички , които поназнайваме нещо за занаята и си изкарваме хляба с това , няма какво да доказваме .
      В една съседна тема колегите се бяха потрудили и качиха две много полезни книги - едната за техника и технология на заваряването , а другата - за заваряване в защитно газова среда ( май Ресора я беше качил) .

Всъщност , втората книга по някаква причина . вероятно заради газене на авторски права ( което ако е така е малко странно) изчезна , но и двете са написани на достъпен за средно грамотен човек език и остава единствено досадната част : четенето !

Но колкото и да е досадно , четенето преди писменото запитване би спестило доста терзания на съответния питащ. А едва след това , на базата на прочетеното може да се води диалог за неизбежните неясноти и възникнали въпроси . Този диалог обаче би бил много по-ползотворен , отколкото всеки път и във всяка тема да започваме от А и Б и да дъвчем непрекъснато едни и същи неща .
      Е , вярно , че тук пишем за удоволствие и разтоварване , но все пак си има граници.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

....ПС. ... а ако някой се интересува професионално за някакви конкретни технологии - в раздела също има нарочна тема за целта . Съвсем отделен е въпросът , че съставянето на една конкретна технология е резултат от интелектуален труд и струва по принцип едни пари .

Тук , доколкото е възможно обменяме безплатно акъл , затова нека да не се приема понякога като мерене на ... дължината на електрода , а да уважаваме труда на колегите - въпреки очевидните ни различия по доста проблеми . Защото в спора се ражда истината . А истината е безценна за практиката . Така че по- добре е да запазим добрия тон и да си помагаме с каквото можем - дразненето е излишно и с нищо не помага.
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          Е то не само аз , ами всички , които поназнайваме нещо за занаята и си изкарваме хляба с това , няма какво да доказваме .
          Владо, ти и другите, като ви попита някой конкретен въпрос, обикновено давате конкретен отговор съвсем човешки, а не се правите на интересни. Единствено това имам предвид. Не съм оспорвал ничия компетентност, още повече че доста случки са доказали че понякога най-компетентните по нещо може да са пълни задници (не визирам никой в случая, и не говоря за темата нито за раздела, а изобщо). Форума е за общуване и споделяне, не е селска кръчма.

Всеки може да се прави на велик с това, в което е професионалист, ако тия около него са имали досег с въпросното единствено на битово ниво, ако въобще. Когато реша да споделям нещо, споделям до край всичко, което знам, дори да ми струва дълго писане. Ако не ми се занимава, просто не пиша, и не обвинявам никой че няма да пиша, защото не може да го смели, или защото някой в компанията ми е крив. Че аз не съм ви на нивото в заваряването е толкова ясно, колкото и че вие не сте ми на нивото в програмиране и електроника. И какво? Ако някой ме пита нещо ще се опитам да обясня до колкото е възможно за нивото му, пък било то и нула. Пуйченето със сигурност няма да впечатли сериозно никой тук.

ПП:
          Така че по- добре е да запазим добрия тон и да си помагаме с каквото можем
          Именно!
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Всъщност , втората книга по някаква причина . вероятно заради газене на авторски права ( което ако е така е малко странно) изчезна , но и двете са написани на достъпен за средно грамотен човек език и остава единствено досадната част : четенето !
            Изтекал е срока на линка в доксбг сега качвам на ново и пускам актуални линкове в темата с книгите,ако иска някой да сваля и да чете.

Коментар

Пуснах нова тема "Литература за заваряване", която предполагам скоро ще е закачена, тоест ще си стои най-отгоре. Към момента има само линк към фолдъра ми върху FTP сървъра, където съм качил въпросните 3 книги.
              Ако се сещате за линкове из темите, на които мястото им е в тая тема - пускайте по едно ЛС да качвам в нея.
              Ако имате и някакви книги или всякаква полезна литература по въпроса, качвайте там, или ако имате грижи с качването - пускайте ми по едно ЛС да се разберем как да ги получа и кача.

Силно е желателно за да не се случват случки като горната с изтеклия срок, нещата или да се качват като прикачени, или на FTP сървъра. За FTP сървъра, който няма достъп, да ми ги прати и аз ще ги кача. Отново с ЛС ще се разберем кое-що.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Пуснах нова тема "Литература за заваряване", която предполагам скоро ще е закачена, тоест ще си си стои най-отгоре..
                Аз пък гледам че вече четири години една другата тема си стои най-отгоре ,закачена ли ,залепена ли...... не знам ква е .....ама си седи там и то без да е АБСОЛЮТНО и с нищо на някому полезна !
                https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Еми под всеки пост в оная тема имаш иконка за уведомяване. Цъкаш, пишеш каквото сметнеш че трябва, модератор я вижда и предприема каквото прецени. Това за всяка тема и всеки пост въобще.

Коментар

Аз си мисля че темата с книгите ще е много полезна поне за любознателните, и на хората които първо четат после питат

Коментар

Имам не лоша сбирка от разни безобразни книжа, над 300 мегабайта е. Не разбирам да качвам в нета....та ако има желаещи да се занимават да му ги пращам.

Коментар

Днес ровейки в нета за една тел, попаднах на това http://www.hilco-welding.com/wp-cont...nd-storage.pdf

Коментар

Здравейте! Итересувам се от заваряне от известно време, с цел домашна работа. До сега с баща ми ползвахме самоделен трансформатор. Преди няколко дена си купихме инвертор Вики-б. От няколко месеца чета учебник за техникуми и форумът тук.
                          Имам 2 въпроса:
                          1. Всички в темата казват базичните електроди били истината, по-якостни и т.н. Една от най-разпространените стомани за строителни конструкции е S235JR (235МПа граница на провлачване и 27 дхаула ударна жилавост при стайна температура (това за жилавостта е по спомен)). Електродите на Есаб- Вежен (просто тяхната кутия имам само) ги дават със якост на навареният материал 410 МПа граница на провлачване и 47 джаула ударна жилавост при 0 градуса. Та въпросът ми е защо след като една от най-разпространените стомани е с якостни качества много по-ниски от материала на заварката трябва да използвам базични електроди. Например с Норд печеля общо взето само ударна жилавост, наистина много по-висока е -47 джаула при -40 градуса. Границата на провлачване е съвсем малко по-висока. При Fox e 430 MПа- пак не е нещо кой-знае какво.
                          2. Вторият ми въпрос е относно гореспоменатите електроди Фокс СПЕ. Тъй като им нямам кутията, имам само един вързоп 30-40 електрода 4мм-трови. На кое трябва да е ръкохватката +или-. Правих опити снощи сякаш на - беше една идея по- лесно, но като цяло ми беше тегаво, тъй като материалът върху който се учих беше тъничък- около 3 мм, и от 10 см шев само 2 се получиха горе долу на вид. Другото беше или прогорен материалът, или само напръскан, тъй като съм теглил електрода много бързо, все пак съм дооста нов.
                          Благодаря ви за отговорите и весело прекарване на останалите празници!
                          Кольо Динев

Коментар

Прочети си в учебника за електродите с рутилова и базична обмазка в частност за елементите от който е създадена тя,и ще разбереш защо истината е в Базичните.Фокс Спе ги дават на променлив ток и на прав ток с - на електрода.По принцип когато минуса е на електрода детаила се нагрява повече.

Коментар

Прочетох го пак. [emoji16] Да при рутиловите в шевът имаме по-голямо съдържарие на газове и на неметални включвания, но какво от това, след като имат споменатите вече от мен механични войства. Да малко по-ниски са от базичните, но все пак са по-високи от тези на стоманите.
                              Кольо Динев

Коментар

А устоiчивоста на стареене,устоичивоста на кристализациони пукнатини.Съдържанието на водород.Всички тези неща са в полза на базичните

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X