Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електроди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Електроди

Не ме съветвай какво да правя, за да не ти кажа къде да отидеш
    И още - главата не е дадена само за да носи шапката!
    Панайот Бърдарски
    0887 60 77 22

Коментар

Колеги , по-спокойно де . Няма смисъл от нерви. Тук миролюбиво се опитваме да дадем отговор на въпросния колега при липса на някои уточнителни подробности от негова страна .

Всъщност , попадал съм и на действително дефектни електроди , но от марка доста различна от Есаб. Не вярвам последните да си плюят на репутацията с подобно нещо , ама знае ли човек .... откакто направиха "гара разпределителна " в Унгария , вече си имам едно на ум и за тях .
      Тъй като на отговорни обекти ползвам електроди Есаб , в последно време свикнах превантивно да давам контролно електроди от съответната партида за входящ контрол . За сега ( слава Богу) проблеми няма.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Предлагам на колегата най-лесен и ефективен начин - взима друг инвертор /не същата марка!!!/
        и тества същите електроди. Убеден съм в положителния резултат с нормален инвертор.
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

Я каква полемика се е за формила тука.Така, колегата със викито съм аз. И ще споделя малко впечатление от него.Накратко, електрожена много добре си работи но със рутилови електроди.Но дойде ли ред на базичните, не е това което очаквах.Значи забелязах, че със норд 3,25 заварява добре, но колкото електрода намалява във диаметър (2,5-2мм)разпалването е по-трудно и дъгата е не постоянна.Налага ми се доста често да заварявам тънки детайли и естествено си взимам норд 2 или 2,5 и забелязвам, че двойката работят по-зле от 2,5.И си мисля, че са направени именно да работят на по-високия диапозан на тока.Ся , лесно е да дигна амперяжа, но това не е решение при таван и вертикал, особено на 1,5 2мм дебелина.
          пс. Викито е 170 амперовото.

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
            Не ме съветвай какво да правя, за да не ти кажа къде да отидеш
            И още - главата не е дадена само за да носи шапката!
            Само не можах да разбера с какво предизвиках такава нервна реакция!?
            Просто давам приятелски съвети и се опитвам да бъда полезен по въпросите от темата !
            Последно редактирано от welderargon; 24-04-14, 23:10.
            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от dido7 Преглед на мнение
              Я каква полемика се е за формила тука.Така, колегата със викито съм аз. И ще споделя малко впечатление от него.Накратко, електрожена много добре си работи но със рутилови електроди.Но дойде ли ред на базичните, не е това което очаквах.Значи забелязах, че със норд 3,25 заварява добре, но колкото електрода намалява във диаметър (2,5-2мм)разпалването е по-трудно и дъгата е не постоянна.Налага ми се доста често да заварявам тънки детайли и естествено си взимам норд 2 или 2,5 и забелязвам, че двойката работят по-зле от 2,5.И си мисля, че са направени именно да работят на по-високия диапозан на тока.Ся , лесно е да дигна амперяжа, но това не е решение при таван и вертикал, особено на 1,5 2мм дебелина.
              И СЯ, ние с к'во да ти помогнем !
              Единственото за което се сещам е,че щом често ти се налага да заваряш тънки детайли (1,5 2мм дебелина) е да си купиш едно аргонче!Има доста евтини и добри китаиски!
              Последно редактирано от welderargon; 24-04-14, 23:14.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                Единственото за което се сещам е че ,щом често ти се налага да заваряш тънки детайли (1,5 2мм дебелина) е да си купиш едно аргонче!Има доста евтини и добри китаиски!
                Или едно телоподаващо.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Или едно телоподаващо.

Коментар

Аха. Значи pansim излезе прав в случая

....Налага ми се доста често да заварявам тънки детайли и естествено си взимам норд 2 или 2,5 ....
                    Само от любопитство : а каква е причината поради която избираш точно базични електроди за тези детайли ?
                    Все пак за дебелини 1,5 - 2 мм. с рутилови електроди се заварява доста по-леко. Оставям настрани алтернативите с ВИГ и МАГ- методи.
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Значи,заформи се интересна полемика ... Като казах че електрожена е "Вежен" имах в пред вид наистина Кра-Кра или по скоро "стар български електрожен" Днес се загледах за марката оказа се ИЗА-Е 01(може пак да е на Кра кра,но не съм сигурен) Натиснете снимката за да я уголемите

Име:elektrjen iza 01.jpg
Прегледи:1
Размер:92.0 КБ
ID:5582702 Аз с Електрожен не заварявам-все се каня да почна да се уча колкото за себе си,но преди време си вземах едно 120 А Телоподаващо желанието ми съвсем намаля (справям се с него колкото за себе си). Но и двамата, който ги пробваха заваряват добре.Вчера дадох 5-6 електрода на един бивш заварчик (професионалист) да видим какво ще каже той.Днес обеща да ги пробва.

Коментар

Първоначално публикуван от yanush Преглед на мнение
                        Значи,заформи се интересна полемика ... Като казах че електрожена е "Вежен" имах в пред вид наистина Кра-Кра или по скоро "стар български електрожен" Днес се загледах за марката оказа се ИЗА-Е 01(може пак да е на Кра кра,но не съм сигурен) [ATTACH=CONFIG]705172[/ATTACH] Аз с Електрожен не заварявам-все се каня да почна да се уча колкото за себе си,но преди време си вземах едно 120 А Телоподаващо желанието ми съвсем намаля (справям се с него колкото за себе си). Но и двамата, който ги пробваха заваряват добре.Вчера дадох 5-6 електрода на един бивш заварчик (професионалист) да видим какво ще каже той.Днес обеща да ги пробва.
                        Полемика изобщо нямаше да има , ако още в първия пост беше сложил тази снимка .
                        Не , това не е "Кракра" , а си е баш ИЗА.
                        С това чудо базичните електроди почти не работят . Казвам "почти" , щото преди време стана въпрос за "висшия пилотаж" в заваряването . Т.е. има заварчици ( макар и малко ) които го могат . Дано твоя професионалист го може ! Имам предвид точно с тази машина . ... иначе с постоянно токова машина го можем повечето

Коментар

Може би,тук е разковничето,защото сме заварявали с 3.25 (стоманени-така им викат тук) с инверторния и работеше перфектно същите 3.25 Изи то не можеше да ги запали ...

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                            Единственото за което се сещам е,че щом често ти се налага да заваряш тънки детайли (1,5 2мм дебелина) е да си купиш едно аргонче!Има доста евтини и добри китаиски!
                            То на татък са тръгнали нещата, само дето евтини и добри не са събирателни...
                            Преди може би повече от 15-16 години гледах как едни пичове правеха климатичната инсталация на един хотел в Сл. Бряг.И ми направи впечатление, че заваряха със машини на Поли, и това беше приказка.Нямаше залепване, нямаше прекъсване и въобще си беше както трябва. От сегашните машини на Поли нямам впечатление, може и да са на друго ниво, все пак всеки се бори да остане на пазара.Но тогава впечатленията ми от тези машини беше добро.Сега не казвам, че Викито не е стока, напротив, но си мисля,че нещо нему достига.Във интерес на истината с други базични не съм го пробвал, може и да има разлика.

Коментар

Викито е еднотактов инвертор. При по-дълги и/или тънки захранващи кабели вижда много зор. (типично за всички еднотактови инвертори.)
                              Добрия базичен електрод има графитна запалка в края си и трябва да може да пали от раз и лесно.
                              АИГ-Заваряване ООД
                              Заваръчни апарати "DEL"
                              http://www.aigwelding.com
                              0889 522 036

Коментар

То на татък са тръгнали нещата, само дето евтини и добри не са събирателни...
                                Преди може би повече от 15-16 години гледах как едни пичове правеха климатичната инсталация на един хотел в Сл. Бряг.И ми направи впечатление, че заваряха със машини на Поли, и това беше приказка.Нямаше залепване, нямаше прекъсване и въобще си беше както трябва. От сегашните машини на Поли нямам впечатление, може и да са на друго ниво, все пак всеки се бори да остане на пазара.Но тогава впечатленията ми от тези машини беше добро.Сега не казвам, че Викито не е стока, напротив, но си мисля,че нещо нему достига.Във интерес на истината с други базични не съм го пробвал, може и да има разлика.
                                Е може да са песен , само че аз не виждам връзка между апаратите на Поли и закупуването на аргон !?Те не правят такива,доколкото знам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X