Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
    Толква не съм се смял скоро.
    Май дизеловата ти Кия ще излезе бензинова
    не ги разбирам тез дизели,от скоро карам дизел

Коментар

Май ще рече кофти работа, не е като бош-а има ги под път и над път, включително и на вторични суровини.
      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
        Май ще рече кофти работа, не е като бош-а има ги под път и над път, включително и на вторични суровини.
        какво ще ре4е туй

Коментар

Ще рече , че ако вземе да се счупи не е лесна за намиране !

Коментар

Здравейте колеги,търсих теми,или технологии за рециклиране на изгоряло масло.Преди ...мисля имаше едни машини,които обикалят из ТКЗС-ТАта и преработваха изгорялото масло,но не мога да открия нищо.Моля някой ако разполага с информация за устройството и начина на действие да сподели.
            Благодаря предварително.

Коментар

Аз го рециклирам в резервоара. ПРЕДПОЛАГАМ, че може да се "рециклира" с белилна пръст, ама внимавай какво правиш с това "рециклирано" масло, да не вземе някой тебе да те "рециклира"

Коментар

Аз не искам да го рециклирам,и да го налея в нечий двигател.Мисля, че голяма част от маслата М-10Д,М-16Д са от рециклирано масло.Идеята ми е да се пречисти до чисто и да си се ползва за алтернативно гориво.Мисля че ще е по добре така да се сипва в резервоара отколкото като катран.Минава ми през ум да се разреди с бензин,да се филтрира няколко пъти,след това бензина да се изпари,но ще е цифра преработката,и няма да е рентабилно,а и не се знае какъв ще е резултата.Чувал съм за центрофуги,но и идея си нямам какво представляват,и за дестилационни процеси също са загатвали...а каква е в същност технологията никъде не мога да открия.

Коментар

Според мен доста от маслата в магазинната мрежа са рециклирани, включително и скъпите, както и автомобилните гуми съгласно новите европейски наредби, но това е друга тема. Тук е обсъждан много процеса на филтрация. Според мен няма нужда да се избелва. Трябва да се филтрира. Някой автомобили не са претенциозни (VW), други са доста претенциозни като мерцедесите например. Всичко зависи от филтрите им. Филтрирай си го на 5 микрона, ако можеш на 1 или 2 още по-добре. Носи си винаги резервен горивен филтър. Докато имах джипка я карах на 100% масло без грам нафта.

Коментар

То добре,за колата знам,че няма ядове....просто ми е интересно как се рециклират маслата.Като малък на едно момче баща му обикаляше из България с една машина и преработваха масло.Не мога да открия абсолютно никаква информация за методите и технологиите за преработка на изгоряло масло.Нито в нетя нито никъде нищо не открих,надали става само чрез филтрация..има си някаква технология и начин...центрофугиране или дестилация нямам си и на идея.Това ми е любопитното как става?!

Коментар

Отработеното масло освен механично може да се почисти и химично, но няма да стане като ново, предполагам, че в заводите им добавят някаква "добавка" за да докарат вискозитета и другите показатели. За избелване може да ползваш белилна пръст, но надали ще намериш някъде, а и дори да намериш кой знае каква ще и е цената.

Коментар

Откъде ги вземате тези особени филтри за 1,2, 5 или 10 микрона? Потрябваха ми филтри напоследък и се чудя къде може да има информация за различни такива. Иначе знам къде има за определена машина, но искам да огледам повече възможности.
                        Последно редактирано от lodkar; 27-11-12, 10:18.

Коментар

Аз права така: Първа цедка филтър за боя 190 микрона, струва около 20 стотинки. Втора цедка филтър за дизел, какъвто имам, купувам ги от вторични суровини за 80 стотинки на килограм, малко по-късно ще пусна снимки на новия ми филтър, не знам от какви машини са. За комън-рейла филтрите са най-фини. Има филтри за вода 50,20,10,5,2,1 микрона. Важното е когато прецеждаш е изхода ти да позволява равен или по-голям дебит от входа. Пробвал съм с маслен филтър - елемент, на десетия литър помпата го скъса. Имам филтър 2 микрона от някакъв френски дизел комън-рейл.

Коментар

Вече разрових къде пише размерите на горивните филтри. Не и в магазина, като ги купуваш, понякога се сърдят като питаш. Покажи снимката да видим.

Коментар

Снимки ще пусна по-късно. Дизеловите филтри на Делфи (да не се тълкува като реклама) ги дават всички да са 2 микрона.

Коментар

Делфи би трябвало да имат филтри между 30 и 2 микрона, според ровенето ми по каталози от преди 15 минути, в един и същ корпус. Което в комбинация с Бг ежедневието е притеснително, между другото. Различават се само по номерата, и метриала, разбира се.
                                Аз си търся някаква кофа (филтър на филтрите), може би с две степени и с утайник - във всякакви комбинации отделни или обединени. По малките двигатели на плавателни средства има такива неща, но проблемът е, че никога не съм купувал досега.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X