Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Препоръчайте ми лаптоп

Вчера продадох на познат едно интересно лаптопче - ACER V3-771 - 17" 1920x1080 матов дисплей, i5-3xxx, 4GB RAM, 750GB HDD...... и много примамлива цена! Дано ACER да се се пооправили, защото навремето бяха Много зле, стискайте палци

Коментар

И моя не беше със Seagate. Май беше с Toshiba.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз първо не знаех, че е прецакан ХД - занесох го и го оставих в сервиза на Индекс БГ в Младост. Звъннаха ми след няколко часа да ме "зарадват" - казаха, че ако се сваля информация от диска, отпада гаранцията върху него, защото те трябва да го върнат неотварян.
        С други думи, вариантът за възстановяване на информацията беше да ми продадат новия диск. Съответно "отремонтирания" лаптап ти го дават с празен диск, без ОС - проблема с инсталирането на софтуер си остава лично твой
        Вече му смениха гаранционно дънната платка - сега остава да се скапе и дисплея.
        Последно редактирано от Pacific; 08-02-13, 12:22. Причина: ............................ ????????????????
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

• Re: Препоръчайте ми лаптоп

- казаха, че ако се сваля информация от диска, отпада гаранцията върху него, защото те трябва да го върнат неотварян...
          С други думи, вариантът за възстановяване на информацията беше да ми продадат новия диск...
          Информацията може и да успеете да свалите без да отваряте самия харддиск. А ако не дават диска дори да се свали от лаптопа за какво ти е въобще гаранция.
          Питай ги все пак какви са ти вариантите, че това ми се струва смешно.

Коментар

Говорим за лаптоп на 4 месеца.
            Последно редактирано от Pacific; 08-02-13, 12:21.
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
              говорим за лаптоп на 4 месеца
              Колега ако още не сте го оправили, пиши ми може да ти съдействам с каквото мога...

Коментар

Още вчера сутринта го "оправиха" - сега съм го дал да му инсталират уиндоус и т.н. все пак благодаря за предложението.
                Ще взема накрая да си купя едно РС поне да не се занимавам с гаранции.
                Последно редактирано от Pacific; 08-02-13, 12:22.

Коментар

още вчера сутринта го "оправиха" - сега съм го дал да му инсталират уиндоус и т.н. все пак благодаря за предложението...
                  Ще взема накрая да си купя едно РС поне да не се занимавам с гаранции...
                  Лошото както казах е в дисковете... Имал съм аналогичен проблема с гаранционен твърд диск(настолен)... И процедурата е същата, сваляш, носиш за извличане на данни и после за смяна... Разликата е само, че в единия случай, свалянето е по-лесно...

Коментар

А не е ли по-лесно да не се разваля???
                    От 17 години работя с компютри и за пръв път ми се случва да ми "гръмне" диск. Еле пък такъв на 4 месеца.
                    Последно редактирано от Pacific; 08-02-13, 12:23. Причина: ........ ??????

Коментар

• Re: Препоръчайте ми лаптоп

Случва се и със най добрите дискове, IBM SCSI с керамичното покритие, изгоряха около 8 броя за една година. Но това беше отдавна

Коментар

А не е ли по-лесно да не се разваля???
                        От 17 години работя с компютри и за пръв път ми се случва да ми "гръмне" диск... Еле пък такъв на 4 месеца...
                        Ами когато искаш да направиш диск 500ГБ за 80 лв е така... Едно време цените на дисковете бяха други, качеството също....
                        Но не е само при дисковете... Сега почти в всичко се гони цена, затова качеството е такова...

Коментар

Няма техника която да не се разваля! Въпроса е в честотата (статистика) и ти къде си се паднал, за около 25 години в този бизнес съм видял стотици изгорели дискове, все пак е механика, лично на мен са ми "горели" 1-2 . За да не страдаш (или поне по-малко да е страданието), си трябва Процедура и Дублиране! Аз лично информацията (Важни документи, лични снимки....) я репликирам на 5-6 места - веднъж в самата машина (Задължително на друг ФИЗИЧЕСКИ Диск!!!) и второ на няколко външни (други ПЦ-та, НАС-чета, Външни дискове...) и всичко това автоматично и/или ръчно но Системно!
                          За да избегна коментарите за Лаптопите - ДА и в тях може да се вкарат повече от един диск (аз например съм с 3 диска - ССД за ОС-а и два "твърди" за данни), на почти всеки лаптоп може да се вкарат Поне 2 диска (вторият в кади на мястото на ЦД-то ~10-15$).
                          А и щях да забравя, дисковете след 3-4 години са Много по-склонни да дефектират, Още повече при високи температури - "бърз" диск в зле вентилирано местенце или в близост до процесора/видеото - който пекът яко.

Коментар

Здравейте.
                            Появи се и пред мен дилема какъв лаптоп да закупя. Принципно нямам някакви високи изисквания. Трябва ми за работа, не за игри и не за филми. Не са необходими много високи параметри /Каквото и да означава това/. Ще бъде вързан с медицинска апаратура, която би тръпнала и на Правец 8. Рядко ще се ползва за презентации. Чат-пат ще го ползва жена ми, тя има по-високи изисквания за нейните неща. Повече USB-та са предимство за мен.
                            Но, основно изискане е здравина и надеждност, дълговечност.
                            Настоящият ми лаптоп е Асус. Малко преди да му изтече гаранцията изпадна в клинична смърт. Загубих доста важни документи. Два месеца вися по сервизи, два пъти се наложи да го връщам, така и не проработи свестно. Сега пак е пред умирачка. Набелязах три модела лаптопи в близък ценови клас, моля за вашите мнения, основно като безаварийност.

Фаворит ми е Toshiba Satellite C855-2GF
                            Намирам го за 950 лв+100лв за удължена 5 годишна гаранция.
                            Добър процесор, има памет.

На второ място HP:
                            HP PAVILION G6-2301 D4Y26EA NOTEBOOK
                            800 лв+100 лв 5 годишна гаранция.
                            По-стар процесор.

На трето място SONY VAIO SV-E1512E6EW
                            950 лв + 100 лв гаранция.
                            По-стар процесор, по-малко памет. Държат висока цена, здрави ли са?
                            Кой ще издържи най-дълго и безпроблемно според вас?
                            Готов съм и за други марки. Аsus e мръсна дума за мен, не я използвайте като предложение.
                            Благодаря.
                            Последно редактирано от Preslav Peychev; 02-05-13, 23:44. Причина: Линкове

Коментар

От тези, които си показал, аз препоръчвам Toshiba-та. Истински Интел процесор.
                              На HP-то не е по-стар процесора, от Q3'2012 са и двата, а е с ограничени възможности.
                              Сони-то има инсталиран Win 8, другите нямат операционна с-ма.

Коментар

Защо не помислиш за таблет?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X