Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Захарта не влияе на работата на двигателя, освен ако не е комън рейл или помпа-дюза. Може да навреди на горивната система, както може да навреди и абсолютно всичко останало попаднало вътре в това число и кофти нафта.
    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
      Захарта не влияе на работата на двигателя, освен ако не е комън рейл или помпа-дюза. Може да навреди на горивната система, както може да навреди и абсолютно всичко останало попаднало вътре в това число и кофти нафта.
      Що си мисля, че от захар в горивото запичат сегментите и направо задират буталата.
      Ма то сигурно на бензиновите само става.
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Пробвал съм го на ИЖ-а, никакъв ефект, пробвал съм го и служебния дизел (АД 30) преди да го бракуваме, също ефект нулев.

Коментар

Пробвал съм го на ИЖ-а, никакъв ефект, пробвал съм го и служебния дизел (АД 30) преди да го бракуваме, също ефект нулев.

Е, аз не съм го пробвал /има си хас/
          Но са ми казвали и по филми съм гледал, като му сипят захар в резервоара и след стотина метра двигателя угасва.
          Има логика, захарта карамелизира и запича, може би трябва нужната концентрация, не знам, но не препоръчвам на никой.
          Трябва да бъдем внимателни какво пишем, много хора четат и да не подведем някой.
          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Нещо, което ще е полезно на всички каращи на отработено масло : http://stores.ebay.co.uk/filterbagman2 , ние ги ползваме доста успешно.

Според мотора и целите можете да избирате измежду 1,5,10,20,50 и 100 микрона.

Успех

Коментар

Маслото минава през филтър само с налягане, с отворен филтър на самотек няма шанс....

Коментар

Щом казваш !

Хората тука преточиха вече близо тон, на теб ли да вярвам или на очите си ?

Коментар

Доста над тон съм прецедил и изгорил. Хайде направи един клип с телефона как отработено двигателно масло на самотек минава през филтър два микрона. Случайно да знаеш примерно, че дори нафтата на самотек не минава през хартиен филтър за кафе? А какво остава за масло през 2 мк... Аз в няколко теми в този форум съм описал много методи за прецеждане на маслото, пуснал съм и снимков материал, споделил съм и моят опит с филтрите. Не ми вярвай, ама аз вярвам на себе си и на няколкогодишният си опит и приказки за първи клас не обичам да слушам.

Коментар

Аре обясни ми що да си права тоя труд ? Или пък ми дай причина, да те лъжа, че тогава да почна да се оправдавам ? Да ме видя да пускам обява, че аз продавам филтри ? Използвай си скъпоценния опит със здраве

Коментар

Защото твоята информация е подвеждаща, а моята не. Твоята информация не е доказана, а моята е. Защото ти си "виждал", а аз съм го правил. Така че, аз държа на моята теза, а именно "Отработено двигателно масло не може да мине на самотек през филтър 2 микрона".

Коментар

https://maps.google.com/maps?q=42.02...38581&t=h&z=16

Заповядай да ти демонстрирам. Ако не мине, ти плащам горивото. Ама ако мине, ти кво оставяш ?

Коментар

.. Аз в няколко теми в този форум съм описал много методи за прецеждане на маслото, пуснал съм и снимков материал, споделил съм и моят опит с филтрите.
                          Би ли споделил къде точно,че живо ме интересува ,след около половин тон ,може би и тон масло,имам само един проблем,при 100% масло в резервоара,не ми отваря стоп клапана на ГНП -то на студено,след загасване,маркуч с чиста нафта за 1-2 мин. и фуния да засмуче,пали от четвърт оборот,ако я оставя с масло,подгряване с духалката на ГНП-то за около 20-30 мин. !
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

Не помня къде съм писал, това ми е проблема. Не виждам какво общо има филтрирането с твоя проблем. Аз като е много студено на жипката проблем не съм имал никога с каране на масло.С филтриране съм пробвал няколко метода. Първия е 200 литров варел с бутална помпа, маркуч и горивен филтър и помпа като откачен. На десетия варел се отказах. Втория вариант е с туба,после бидон с гърло с резба, на което завих помпа от градинска пръскачна, на чучура на бидона маркуч с филтър. Помпата помпи въздух който избутва маслото. Ако препомпиш-гърми и прави всичко мазало. И това отпадна като вариант. Сега е най-лесния начин. Бидон на дъното на който има цопната маслена помпа от волксваген транстортер. Помпата се крепи за горната част на бидона с две дълги шини и болтове, а самата помпа е на дъното. От помпата пак маркуч и филтър. Има за вала на помпата заварен четириграм който въртя с една дрелка. дебита е 10л за 2 мин. Пробвал съм и със зъбна помпа за дрелка, ама иска високи обороти и да е пълна с масло предварително. Маслото първо го прекарвам през филтър за боя 190 микрона, че иначе горивни филтър ( 2 микрона) заминава много бързо.

Коментар

Здравейте,чета отдавна във форума,но се регистрирах скоро и то точно по повод тази тема,и то за да споделя моя опит с каране на отработено масло.Доста неща от тази тема ми помогнаха,та ще споделя и как аз процедирам.Маслото наливам първо в един варел,208л,там се утаява няколко до 10 дни,зависи дали разполагам с други количества .После го прехвърлям в друг,чист варел,с ръчна помпа,като смукатела оставям около 30-40см над дъното.В другия варел пак няколко дни за утаяване.На него съм направил така:на малката капачка на варела има отвор,през който минава тръба с диаметър 8мм,стигаща до 30см над дъното на варела,заварена е горе за капачката и стърчи 10см. нагоре.На нея със скоба е захванат маркуч ,който отива в горивен филтър за дизел Фолксваген с два отвора отгоре-вход и изход.От изхода-в тубата-колата.На голямата капачка на варела съм направил отвор 14мм,сложил съм винтил за джанта.Надувам варела на 0,8-до 1 атм.От налягането маслото само излиза,мисля,че е ясно.Колата е БМВ 525тдс,Е34.Първо минах 500км,филтъра не се запуши,но го смених превантивно.От тогава 6000км,без проблем засега.Маслото на самия ДВГ смятам да сменя на 8000км,като не знам дали е нужно,просто мисля че от съответното гориво миже да има повече отлаганя.Държа да подчертая,че по принцип се занимавам с БМВ и имам достатъчно части по горивната система,за да експериментирам без да се притеснявам.

Коментар

Това с компресора е идея,аз до сега само го утаявах без филтрация.Филтър горивен не съм сменял,нося резервен за всеки случай.
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X