Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    оказа се че като падне нивото на маслото ,помпата неможе да го засмуче
    Честито, задръстена цедка в резервоара.

Коментар

Най добре става като се филтрира маслото и след това да се остави да се утаи около 2 седмици,така няма грижи ,иначе е страшно.Ако е утаено филтрите изкарваха по около 2-3 хил км
      Ако се сипва без цедене изкарва около 700 800 км
      На олио пали мн трудно но върви като със нафта и пуши много малко
      На отработено двигателно масло пали по лесно отколкото с олио но върви 2 пъти по малко и пуши много ама наистина много
      Карам Джета 2 1.6 чист дизел
      На тези високо-октанови горива да се кара е далавера но трябва да имаш време да се занимаваш
      трябва източник от който да взимаш масло и е много мърлява работа !

Коментар

Цедката в резервоара не може да се задръсти от маслото, доста е едра. След около 5000 км масло без дизел си свалих моя резервоар заради капака на задния диф и надникнах вътре, нямаше никакви налепи, полепи и мръсотии. Щом за 5 хил. км. няма, значи и за 50 000 няма да има.
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
          Цедката в резервоара не може да се задръсти от маслото, доста е едра.
          Абе тя и от бензин не може, ама ще ви покажа такава. Симптомите са доста точни.

Коментар

Колеги кажете с какви ГНП-та сте за да се знае кои понасят масло/олио. Моето е Bosch VP 36.
            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

До момента съм минал 14000 км с горяло масло като сипвам всякакво каквото ми попадне.Маслото го мешам с нафта 1 към 1 а когато няма нафта и 2 към 1 в полза на маслото.Горивният филтър не се е запушил до момента другото което е наистина понамирисва и подпушва иначе си пали нормално а за вървене не намирам осезаема разлика.Колата ми е Голф3 1.9 тд 75кончета.
              0878424143
              0887424150

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Честито, задръстена цедка в резервоара.
                Ако беше задръстена цедката,да съм загаснал сто пъти до сега,единствения проблем ми е че маслото ми свършва !
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  Ако беше задръстена цедката,да съм загаснал сто пъти до сега,единствения проблем ми е че маслото ми свършва !
                  Цедката се задръства отдолу нагоре, по естествени причини. А ако не ми вярваш - няма проблеми, сам ще стигнеш до нея.

Коментар

Абе то за вървене върви,със керосин и бензинова кола съм карал,ама няма ли да запекат рано или късно маслени сегменти,тоя катран от отработено масло, не можеш да го изкараш по никакъв начин!Само съм се топлил в сервиза с такова в специална печка!
                    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

• От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                      Абе то за вървене върви,със керосин и бензинова кола съм карал,ама няма ли да запекат рано или късно маслени сегменти,тоя катран от отработено масло, не можеш да го изкараш по никакъв начин!
                      Ако е така, те първо ще се запекат от маслото, което е в картера на двигателя.

Коментар

От първите часове по автомонтьорство се започва с вискозитети на масла ,нови и отработени,при отработените ,какви емисии натрупват и така нататък.От опит , отработеното масло и бензин и дизел има силно намален вискозитет и отлагания като ,катрани/дизел/и твърди частици от нагарите /при бензин/,при бензина когато е на границата на пробег маслото изтънява ,при дизела обратно сгъстява се от натрупаните сажди и катран,но вискозитета пада също!Като гориво отработеното масло има енергия/като знам печката как гореше/,но мисля ,че е рисково за системно каране на дизели от среден клас,виж за МАЗ и КАМАЗ няма проблеми,но всеки си знае как ще си експериментира с колата.Имах Форд дизел 2.1,карах го само с дизел на ОМВ, никакви проблеми,продадох го на едно момче дето караше с отработено масло неговите дизели ,1,2 години и мотора замина,а беше в перфектно състояние,не пипаше масло,с перфектна компресия,така че ...!Успех с пробите!
                        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Случайно видях това и се намесвам. За съжаление нямам масло и не съм пробвал. Преди съм бил против заради теоритичната възможност маслата да имат твърди продукти на горенето от добавките.
                          ...при дизела обратно сгъстява се от натрупаните сажди и катран,но вискозитета пада също!Като
                          Вискозитетът не съответства ли на гъстота на български? Не може да се сгъсти и вискозитетът да намалее.
                          ...виж за МАЗ и КАМАЗ няма проблеми,но всеки си знае как ще си експериментира с колата.Имах Форд дизел 2.1,к...
                          ЯМЗ двигателите на МАЗ и КРАЗ не са ли с иглени разпръсквачи с няколко малки отвора, склонни към запушване от нагар? Ако не греша, че е така - фордовите дизели със щифтовите разпръсквачи и дупка 1 мм мм са по-подходящи за маслогорене защото имат неколкократно по-голямо сечение и щифтът се движи в самия отвор.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                            Случайно видях това и се намесвам. За съжаление нямам масло и не съм пробвал. Преди съм бил против заради теоритичната възможност маслата да имат твърди продукти на горенето от добавките.
                            Тя и нафтата дава твърд отстатък, но малко. Също и маслото, което двигателят изгаря. Общо взето, при условията в двигателя, трудно може да се получат толкова едри частици, че да се забележи проблем. Общо взето, най-едри стават саждите, които даже минават за смазка.

Коментар

От първите часове по автомонтьорство се започва с вискозитети на масла ,нови и отработени,при отработените ,какви емисии натрупват и така нататък.От опит , отработеното масло и бензин и дизел има силно намален вискозитет и отлагания като ,катрани/дизел/и твърди частици от нагарите /при бензин/,при бензина когато е на границата на пробег маслото изтънява ,при дизела обратно сгъстява се от натрупаните сажди и катран,но вискозитета пада също!Като гориво отработеното масло има енергия/като знам печката как гореше/,но мисля ,че е рисково за системно каране на дизели от среден клас,виж за МАЗ и КАМАЗ няма проблеми,но всеки си знае как ще си експериментира с колата.Имах Форд дизел 2.1,карах го само с дизел на ОМВ, никакви проблеми,продадох го на едно момче дето караше с отработено масло неговите дизели ,1,2 години и мотора замина,а беше в перфектно състояние,не пипаше масло,с перфектна компресия,така че ...!Успех с пробите!
                              Ако имаш излишно масло без пари кажи от къде да мина да го взема !

п.п По образование и аз съм автомонтьор,и аз с недоверие подходих по въпроса,обаче на практика е друго !
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

не знам братлета но аз съм тотално разбит мислих си че има начин на друго гориво запълващо дизела но това е пълна смешка и ако работи смешката съм само аз

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X