Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електроди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Електроди

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    А, падна ли ми в ръчичките:
    Aaaaaaa....сега ще се бием ли ...
    Панайот Бърдарски
    0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
      Aaaaaaa....сега ще се бием ли ...
      Виртуално. Може и на маса с бири.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
        ....Ами свери си часовника бре. С какви целулозни казваш заварявате, та ги и сушите даже . Естествено, че се потдържат с определена влажност. Бьолер даже ги продават в железни кутии с една много интересна хартия вътре.

.....
        Заваряваме с BOHLER FOX CEL.
        Освен целулозни електроди , Бьолер продават в железни кутии и SAS 4 и 29/9 и още разни . Това значи ли , че причината за тези опаковки е на електродите да им държи влага ? Щот аз си мислех , че причината е наобратно : да не се допуска овлажняването им при съхранение .
        Ама изглежда виновен ми е часовника .

....И цялата ли заварка на тръбата перкате с целулозни електроди. ....
        Зависи . Не винаги. Нещо повече : на помпените станции , за разлика от магистралните тръбопроводи , целулозните са забранени . Изключително базични ! Обикновено FOX EV 50. Това главно заради динамичните натоварвания.

...... Да получиш пора с такъв електрод не говори добре за заварчиците ти.
        ......
        Виж , това вече , което си написал звучи тъпо откъдето и да го погледнеш и няма да го коментирам.

Що се отнася до останалата част от поста ти - за влиянието на отделните съставки на обмазките върху химико-металургичните процеси . Подозирам че пак си чел някакъв доклад на българските учЕни в Нет- а , та що не вземеш за по-лесно да постнеш линка , та да разбера какъв аджеба е карамбола , дет се опитваш да описваш ?
        Последно редактирано от Vlado_Ts; 25-11-14, 16:07.
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

От нета, нищо не взимам, имам си достатъчно познания За BOHLER FOX CEL производителя е написал Re-drying NOT ALLOWED /ПОДСУШАВАНЕ НЕ СЕ ПОЗВОЛЯВА/.
          До преди месец именно 2 километра тръбна разводка за един АЕЦ заварявах. Ползвахме по технология BVD 85 на Бьолер за пълнеж и декорация /корена на аргон/. Електрода е базичен и не ни изискваха сушене. Контрола и технолога бяха германска фирма. Е стоманата беше истинска, не като при тебе украински прокат . В нея има доста пори фабрично.
          Подозирам че пак си чел някакъв доклад на българските учЕни в Нет- а
          Преди време сами си правехме електродите целулозни, рутил-базични, рутил-целулозни, кисели и т.н. Имам някъде руски рецепти.....та поназнайвам малко от обмазки.
          Последно редактирано от gogo77; 25-11-14, 20:16.

Коментар

Целулозните не трябва да се сушат, защото настъпват промени в целулозата, а кристалната влага - водорода - винаги е излишен в шева. Поради това са в метални кутии с пластмасова капачка отгоре и инхибиторна хартия вътре. Или пък са Вак-Пак вакуумирани в малки разфасовки - за еднократна доза.
            АИГ-Заваряване ООД
            Заваръчни апарати "DEL"
            http://www.aigwelding.com
            0889 522 036

Коментар

Виртуално. Може и на маса с бири.
              Там съм много силен, една бира я пия на почивки
              Виж на червено вино - може.
              Панайот Бърдарски
              0887 60 77 22

Коментар

Re-drying NOT ALLOWED /ПОДСУШАВАНЕ НЕ СЕ ПОЗВОЛЯВА/.
                Айде сега внимателно прочети английското, после си прочети превода. Там е заровено кучето. По-точно в "re" то преди "drying".

И понеже я смелиш, я не "Re-drying NOT ALLOWED" означава че не се допуска сушене на вече овлажнени електроди. Буквално: "повторно сушене не е позволено". Тоест производителя ти ги е дал в състоянието, в което трябва да са докато работиш, и в кутия, която да съхранява това състояние за определен срок. А въпросния надпис означава че допуснеш ли овлажняване, или изтече ли срока, посочен от производителя (дали колко време да са на склад или колко време след отварянето на кутията), отиват на боклука, а не в печката за сушене.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, превода ми е верен. Технически термин е, не разговорен. Намери каталога на немски или друг език и сравни. Не искам да ме разбираш погрешно, но повече няма какво да ви напиша по темата. Казах ви,.... Не си сушете електродите без причина. Който иска да верва, който не да кара както си знае.

Коментар

Колега gogo77 интересно ми е какво би казал примерно за това : http://products.esab.com/Templates/T041.asp?id=3014 , ненужна ли е цялата тази "кушия" д

ето са си отворили тея от ЕСАБ.
                    Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Козирката, ако е цяла, няма да я пробиеш и с киловолти. Ама за тая работа е почукването. Достатъчно е да направиш една пукнатинка в коричката върху металната част на електрода, и вече става друго......
                      А още по-лесно става, ако обелиш козирката с палеца на свободната ръка и тогава няма нужда да почукваш и да лепиш електрода където не ти се ще баш. Е, отива на кино ръкавицата доста по бързо, ама зависи какви цели имаш .... За сушенето не знам. Ние за вертикалите сушехме електроди само ако са останали от предния ден. Ако са от нова кутия не съм забелязал някой да ги грее.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

И Boehler имат същото като показаното на ESAB по-горе. Херметично опаковани. Отваряш и директно ползваш.

Владо, няма ли вакуум камери за сушене, или само се пекат? Подозирам че с вакуум може и по-бързо да им излиза влагата, а надали съм първия сетил се.

Коментар

Попаднаха ми 10тина кутии стари чешки електроди ZAZ дебелина 2,5 ,знае ли някой какво им е приложението/имат ли някакво по специално приложение/,че на кутията няма никакви надписи и означения като на другите електроди,на електродите също няма никакъв надпис.Според мен е базичен ама от там на татък..........

Коментар

...И Boehler имат същото като показаното на ESAB по-горе. Херметично опаковани. Отваряш и директно ползваш.
                            ....
                            Има. И пластмасови капачки има . Утре ще снимам , че май вече требе да пускаме снимков матр`иял като в съда .

....
                            Владо, няма ли вакуум камери за сушене, или само се пекат? Подозирам че с вакуум може и по-бързо да им излиза влагата, а надали съм първия сетил се....
                            .. и това има . Ама докато обясня за какво иде реч , току Гогата е пуснал някоя технология на НАСА , за която работи напоследък . И пак ше настане хаос .

...ама всичко това утре , щот сега съм на един вид Бърбън , дето ми попада за сефте .
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

....аааа и понеже ми е весело тази вечер , та да се обърна към Гогата , по повод на следното :

....
                              Бьолер например пишат Re-drying not necessery за рутиловите и Re-drying if necessery за базичните и обикновенно това АКО зависи от технолога и стоманата. ....
                              Ок , Гога , ама АЗ съм технолога ! Ама в буквалния смисъл . И кво прайм с`я ? Че сУшиме , или не ?
                              Демек : ше ме слушаш ли , или ше сменяш чорбаджията в знак на демократичното ти право , гарантирано от Конституцията за свобода на личността ?

... и понеже пишеш за рутиловите , че "Re-drying not necessery" , а да уточним дали става въпрос за нисколегирани електроди , предназначени за асмалъци , или за "нЕкои видове неръждавейка" . ...щот утре и тва ше снимам.

Коментар

Първоначално публикуван от resora Преглед на мнение
                                Попаднаха ми 10тина кутии стари чешки електроди ZAZ дебелина 2,5 ,знае ли някой какво им е приложението/имат ли някакво по специално приложение/,че на кутията няма никакви надписи и означения като на другите електроди,на електродите също няма никакъв надпис.Според мен е базичен ама от там на татък..........
                                Да. Базични са. ... от там нататък : като всяко приложение на базичните електроди : "за заваряване на нисковъглеродни нисколегирани високояки конструкционни стомани ". Ако ме послушаш : като знам на каква възраст са , подгрявай ги преди употреба - според указанието на кутията . ... а ако няма такова : 120 градуса , 2 часа в долапа на печка "Раховец" е достатъчно .
                                Ако се чудиш " Що тъй" , питай на лична.

ПС. Стават дори за асмалък . Ама като гледам каква конкуренция бълбука тук за инверторите за ММА ... направо ме е страх какво да ти препоръчам .
                                Последно редактирано от Vlado_Ts; 27-11-14, 18:36.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X