Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електроди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Електроди

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    В такива сини кутии на Бьолер в магазина има тел и електроди . Произведени са в китайския завод Бьолер и според човека там по нищо не отстъпват на произведените в Европа освен по цената . Даде ми 3 електрода тези дни ще ги пробвам как работят . Телта също ще я пробвам като ми свърши ролката . Струва с цял един лев повече от китайската произведена за Редко която определено не ми хареса как работеше.
    Колега като тестваш електродите и телта дай отзиви тук.От телта на Редко и аз не съм доволен ама изобщо

Коментар

Първоначално публикуван от resora Преглед на мнение
      Колега като тестваш електродите и телта дай отзиви тук.От телта на Редко и аз не съм доволен ама изобщо
      Аз работя в момента с италянска автоматна тел от ДЕЛ и съм много доволен от нея . Миналата седмица качих нова ролка 15 кг и скоро няма да я свърша . При мен работят още 5 заваръчни места така че все някой ще сложи такава скоро . Електродите ще ги пална тия дни ей така от любопитство .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Я споделете какво по-точно не ви радва в телта на Редко,че ми стана интересно?
        "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
        Mark Twain
        СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
          Я споделете какво по-точно не ви радва в телта на Редко,че ми стана интересно?
          Епа какво .... дебела , грозна и с очила. Ма това си е мое мнение . Заварчиците ми ( които топят по почти половин тон от нея месечно) си я харесват . Въпрос на вкус .
          ...и както казва Гогата - останалото е работа на технолога .

На sек-а ще му припомня една поговорка : На крив ...мундщук - телът му пречи .

Но всичко това като лирично отклонение . Ще ви моля все пак да не разводняваме темата . Тя е за електроди .

Първоначално публикуван от resora Преглед на мнение
          ....Иначе от рутил-базичните си ползвам FOX SPE....
          Първоначално публикуван от dido7 Преглед на мнение
          ....Верно ,че са рутил-базични .....
          А възможно ли е някой да постне снимка от етикета на кутията ? Любопитно ми е от кога FOX SPE са станали рутило-базични , че при мен имам почти тон чисто рутилови ?!
          Последно редактирано от Vlado_Ts; 08-12-14, 10:57.
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ааа Владо, не така. Никога не съм твърдял, че точно тези електроди са рутил-базични.Мисълта ми беше за Емоната и Мартата.
            Но прав си да не разводняваме повече...

Коментар

Ааа Владо, не така. Никога не съм твърдял, че точно тези електроди са рутил-базични.Мисълта ми беше за Емоната и Мартата.
              Но прав си да не разводняваме повече...
              Да , видях сега , но то въпросът ми е и за Емона включително . Спомените ми за тези електроди от времето , когато още бяха в Югославия , е че си бяха чисто рутилови . Нямам под ръка в момента такива (за разлика от FOX SPE) , но помня , че бяха в зелени кутии и с жълта обмазка .

... и разводняването , мисълта ми беше за "автоматната тел" (сякаш за полуавтомати е различна ) на sek.1 за МИГ/МАГ . Иначе тук информацията за обмазаните електроди си е баш по темата .
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Бате Владо нямам кутия под ръка в момента да ти снимам надписите но ето линк от официалния сайт на Биолер .Ако те лъжат значи и аз бъркам че са рутил базични.http://www.boehler-welding-service.c...pe_se_en_5.pdf
                Последно редактирано от resora; 08-12-14, 19:40.

Коментар

Обмазката на Емоната, която съм ползвал е сива.Преди каква е била, не знам, но тези "вървяха" малко по-трудно на трансформатора.На инвертора няма никакви ядове.

Коментар

Обмазката на Емоната, която съм ползвал е сива.Преди каква е била, не знам, но тези "вървяха" малко по-трудно на трансформатора.На инвертора няма никакви ядове.
                    Тази Емона която аз купих и тя е с сива обмазка.Дидо верно бачкат много мазно брат,благодаря за съвета.Искаше ми се да пробвам Биолера дето пусна Sek1,ма у нашия малък град нъцки ,а не ми се заръчваше от нета

Коментар

Владо, къде са снимките......като корифей у тоя форум трябва да ги пост еш.......поне така се изисква ....ми бе казано......ама не луканки, а обмазки и технологии . инак може много да си кажем, а си стара гвардия

Коментар

Ако някой тръгне да си купува "Адриа" на вюрт, да не го прави.Тея са по-калпави и от "Вежена"
                        Последно редактирано от dido7; 11-12-14, 19:57.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                          Владо, къде са снимките......като корифей у тоя форум трябва да ги пост еш.......поне така се изисква ....ми бе казано......ама не луканки, а обмазки и технологии . инак може много да си кажем, а си стара гвардия
                          Ети па ...чак корифей ....

Щях да снимам , ама се отказах - няма смисъл . Виж къде е насочен интересът тук : към "рутилките"
                          А пък който е тръгнал да заварява тръбопроводи с целулоза или някакви стомани , различни от пернишки винкел , технология сигурно си има .Нали с това си изкарва хляба . Едва ли ще разчита на буквара с безплатните лекции във Форума .

Иначе , живот и здраве , ако се видим някъде на маса , можем да си говорим и за технологии и за сложнотии и за каквото се сетиш (покрай сушените луканки и червеното вино) .

Коментар

Tука бъркаш.Снимковия материал ще ми е изключително интересен,ако има и лекция обещавам да изпадна в екстаз.
                            ПП.Палили те целуозен електрод(а не заварявали) тук гаранция се броят на пръстите на една ръка,преко сили на две...
                            "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                            Mark Twain
                            СтоЕнчA

Коментар

Виж къде е насочен интересът тук .........
                              ОК, ама на мене модераторите друго ми пеят.......искат ми доказателства освен факти.....та затова.....инак ако някога се видим пиенето е от мен, задължително,........ по-млад съм

Коментар

То електродите ги оправихме вече, ми поне кажете какво ще е пиенето?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X