Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електроди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Електроди

ОК 48 са наистина малко трудни за палене и pansim е прав - работят по-добре с + на ръкохватката. Веднъж стоплят ли се палят много добре и стават чудесни шевове. Изгорил съм няколкостотин кила такива.
    П.П. Тоя китаец с тия тънки кабелчета май е далече от истината. Може и напрежението му да кляка и затова да лепнат.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Вежен 160 е вероятно Кракра 160.
      На всяка кутия с електроди в етикета е разписано с какъв ток, каква полярност, колко сушене, стандартите по които отговарят, пространствените положения в които работят и разна друга "ненужна" информация.
      На тези си пише, че работят препоръчително ДС + на ръкохватка. В скобите казват, че и - на ръкохватката ще свърши работа. Но със сигурност Кракра (Вежен) 160 няма да ги "изработи".
      Стоян е много прав. Тези електроди имат много метален прах в обмазката и висок рандеман. Това ги прави високо производителни и сравнително трудни за работа. Не са лъжица за всяка уста. Дъгата трябва да се поддържа къса, малко трудно палят при повторно запалване и трябва да се очупва козирката с ръка ако искаш по-лесно повторно разпалване.
      Китаеца е заигравка със Ситроен - знака и изписването. По картинка може да се каже само толкова....
      АИГ-Заваряване ООД
      Заваръчни апарати "DEL"
      http://www.aigwelding.com
      0889 522 036

Коментар

Китаеца е заигравка със Ситроен
        Наистина само три букви и обърната емблема. Тази "марка" се продава на bitak.net, naedro.eu и прочие известни търговци без адрес. Те точно за това се крият.

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
          Наистина само три букви и обърната емблема. Тази "марка" се продава на bitak.net, naedro.eu и прочие известни търговци без адрес. Те точно за това се крият.
          Това си е жива еб@вк@ със Ситроен . На времето по незнайни причини Пежо бяха поръчали една серия инструменти в Спарки жълти с техния фирмен знак и марка . Един приятел има такова зеге . За какво им беше на такъв голям автомобилостроителен концерн тая дивотия не знам . Това електроженче колкото и дървено да изглежда е някакъв инвертор и би трябвало да работи с такива електроди . Моя пали и работи безпроблемно с всякакви електроди седели поне 20 години в отворена кутия на атмосферната влага . Естествено преди работа ги слагам в печката на 130 -150 градуса за около час и не ги ползвам за неща различни от асмалък .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Това си е жива еб@вк@ със Ситроен . На времето по незнайни причини Пежо бяха поръчали една серия инструменти в Спарки жълти с техния фирмен знак и марка . Един приятел има такова зеге .
            Имам такъв перфоратор и акумулаторен винтоверт с марка пежо ,продукт на спарки ,и двете си бачкат над 10 години служебно и интензивно всеки ден без умора,такива електроди съм изгорил една палетна количка в тец 2 с Kitin 165 ,добри електроди са.
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

А никой ли не се сети, че не само трябва да е инвертор, а и да отговаря на определени условия за да работи ДОБРЕ с базични електроди?
              Убеден съм, че на същите хора ако им дадат качествен инвертор а не този.... ще се учудят как добре си работят електродите.
              Убеден съм, че основния проблем е самия инвертор!!!
              Панайот Бърдарски
              0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                А никой ли не се сети, че не само трябва да е инвертор, а и да отговаря на определени условия за да работи ДОБРЕ с базични електроди?
                Убеден съм, че на същите хора ако им дадат качествен инвертор а не този.... ще се учудят как добре си работят електродите.
                Убеден съм, че основния проблем е самия инвертор!!!
                А , сетихме се - още повече , че ти го намекна в предния ти пост . Човека обаче твърди , че същия инвертор с 3.2 базични ( предполагам , че това има предвид като казва "стоманени" ) работи прилично . Тогава няма логика да работи зле с 2.5. Освен ако тази щайга е "конструирана" така че да работи нормално във високите диапазони на тока и зле в ниските .... китайска работа !
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Май са работили само с "веженки" поне така разбрах...както и да е...виждал съм китайски инвертор който горе-долу работеше добре до около 80А а от там нагоре, никак не искаше да работи нормално с базичен електрод.
                  Всъщност причината я изясних, ама да не спамим темата...нали е за електроди а на за инвертори
                  Панайот Бърдарски
                  0887 60 77 22

Коментар

Май са работили само с "веженки" поне така разбрах...както и да е...виждал съм китайски инвертор който горе-долу работеше добре до около 80А а от там нагоре, никак не искаше да работи нормално с базичен електрод.
                    Всъщност причината я изясних, ама да не спамим темата...нали е за електроди а на за инвертори
                    И така и така я оспамихме : аз поне за себе си стигнах до извода , че "Вежен 160А" всъщност е замаскиран код на "Кракра160А" ,която естествено си е променливотокова , а другия код - "стоманени електроди" би трябвало да се тълкува като "базични електроди" , та знам ли .... все пак колегата да даде разяснения .
                    То ако не ми се мръщеха тук толкова често , че държа на правилната терминология , можеше и да не стигаме в случая до хвърляне на боб .
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Поясни,поне за мен ще бъде интересно да разбера,освен по високото напрежение на празен ход и по време на работа ,нищо друго не се сещам което китайски инвертор да няма !Освен чешкия с който гарантирам че е пушка,имам Вики Б който също работи отлично точно с такива електроди от темата,а също и EV50 ,Норд,бьолер базачни и всякакви други за които не се сещам,дори имам странното чувство че Вики-то работи с една идея по меко от чешкия !

п.п Днес си купих един китайски инвертор за други цели,като изключим калпавите къси кабели ,инвертора си бачка добре ...колко ще работи е друг въпрос,ама и целите са калпави така че не се иска нищо кой знае от него,накратко смъртник !
                      Последно редактирано от Roninn; 23-04-14, 18:23.
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Ами...честито
                        Предполагам че не си купил този от снимката на предишната страница
                        Не е само напрежението на празен ход, има и ВАХ, има и пулсации на тока /дросел/, много важно е и форсажа на дъгата за базичните електроди.
                        Има един колега който предполагам чете темата...ще го помоля да се включи с мнение за ВИКИ-Б...той е собственик на такова, но не е редно да повдигам аз завесата...ако той желае ...
                        Последно редактирано от pansim; 23-04-14, 18:41.
                        Панайот Бърдарски
                        0887 60 77 22

Коментар

Май са работили само с "веженки" поне така разбрах...както и да е...виждал съм китайски инвертор който горе-долу работеше добре до около 80А а от там нагоре, никак не искаше да работи нормално с базичен електрод.Всъщност причината я изясних, ама да не спамим темата...нали е за електроди а на за инвертори
                          Да за електроди е!Но според твоята логика ,човека вместо да смени електродите ,ще трябва да смени инвертора!
                          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Знам че си фен на ефтинийките...
                            Ти какво ще го посъветваш, ако му се налага /или иска за кеф/ да работи точно с базични електроди?
                            А?
                            Панайот Бърдарски
                            0887 60 77 22

Коментар

Да занесе машината на някой който си разбира от работата да пробва .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

м
                                Знам че си фен на ефтинийките...
                                Ти какво ще го посъветваш, ако му се налага /или иска за кеф/ да работи точно с базични електроди?
                                А?
                                По скоро бих посъветвал теб -да четеш по внимателно постовете! А на човека вече му се налагало да работи със стоманени т.е. базични!Така че проблеми с инвертора няма.
                                https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                                https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X