Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ники , съвсем изключих за теб ..... Благодаря !!!

• Никола
    коментира - отговор
    Еее, Ванка, казвай ги тия работи!
    Ще те имам впредвид, че много маймунки станаха на клона, ама картерите все още са големи. : ))

• Наясно съм с пазара , затова се топля на ток , но не пречи да си търся опции

• Кольо
    коментира - отговор
    Номера е да познаваш много сервизи. Един познат, бивш собственик на сервиз, по едно време го спрягаха за най-добрия тук се топли почти безплатно на отработило масло. Но има доста приятели които му дават маслото без да плаща. Не знам с какво им отговаря, но се хвали, че един отоплителен сезон му струва почти само тока за котлето и нафтата за буса с който ходи да си прибира маслото.

• Колегата ме е изпреварѝл.

По едно време некви изкупуваха и отработеното олио на 1.30, като по същото цената на ново, рафинирано в туби от 10л, беше около 1.60 с ДДС и доставка на място.

• novatech
    коментира - отговор
    Ще стоиш на студено. Най ниската изкупна цена е 50ст. Едно време бяха стигнали до левче.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
    отговори
    Аз пък си търся отработено масло за отопление , около 7 000 литра на сезон . Към момента сметките ми показват , че максималната цена която мога да платя е 10 стотинки на литър

Остави коментар:

• Ясен
    коментира - отговор
    Дай го на някой да го отработи. Ще ти го замени за нафта 1:1

• vasil lazarov
    коментира - отговор
    Незнам какво е за мотокари е било предназначено, ново е не е отработено.

• Scrapheap
    отговори
    Първоначално публикуван от vasil lazarov Преглед на мнение
    Някой карал ли е на хидравлично масло, намират ми се 2тона, ново е не е ползвано.
    Изразходвах 3 варела отработено хидравлично масло от багери, любезно предоставени ми от колежка от форума
    След съответната преработка става. Не става хипоидното трансмисионно масло. АТФ е ОК но иска много сериозно пречистване, поради твърдите частици от пакетите на АТ.

Остави коментар:

• Джоу (x3mrjoe)
    коментира - отговор
    Щото е по-калорично от нафтата.
    При добре пречистено масло, отзад ни пушек, ни смрад.

... обаче има такива олигофрени които едвам се движат, и не знам точно какво отработено масло ползват, но зад е плътна чернилка и освен смрадта, поне мен съвсем буквално ме стягат дробовете.

Проблема е, че повечето ползватели на "алтернативите" са мърлячи и, освен по смрадливите турлаци отзад, отдалече си личат по вързаните с въжета и тел брони, а като спрат - по теловете стърчащи от гумите.

• Bogoljub Gagic
    коментира - отговор
    Според аналите на форумЪт става само ако е ATF, с чисто хидравлично - ньет.

• vasil lazarov
    отговори
    Някой карал ли е на хидравлично масло, намират ми се 2тона, ново е не е ползвано.

Остави коментар:

• Scrapheap
    отговори
    Първоначално публикуван от BORKAEFF Преглед на мнение
    ... Аз използвам масло от газови двигатели, което няма нужда от филтриране. ..
    Няма масло, което да не се нуждае от филтриране. Не и като моторно гориво. Рецептата е проста - желателно да е утаено - колкото повече, токова по-добре. Загрява се на 90-100 градуса и се центрофугира. След това се разрежда 80/20 с бензин. Вече имам сериозен натрупан опит по въпроза. Не скапва нищо, не пуши и върви нормално.

Остави коментар:

• Кольо
    коментира - отговор
    Именно. На теб например какво ти пречи, че колегата кара на масло?

Аз никога не съм го правил, не го намирам за хубаво за двигателя. Това даже и в най-гладните години когато не давах много газ за да падне разхода.
    Обаче на мен не ми пречи, че друг кара на масло, това си е чисто негова работа.

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X