Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
    Бяха станали така само след един резервоар с масло....

[ATTACH=CONFIG]665047[/ATTACH]

Мотора е 6.2 Детройт Дизел.
    Къде го намери този дизел?
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Така става, защото хората си мислят, че филтрирането става през дънки, гащи и цедки за кафе.
      Филтрирано по правилния начин и нагласено с подходящ вискозитет си е съвсем добро гориво.
      Не съм съгласен с тебе,имах подобно нещо на бус мерцедес 207д ,изпускателните колектори се бяха яко задръстили и това при презеждане в пъти по добро от твойто,помпа за високо налягане която вкарва маслото в един филтър 2 микрона дебел около 10 сантиметра плътен филтриращ плат.А преди това маслото се нагрява с 2 голями бързовара докато заври с цел да се махне цялата вода от него ако има такава.Явно горялото масло не е добра идея за горене,виж трансформаторното масло там е друга бира.
      0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
        Не съм съгласен с тебе,имах подобно нещо на бус мерцедес 207д ,изпускателните колектори се бяха яко задръстили и това при презеждане в пъти по добро от твойто,помпа за високо налягане която вкарва маслото в един филтър 2 микрона дебел около 10 сантиметра плътен филтриращ плат.А преди това маслото се нагрява с 2 голями бързовара докато заври с цел да се махне цялата вода от него ако има такава.Явно горялото масло не е добра идея за горене,виж трансформаторното масло там е друга бира.
        Как разбра че е в пъти по-добро филтрирането ти Аз го правя с центрофуга. Филтрите са за грубо пречистване. Реалната работа я върши центрофугата. Там филтрирането е под микрон. Освен твърдите частици отделя водата, парафина и битума.

Коментар

Я дай една снимка на тази центрофуга че ми стана много инересна,до сега несъм виждал центрофуга за масло.
          0 8 76 36 8 542

Коментар

Така и не видяхме тази прословута центрофуга.
            0 8 76 36 8 542

Коментар

Някои работим и не висим непрекъснато тук.
              Тази не е моята но е подобна

Коментар

Маслото загряваш ли го преди центрофугата, и ако да до колко градуса и как? Какво количество е остатъка при спирането и как го оползотворяваш?
                УАЗ 452АЭ 1975г.

Коментар

Къде го намери този дизел?
                  Еми в джипа ми е....имам и 2 резервни...защо?
                  Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                    Еми в джипа ми е....имам и 2 резервни...защо?
                    Защото не можеш да ме убедиш, че това е твоят инжектор...

Коментар

А според вас кой тип центрофуга е по добра ....

http://www.stationaryengineparts.com...entrifuge.html

или

http://www.wvodesigns.com/rpc-extreme.html

Коментар

Защото не можеш да ме убедиш, че това е твоят инжектор...

Снимката не е моя,но бяха станали подобни....може би с една идея по малко нагар.

Коментар

Центрофугата от втория тип, който си постнал е много, по-производителна и ефективна.
                          Тези от първия тип ги има във всяка Газка и ЗИЛ. Тях ги задвижва потокът масло.
                          Остатъчните твърди частици правят нагар. Не се махат с филтри, гащи и др парцали.
                          След центрофугата маслото е доста по-рядко.

Коментар

Да кажем,че не търся производителност....
                            Мисълта ми е като качество на пречистване. Коя е по добра? Защото ЗИЛ-ови има дори и нови и дали има смисъл да се прави другия тип или с цената на по малка производителност която мога да пренебрегна за момент и тази от ЗИЛ ще ми свърши работа. Принципно съм събрал всичко само остава някой да го сглоби ама нещо не остава време

Коментар

Колеги , Владо ТС рече , че топлата вода е открита , нали. А открийте и мотора на Дизел!А и го подобрете с филтри с от "гащи , дънки , енддъфакентбоул шит.И после не се оплаквайте.
                              Да ви кажа ли, или се прайте на тарикати , А.-Маслото е по-тежка фракция от предвиденото гориво за мотора- измисляте такъв двигател,или - имате ядове ...И после кВО....А ,криви ни политиците.
                              Много поздрави!
                              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                                Маслото е по-тежка фракция от предвиденото гориво за мотора
                                Само бегло намеквам, че изобщо не е така. Който не вярва, нека покаже съвременно моторно масло смръзнало така, както смръзва нафтата дето я попържаме в съседната тема.

Дали някой ще преоткрива мотора на Дизел не знам, ама знам че той го е мислил за въглищен прах. После за по-лесно го е подкарал с растителна мазнина, а след това - с по-тежки петролни фракции. Има съвременни дизелови двигатели, които работят с нерафиниран нефт или с остатъка от нефтеното рафиниране, който не е могъл да се изпари. И вървят пущините.

Проблемите на отработеното моторно масло като дизелово гориво са краен брой:
                                1. Твърдите частици - предизвикват износване на горивната уредба
                                2. Минералният остатък - предизвикват отлагане на нагар в горивната камера (и най-вече предкамера).
                                3. Големият вискозитет и повърхностно напрежение - пречат на пълното изгаряне, оттам димност и още нагар.
                                Всеки от тези проблеми е решим. Само иска мислене и знаене какво правиш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X