Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

"Сиромашки коктейл" -> 9л. отработено двиг.масло, 2л. хидравлично масло, 3л. газ за осветление и 3л. нафта сипах на голфчето вчера
    През деня на топлото като че ли нямаше проблеми нито с паленето, нито с вървенето, но утре рано сутринта ще видя как ще я подкарам. Добре че живея на баир

Коментар

Ей, запали! Вярно че от 4-ия 5-ия път ама запали Значи може да се увеличи лееекичко нафтата в рецептата

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
        Малко ме съмнява - при мен (форд 1.8Д 60кс) с 30% масло започва да пали осезаемо по-трудно (гасне, прекъсва, пуши здраво първите 30 секунди)... От 2-3 седмици спрях да слагам масло и паленето веднага се нормализира... На 100% масло (което е в пъти по-гъсто от нафтата) не съм убеден, че въобще ще запали при минусови температури...
        Точно на този мотор на форд - стартирането никак не му е силна страна, каквото и да му сипеш в резервоара. И това при напълно изправен двигател, ако пък му изгори някоя подгревна свещ или се е поизносил, паднат ли температурите, въобще и не трябва да си прави илюзията човек, че ще може да го "запали" по човешки начин. За сметка на това пък от към икономия, сегашните ХДИ, ТДИ, ДЦИ и не знам си още к'ви изгъзици могат само да му завидят!
        Три дена глупави експерименти икономисват половин час четене!

Коментар

Първоначално публикуван от danail_3 Преглед на мнение
          Точно на този мотор на форд - стартирането никак не му е силна страна, каквото и да му сипеш в резервоара. И това при напълно изправен двигател, ако пък му изгори някоя подгревна свещ или се е поизносил, паднат ли температурите, въобще и не трябва да си прави илюзията човек, че ще може да го "запали" по човешки начин. За сметка на това пък от към икономия, сегашните ХДИ, ТДИ, ДЦИ и не знам си още к'ви изгъзици могат само да му завидят!
          Съвсем случайно го купих, но за една година съм се "запознал" с особеностите на 1.8Д... Освен, че започна да пали осезаемо по-трудно, когато прекалих с отработеното масло /около 40-45%/, колата започна и да пуши при настъпване на газта... Спрях да слагам масло, изчистих дюзите на стенд и сега не пуши дори на високи обороти с пълна газ... Пали лесно, но не "от раз", а иска 10-ина секунди да повърти и да "прекюфка"... Изкарва малко бял пушек и веднага изчиства... Това е най-бързо загряващата кола, която съм имал /конкуренция й правеше само Санта Фе-то V6 бензин/... За 1км влиза в "зоната" и има парно!

Между другото, като го купих от Франкфурт, имаше зелена лепенка за емисии /че може да се движи в центъра/...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от g_n_l Преглед на мнение
            Ей, запали! Вярно че от 4-ия 5-ия път ама запали Значи може да се увеличи лееекичко нафтата в рецептата
            Значи може и да се намали

Като пилотите на претоварения самолет - 30м преди края на пистата самолетът се вдига и си казват "можехме още 150кг да натоварим".

Коментар

Основният въпрос в схемата е "Ще спечелим ли от цялата работа?" или икономисано ще отиде за ремонти след това... Аз изгорих 30-ина литра масло и дадох 90лв за почистване на дюзи...
              За мен си реших, като се затопли времето да започна да слагам 15-20% масло, не повече...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Основният въпрос в схемата е "Ще спечелим ли от цялата работа?"
                Ами масло имам, а голфа януари му изтича винетката, февруари гражданската, а март прегледа... Ако ме изкара до март, и после айде за вилици и лъжици

Коментар

Основният въпрос в схемата е "Ще спечелим ли от цялата работа?" ...
                  Ти много прагматични въпроси си задаваш.

Познавам бригада (по-правилно е да се нарече организирана престъпна група), която се занимава с утилизация на изоставени (или привидно изоставени) метални конструкции. Искат непонятни пари, за да свършат нещо. Но моментално се задействат от сакралната фраза "желязото ще е за вас" и работят 3-5 пъти по-евтино.

Всички ние сме малко цигани. Аз непрекъснато се боря с циганията у себе си, а някои не се напрягат толкова.

Коментар

Това е най-важният въпросТ в случая...

Коментар

При мен пали без разлика на 100% масло,колега виж си компресията,две седмици карах в странджа само на масло,на тръгване към пловдив на петолъчката заредих нафта щото маслото свърши.
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

аз искам да попитам дали някой е пробвал да загрява маслото преди помпата (с подгряващ филтър за гориво от охладителната система),имам един ,който е направен да загрява антифриза чрез изгорелите газове и ме притеснява ако го използвам с масло дали неможе да се подпали? Целта ми е да следкато загрея маслото да стане по-рядко и си мисля че ще по-добре?

Коментар

Топлообменници масло-вода има, ти кажи какво е това дето загрява антифриза от изгорели газове, че ми стана интересно.

Коментар

А някой знае ли колко микрона е един маслен филтър. Не може ли първоначално през такъв да се прецежда грубо пък после през горивен.

Коментар

Първоначално публикуван от Horsa Преглед на мнение
                              А някой знае ли колко микрона е един маслен филтър. Не може ли първоначално през такъв да се прецежда грубо пък после през горивен.
                              Прецеждам през два горивни и накрая през центрофуга. Бедна ви е фантазията колко мизерия и вода се задържат в нея, след филтрите.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от danail_3 Преглед на мнение

Точно от този мотор излезе лафа "Циганин и форд ,зимно време не работят" . От няколко месеца карам един мотокар с двигател перкинс ,ползвам го само да си вкарам техниката в сервиза за ремон и после да я изкарам ,един вид като подвижен подемник ,до сега съм го пробвал с хидравлично и отработено двигателно (чисто без грам нафта) ,проблем с паленето никакъв само малко се засили пушенето ,но и с двата вида масло няма разлика ,разликата идва от към динамика на двигателя спрямо нафта но не е толкова осезаемо .
                                Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X