Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    Само нафтата става черна като катран.
    А тук некви притеснения за червен маркер ..... дали да не си купя некой дърт дизел???
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
      А тук некви притеснения за червен маркер ...
      Ами. На тънка струйка пак ще си личи.

По-горе в темата или в някоя подобна имаше точно това, ама не ми се търси:
      "Шефът сипва маслото в нафтата на машините. На тях нищо им няма, но никой не купува черна нафта"

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Ами. На тънка струйка пак ще си личи.
        ТрЕбЕ си да се пробва. Мен ме съмнява леко. Особено ако маслото е от дизел. Другото което съм намислил да пробвам тия дни ... дали ще се смесва масло с технически спирт и ако да - как гори /не само в ДВГ/. При цена около два лева на кило спирт на едро май не е лошо.

Само подхвърлям някакви проблясващи мисли. Понеже съм на бензин и газ не ме касае пряко- респективно не ми се мърля да проверявам какво и как. Ако някой се е занимавал нека си каже , че ми е любопитно.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

дали ще се смесва масло с технически спирт и ако да - как гори /не само в ДВГ/.
          Смесват се частично. Остава "водна" и "маслена" фракция. И двете горят, но на дизелов двигател не бих сипвал много спирт.

Коментар

ТрЕбЕ си да се пробва. Мен ме съмнява леко. Особено ако маслото е от дизел. Другото което съм намислил да пробвам тия дни ... дали ще се смесва масло с технически спирт и ако да - как гори /не само в ДВГ/. При цена около два лева на кило спирт на едро май не е лошо.
            Не се хаби, не става...богат опит.

Коментар

Къде има спирт за 2 лв
              В дизела не знам ама в бензина що да не се сипе.

Коментар

Първоначално публикуван от Fraxinus Преглед на мнение
                Къде има спирт за 2 лв
                Щото като му видиш калоричността и веднага ще ти се изясни, че е по-добре да си караш на бензин от 2.70 лв.

На всички такива стоки (етанол, метанол, ацетон, толуол, слънчогледово олио, рапично масло и подобни) цената на най-евтините се е подравнила по течните горива, които могат да заместват, с отчитане на калоричността.

Коментар

Къде има спирт за 2 лв
                  В бензина може по малко. Главно зимно време да обира влагата от конденз и прочее бензинджиЙ която така или иначе се появява там където не и е мястото. Преди години от поплавковата камера на Вартбурга съм вадил солидно блокче лед заради което не щеше да запали звяра. Сега е малко по-добре, но пак си има 6% вода по стандарт в бензина ако не ме лъже паметта.

Иначе мен не ме интересува толкова смесването заради ДВГ , колкото заради горенето на масло за отопление. И то основно в частта отделяне на сажди и т.н. Но щом се разслояват на фракции не върши работа. Трябва друг разредител. Дали пък да не потърся нитрометан или нещо подобно на прилична цена? :-)
                  0888932647

Коментар

Измислили са уред за горене и на отработено масло, казва се горелка. Ако ще има самодейност, не разтворител ще помогне, а идея за подгряване и дозиране на окислител, евентуално въздух.

Коментар

Спирта, който става за горене в бензинив двигател силно се различава от техническия по процент на вода в него. В този смисъл не се препоръчва и за бензинови за...какво беше-обиране на влага.

Коментар

Сега е малко по-добре, но пак си има 6% вода по стандарт в бензина ако не ме лъже паметта.
                        Да бе, я налей една чашка вода в шише бензин и го смеси някак
                        Спиртът не се разтваря в дизел, а струва под 2 лв като е в туби. Но не става за гориво по ред практически важни причини.

Коментар

Всеки спирт става за горене в бензинов двигател - бил той медицински, технически или хранително-вкусов. УАЗ толерира поне 60% вода в спирта, а при под 10% вода даже върви приемливо, както и повечето други коли.
                          За гориво не е икономически изгоден (в България) и с това се изчерпва целият ред практически важни причини.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                            Измислили са уред за горене и на отработено масло, казва се горелка. Ако ще има самодейност, не разтворител ще помогне, а идея за подгряване и дозиране на окислител, евентуално въздух.
                            Благодаря колега. И въпросната горелка струва ???? И колко киловата е минималната и мощност??? То иначе и идея за подгряване имам - казва се нагревател. И за дозиране има - жигльор , дюза .... а на мен ми е добре да си нагодя характеристиките на горивото, както ми е добре.
                            0888932647

Коментар

На този етап да.
                              Някой ден това може да се промени , а и можем елементарно да си го произвеждаме сами , за разлика от бензина

Коментар

На този етап да.
                                Някой ден това може да се промени , а и можем елементарно да си го произвеждаме сами , за разлика от бензина
                                Адашко, колко ракия си сварил, общо, през живота си?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X