Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електроди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Електроди

Силно се съмнявам ,че мога да те науча на нещо в областта на заваряването.
    Както редовно казва Дедо Владо, в интернет всички го вадят голям,ама МЕК.Та не от всеки път но ,доста често шлаката се пука и си пада сама и винаги е в средата на шева.Там където съм почнал и където съм свъшил си стои .
    "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
    Mark Twain
    СтоЕнчA

Коментар

С базичен електрод никога не ми се е отделяла шлаката сама,попадал съм на шлака без боя и защита от преди 1 година правена на открито в близост с комин на марица изток под която шлака метала свети като сребро.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Колеги какво Ви е мнението за електродите GEKA?

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

Иначе ше ми е интересно (сигурен съм , че не само на мен ) да видя клипче , на което шлаковата корица се отделя сама при вертикал с базичен електрод .
          И ще искам и мен да научиш
          Обяснението пак от теб ще го чакаме .
          С базичен или рутилов, вертикала си иска шлаково чукче, но сам си го твърдя.

Коментар

Колеги какво Ви е мнението за електродите GEKA?
            Преди време заварявах с рутиловите им електроди. Като цяло не са лоши (постарали са се турците), но на мен не ми допаднаха. Чат пат се попада на лошо обмазан електрод и се наблюдава магнитно духане. Загледах ги и видях, че има електроди с несиметричност на обмазката спрямо тела. Дали е от партидата не знам. Иначе са ОК,

Коментар

А нещо да кажете за рутиловите на ZIKA? Моето наблюдение, че много добре палят и заваръчната вана мнго добре се води.В сравнение със ЕМОНА , тези са по-добри.Но като харектеристика на шева нищо не знам.

Коментар

Владе, все така да хапеш като скорпион и да ни наливаш в тиквите умни!
                Честито и да си жив и здрав

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                  Дали е от партидата не знам. Иначе са ОК,
                  Благодаря за отговора.Ще купя една кутия за проба иначе използвам повече СО-то.

Коментар

Първоначално публикуван от тихич Преглед на мнение
                    ...Обяснението пак от теб ще го чакаме .
                    С базичен или рутилов, вертикала си иска шлаково чукче, но сам си го твърдя....
                    Обяснението : малко по-нататък , че ми е тежък махмурлука.

... и благодаря за пожеланията

...що се отнася до шлаковото чукче : заварчик на ММА , който не си носи шлаковото чукче под мишницата неотменно със шлема , ми прилича на шИфьор дето не подава "мигач" , щото го счита за новобранска работа и му е под достойнството .

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
                    ...Колеги какво Ви е мнението за електродите GEKA?...
                    За историята на GEKA ( доста пресна между другото) мога да ви разкажа нещо от личен опит , но пак по-нататък поради горната причина : клин - клин избива.

Съвсем накратко :
                    - за домашна работа стават . Ама то за домашна работа стават и рудно-киселите електроди
                    - за професионална : не рискувам .

Тук е мястото да уточня и какво имам предвид пред професионална работа , защото понякога ако човек си вади хляба с монтаж на асмалъци и огради на гробници , пак си е професия. В което няма нищо лошо.
                    Аз имам предвид заваряване на поднадзорни съоръжения с входящ контрол на материалите и контрол ( в какъвто и да е обем извън външен оглед ) на заварените съединения.
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

Тук е мястото да уточня и какво имам предвид пред професионална работа , защото понякога ако човек си вади хляба с монтаж на асмалъци и огради на гробници , пак си е професия. В което няма нищо лошо.
                      Аз имам предвид заваряване на поднадзорни съоръжения с входящ контрол на материалите и контрол ( в какъвто и да е обем извън външен оглед ) на заварените съединения.
                      Това по-горното с асмалъка отмина е по някога има и нещо подобно,но то без такива работи не може. Е все пак човек не трябва много да се възгордява и да забравя от къде от къде е тръгнал,че не се знае докъде ще стигне.

Главно ще се използват при ремонта на селскостопанска техника.До сега работех с ОК ама им дигнаха цените на дребно не,че съм спрял да купувам от тях ама реших да пробвам с нещо по-евтино. Ако се окажат добри за тази работа-както се казва при една игра ще имаме" едно добро при три без коз".

Коментар

За селскостопанска техника, СО-то не става (е зависи какво се заварява де). Аз като заварявам лемежи, брани, ножове, тегличи, шасита и др. чиляти стомани по тази техника, ползвам EVB 50 (рядко добягвам до по-специалните електроди). Рутилови там не ползвам и не е желатено, защото при повторен ремонт има проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
                          .....
                          Главно ще се използват при ремонта на селскостопанска техника.До сега работех с ОК ама им дигнаха цените на дребно не,че съм спрял да купувам от тях ама реших да пробвам с нещо по-евтино. Ако се окажат добри за тази работа-както се казва при една игра ще имаме" едно добро при три без коз"....
                          Абе ти пък едно добро ... то е достатъчно и жус да излезеш и пак ще си на коня

В Северозапада имам една селска къща , на която казвам "вила" и я посещавам рядко , но още щом комшията ( местен едър фермер) ме види да пристигам с колата и ми препречва пътя : "ела да ми залепиш една работа! " ( по онзи край се използва термина " лепене с електрожен" ) .

Човекът си има и "агрегат" , останал му от времето преди разграждането на ТКЗС-тата , както и цял чувал с разнообразен набор от базични електроди Бьолер , ОК и разни апокрифни марки , но местните електроженисти "лепят" с рутил . Базичните електроди ( стоманените) са им трудна задача и навесната му техника, където е заварена , се троши на поразия.
                          Почти традиция ни е станало - аз му "залепя" каквото трябва за час - два , а в отговор получавам туба 5литра с току -що издоено топло краве мляко

.... та те така за бизнеса

Иначе нещата стоят точно както казва Гогата в последния пост : задължително с базични електроди !

Всъщност , покрай комшията останах изненадан що заваръчна работа се отваря покрай редосеялки , плугове , тегличи , брани и т.н.
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

...сега за GEKA :

Преди време идва при мен един от главните дистрибутори на въпросните електроди да ми ги предлага като новост и "много хубави" . Аз като видя непознати електроди , гледам първо какво пише на кутията . А там освен че пише на какъв ток работят , плюс диаметъра ... не пише почти нищо.

Обяснявам му , че всяка уважаваща себе си фирма -производител , излизаща на пазара и претендираща за качество , ако не друго поне трябва да си уреди нещата по Лойд -регистър . Защото не става въпрос само за авторитет , а за доказано признание . Човекът си взе електродите и си замина .

...не минаха и 3 месеца и съвсем случайно в един склад на едро , гледам пак GEKA . От любопитство вземам една кутия да прочета етикета ... и какво да видя : Утвърдени по Лойд , ИСО , както и две-три нормали , за които не съм и сънувал ! Якост на опън , ударна жилавост и всичко останало , което го пише и на известните марки !

Баф мааму ! За такова време и извънземните не могат да реагират !
                            Евала им правя на турците . Царе на ментето . Преди китайците да нагазят на пазара , разбира се.
                            Впрочем , гледам че после почнаха и заваръчни телове да внасят , ама то е така. Ние си затворихме Ихтиманския завод , ЖИТИ крета , а пазарът празно не търпи.

ПС. Стефане , все пак нищо не ти коства да се жертваш с една кутия и да пробваш. Кой знае , може пък и да са
                            подобрили качеството.... пак подобно на китайците...

Коментар

Здравейте!
                              Покрай питането за турските електроди, ми се ще да попитам за MAGMAWELD.
                              Наскоро ми се наложи да заварявам детайл на плуг и взех базични от споменатата марка. Нямаше на кутията описание за полярност, но това което заварявах с тях за радост не мръдна. При все, че последно орах само царевични места, които са по голяма мъка за трактора съответно и плуга в сравнение с пшеничени.
                              Единственото което ме учуди беше падането на обмазката на електрода от ръкохватката към началото почти до средата и то на прясно отворена кутия, но само на два ,три от изгорени 10.

Коментар

[QUOTE=gogo77;2323087]За селскостопанска техника, СО-то не става (е зависи какво се заварява де).

Не съм голям специалист по заварките макар,че разполагам с почти всички машини за заваряване и имам кетап само за една от тях ама с нея най не мога да работя.Не искам да споря,но какво му е лошото на СО-то.Много хора го избягват защото при него има доста слугуване на заварката: подготовка,почистване,провари,припасвания и още ред щуротии докато най-накрая удариш шева,а пък трябва да се има на предвид,че голяма част от материалите в тази техника/особено турските/са куча марка и се иска нюх кое как да стане.Така и не успях да намеря нещо по което да се ориентирам за тези телове дали имат в състава си лигиращи елементи и какви могат да бъдат-говоря за тези които са за черно като изключвам тези за алуминии и хром-никел -поне за сега не ме интересуват.
                                За по специалните работи си иска и по-специални електроди.Както казах досега работя с ОК и съм използвал може би около 1/3 от предложените по каталог електроди-като видове.Рядко съм имал проблеми и то по причина несъвместимост на електроди и заваряван материал и за това гледам да използвам електроди които да избягват този проблем.

Като направя заварка с GEKA ще споделя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X