Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Препоръчайте ми лаптоп

Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
    Има!!

В стикерите ли е проблема? У дома има лаптоп със стикери на Виста, а има инсталирана 7-ца. Друг е въпроса колко добре работи с него.
    Не казвам, че може да се вземе със 7-ца, а да се инсталира после.
    Заинтригува ме, колега!

Като работил 8 години в сервиз за лаптопи ми стана много интересно как точно ще ти отпадне гаранцията заради софтуер?

Така или иначе никой производител не ти поема софтуерните проблеми за гаранционни, т.е. като стане софтуерен проблем си плащаш (това май можеше да се покрие разбира се от някои видове допълнителни гаранции, но и те се купуват допълнително).

Купуваш си лаптоп примерно с Уиндоус 8, имаш ли лицензен стикер отдолу на лаптопа - ако искаш после си инсталирай Windows 98 - всичко си е на твоя отговорност, и никой освен икономическа полиция не може да ти каже копче

Понеже отскоро вече не съм в тоя "бизнес" не знам примерно за уиндоус 8 дали има опция да си го купиш с възможност за downgrade към Уиндоус 7 (преди за Вистата имаше такава опция).

Накратко казано - купуваш си го с лицензна операционна система, ти си решаваш дали оставаш с нея или ще си качиш после нелицензна!
    Но примерно ако си фирма и си си качил нелицензна, и вземат, че ти дойдат на проверка - жална ти майка ....
    Домашния ми лаптоп, от който пиша в момента е с Уиндоус 7 лицензна, и не смятам да го сменям някога, освен тестово за нещо евентуално, а и какво по-добро от 7-цата в момента ....
    Факт е, че версиите на потребителските Windows са сполучливи през версия
    Например 98 навремето беше добре, 2000 беше дръвце, после ХР-то беше върха, след това Вистата пак дръвце, след това 7-ата е супер, сега 8-цата сигурно ще е дръвце, та аз ще чакам да излезне уиндоус 9, та да си го кача

Другия вариант е човек да си вземе лаптоп БЕЗ операционна система (или с линукс евентуално) и да си качва каквото иска после, на негова отговорност разбира се ... Така лаптопа ще е значително по-евтин.
    Hristo Draganov
    http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
      Заинтригува ме, колега!......................
      Може би при всеки е различно. Всички компютри у дома са купувани от една фирма, няма да споменавам коя. При смяна на софтуера от различни от техните служители (независимо дали аз, ти, съседа Пешо или друга голяма фирма го е сменила) гаранцията отпада. Така е при тях и съм 100% сигурен. На другите места е възможно да се процедира по друг начин.
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      08седем9010З60
      MAKE RALLY NOT WAR
      Confidence in Motion

Коментар

Е кажи поне коя е фирмата, та да не пазарувам от тях.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Може би при всеки е различно. Всички компютри у дома са купувани от една фирма, няма да споменавам коя. При смяна на софтуера от различни от техните служители (независимо дали аз, ти, съседа Пешо или друга голяма фирма го е сменила) гаранцията отпада. Така е при тях и съм 100% сигурен. На другите места е възможно да се процедира по друг начин.
          Няма такова животно!
          Т.е. тази "рестрикция" според мен я налага самата фирма, от която купуваш, а не производителя на компютрите.

И аз като Спарки съм любопитен да узная името на фирмата, та никога да нямам каквито и да е отношения с тях ...

Никой не може да ти наложи какво и кой ще ти го инсталира, това са пълни глупости от страна на фирмата в случая ....

П.П. За асемблирани компютри ли говорим, или за маркови? Без значение маркови лаптопи или настолни?
          Hristo Draganov

Коментар

Няма такова животно!
            Т.е. тази "рестрикция" според мен я налага самата фирма, от която купуваш, а не производителя на компютрите.
            Аз не твърдя обратното.

П.П. За асемблирани компютри ли говорим, или за маркови? Без значение маркови лаптопи или настолни?
            За асемблирани.

Името на фирмата не мога да го спомена, поради лични съображения.
            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
            08седем9010З60
            MAKE RALLY NOT WAR
            Confidence in Motion

Коментар

За асемблирани.

Името на фирмата не мога да го спомена, поради лични съображения.
              Така и предполагах ...
              Там вече фирмата може да налага каквито и да е рестрикции, което е мега тъпо разбира се.
              Също така предполагам, че имаш и стикер, скъсването на който също нарушава гаранцията ...
              Добре поне, че не те задължават да ползваш определена марка и модел монитор, мишка и клавиатура
              Hristo Draganov

Коментар

А случайно да те задължават да ползваш и определена антивирусна, определен архиватор и WinAmp...
                За пръв път чувам за подобна простотия, и наистина НИКОГА не бих си купил компютър от тази "фирма"...

Коментар

Не ми се чете назад в темата, така че моля за извинение ако е писано.
                  Какво ви е мнението за "марката" PLESIO....мерси предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                    Не ми се чете назад в темата, така че моля за извинение ако е писано.
                    Какво ви е мнението за "марката" PLESIO....мерси предварително.
                    Лошо...
                    Има толкова утвърдени производители на лаптопи, не виждам смисъл да се скача на "марката плесио". Дори един долнопробен Аисър, ще ти даде по-добра гаранционна и софтуерна поддръжка от "марката плесио"...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                      Лошо....... не виждам смисъл да се скача на "марката плесио". ........
                      Ами смисълът поради който питам е 1000лв, толкова е разликата от Плесио, до марков със същите параметри.
                      И на мен ми намирисва, та затова ви питам, аз от компютри разбирам колкото от компоти.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                        Ами смисълът поради който питам е 1000лв, толкова е разликата от Плесио, до марков със същите параметри.
                        И на мен ми намирисва, та затова ви питам, аз от компютри разбирам колкото от компоти.
                        Ми, разликата е като межу NEO, SAPIR и прочие, и PANASONIC, SONY и т.н.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Ми, разликата е като межу NEO, SAPIR и прочие, и PANASONIC, SONY и т.н.
                          Не си прав, поне не напълно. Процесора е ЕДИН, Интел, РАМ-а е един, видеокартата... и т. н.
                          Екрана, дисплея е САМСУНГ..... не знам, убедете ме, не споря, дискутирам.

Коментар

1000лв. разлика в цените за едни и същи параметри? Дай параметрите, друже.

Коментар

Става въпрос за All in one системите, Плесио е 1599лв. в магазина на Ангел Кънчев, а СОНИ на Солунска /на около 50метра/ същите параметри е 2799лв.
                              Ходих да ги гледам днес, снимах само параметрите на СОНИ, на Плесиото сравнявах само.

Коментар

Ето, намерих на сонито.
                                http://www.sony.co.uk/product/vaio-l-series/vpcl21m1e

И Плесиото

http://www.plesio.bg/all-in-one-c-69...-p-292230.html

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X