Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нямам иконка за вдигане на ръка, та за протокола - вдигам ръка - Осемнайсет пъти във фактурата

Радвам се че не си имал проблеми. Наистина. Просто не подхлъзвай хората.

Моите макове ги взимам с "епъл супорт план" (около 10% отгоре при покупката) и като изпушат до три години след покупката - врясвам в телефона и ми идват техниците до 48 часа с една торба инструменти и части.

В повечето случаи при замяна на важен възел (екран на аймак примерно) при разглабянето изпърдяват една шепа "жертвени" части (скобички, лепени лентови кабели) които са предвидени за замяна заедно с дефектиралия възел. Техника си ги знае и си ги носи.

Ама ме знаеш къде живея и къде работя нали...

Този вид епълска гаранция не вярвам да я има в България, освен ако много "околоепълски" неща не са се променили там в последните години.

А цената предполагам е по-висока от колкото тук при мен...

Та продължавам да мисля че между машина която за поправка или дори прост ъпдейт като хард драйв е като минно поле, и друга с болтчета маркирани "тук, тук и тук за драйв, там за клавиатурата", и двете за пет бона зелени, разликата е доста "clear cut".

Щото и двете са равни пред котка, дете или чаша разлято кафе. Дори и ако предполагаемо не са равни за специфични професионални приложения.
    Последно редактирано от Goblin; 25-11-12, 20:45.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

• От: Препоръчайте ми лаптоп

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      Алиен нямат серийни конфигурации!
      Виж в dell-bg(точка)net. Калкулатор няма. Има готови конфигурации обикновено на склад.

Дали са серийни не знам. Това побира 32GB RAM (4 * 8 ), и тръгва всякаква, отговаряща на параметрите.

Сега, ако вие точно ги купувате, щото софтуера, с който вие работите върви най-добре под OSX, или там каквото е - ок, за вас MAC-а може и да е най-супер-дупер-коравата маКина. Само че извън това просто не е.

...с което не казвам че ще купя някое от двете. На мен един DELL XPS ми върши перфектната работа. Ако е със SSD диск ще работи по-бързо от 90% от всичко на пазара (не говоря за игри - отдавна приключих с това). Ако съм геймър, ще набутам едни кинти в домашния десктоп, а не в лаптопа, и ефекта от тях ще е неколкократно по-голям. Десктоп за 6 бинки, и то при положение че монитор си имам перфектен, ще е чудовище, и ще си остане силна конфигурация като минимум за 3 години напред, ако не и повече.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не може да се отрече, че Апъл имат предимство при така нареченото "пърсиивд куолити" при обикновените юзъри. В резултат слагат ценички като за такова "куолити". Това не ги прави нито производители на най-добрите компютри, нито най-качествените по отношение на "пръдъкшън куолити". Прави ги страхотни маркетолози (чудя дали да не напиша "правеше ги"). От там нататък всеки с мозъка си. Не знам защо, но феновете на Апъл винаги са ми приличали на стадо бизони подгонени от местните към ръба на скалата...
        Последно редактирано от NovemberCharlie; 25-11-12, 23:31.
        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

тука фърчат некви геймърски шасита с гeймърски компоненти, а па ше се използват за гоуема раута и натоварване. Сериите за работа на традиционните производители са EliteBook W, Precision...
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Виж в dell-bg(точка)net. Калкулатор няма. Има готови конфигурации обикновено на склад.

Дали са серийни не знам. Това побира 32GB RAM (4 * 8 ), и тръгва всякаква, отговаряща на параметрите.

Сега, ако вие точно ги купувате, щото софтуера, с който вие работите върви най-добре под OSX, или там каквото е - ок, за вас MAC-а може и да е най-супер-дупер-коравата маКина. Само че извън това просто не е.

...с което не казвам че ще купя някое от двете. На мен един DELL XPS ми върши перфектната работа. Ако е със SSD диск ще работи по-бързо от 90% от всичко на пазара (не говоря за игри - отдавна приключих с това). Ако съм геймър, ще набутам едни кинти в домашния десктоп, а не в лаптопа, и ефекта от тях ще е неколкократно по-голям. Десктоп за 6 бинки, и то при положение че монитор си имам перфектен, ще е чудовище, и ще си остане силна конфигурация като минимум за 3 години напред, ако не и повече.
            "Малки зелени човечета" се купуват от тука:alienware(точка)com, а не от dell-bg(точка)net. в чието мазе (в Слатина) съм изкарал има-няма 3 години... Поръчват някакви конфигурации на базата на най-търсеното към момента (и най-на далавера) и после го продават, като единствения плюс е евентуалната складова наличност - не чакаш. Иначе си прав - комп се купува/събира според конкретните нужди, а не от гъзарски подбуди, каквато е масовата практика у нас - от тук идва и незаслужената слава на Епъл като гъзарска марка (Мерцедес страда от същия имиджов проблем примерно...). Просто нещата са строго профилирани, ако говорим за професионални машини и наглед незначителни разлики и компромиси, могат да накарат косите на човек да побелеят, както и джоба му да изтънее чувствително в последствие!

Коментар

Марто, .... нещо много у лево отидЕ темата!
              Ако, имам излишни 5 000 лв. за лаптоп знам какво да си купя:

Ноутбук (LY584EA) HP EliteBook 8570w Core i7-3840QM 2.8Ghz,15.6" FHD LED AG Cam,8GB DDR3(2),750GB 7.2krpm,24Gb FlashCache,BD-ROM / DVDRW,NV K3000M 2Gb,WiFi,BT 4.0,8CLL,3.1kg,3y,Win7Pro(64)+Win8Pro(64)+MSOf2010

При, което ще отвява Ябълката отвсякъде.
              Питането ми беше за машина за ..... без пари.
              Ориентирах се вече и чакам да видя дали някой ще даде "фъндък" за коледните празници.

P.S.
              За 5 хилки ще му сложа 32 GB памет, което е максимума за тази машина.
              Последно редактирано от CarTest™; 25-11-12, 23:16.
              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                Нямам иконка за вдигане на ръка, та за протокола - вдигам ръка - Осемнайсет пъти във фактурата

Радвам се че не си имал проблеми. Наистина. Просто не подхлъзвай хората.

Моите макове ги взимам с "епъл супорт план" (около 10% отгоре при покупката) и като изпушат до три години след покупката - врясвам в телефона и ми идват техниците до 48 часа с една торба инструменти и части.

В повечето случаи при замяна на важен възел (екран на аймак примерно) при разглабянето изпърдяват една шепа "жертвени" части (скобички, лепени лентови кабели) които са предвидени за замяна заедно с дефектиралия възел. Техника си ги знае и си ги носи.

Ама ме знаеш къде живея и къде работя нали...

Този вид епълска гаранция не вярвам да я има в България, освен ако много "околоепълски" неща не са се променили там в последните години.

А цената предполагам е по-висока от колкото тук при мен...

Та продължавам да мисля че между машина която за поправка или дори прост ъпдейт като хард драйв е като минно поле, и друга с болтчета маркирани "тук, тук и тук за драйв, там за клавиатурата", и двете за пет бона зелени, разликата е доста "clear cut".

Щото и двете са равни пред котка, дете или чаша разлято кафе. Дори и ако предполагаемо не са равни за специфични професионални приложения.
                Епъл все още нямат официален представител тук и работят чрез ресийлъри, което ми е малко странно на фона, на дяла им в пазара на мобилни устройства ако не друго... До сервиз още не ми се е налагало да опирам! Ако има брада с нещо - поръчвам от щатите и се оправям сам или с помоща на приятели, ако не ми е по силите! На местни сервизи вяра нямам отдавна (не ми пука за гаранцията, защото обикновенно я избутват без проблем не само ябълките). Да не говорим, че примерно за BLACK BOX и други подобни гъзарии тука много малко хора са чували, камоли да са виждали и пипали (говорим за машини от 20 000 гущера нагоре)...

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение

Ноутбук (LY584EA) HP EliteBook 8570w Core i7-3840QM 2.8Ghz,15.6" FHD LED AG Cam,8GB DDR3(2),750GB 7.2krpm,24Gb FlashCache,BD-ROM / DVDRW,NV K3000M 2Gb,WiFi,BT 4.0,8CLL,3.1kg,3y,Win7Pro(64)+Win8Pro(64)+MSOf2010

Ориентирах се вече и чакам да видя дали някой ще даде "фъндък" за коледните празници.
                  Фандък мога да ти пусна аз, стига да не държиш да е лаптоп! Купуваш си само едно захранване и си ти (става дума за една стара моя настолна станция от преди 5 години, която бие у земята всеки съвременен лаптоп за без пари... Ще ти я харизам барабар с монитор HD, клавиатура и мишка - да ме споменаваш с добро! Нямам място къде да се обърна в къщи вече (без тоя комп имам още 3...)

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                    Фандък мога да ти пусна аз..............
                    Оппаа.....
                    Остава да кажеш и какво пиеш?
                    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

тоопло! те това е баш пеце за работа, ама как си требва, а не за у кафето да разцъкваш! Срещу това и подобни от други производители Apple просто нямат какво да предложат. Техните сили отдавна свършват на полето на маркетинга и дизайна! и тука не говориме само за перформънс, а и за некои другу раути....
                      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Оппаа.....
                        Остава да кажеш и какво пиеш?
                        Трябва само да докопам едно захранване да си източа хардовете, че имам някакви стари архиви, дето могат да ми затрябват... Апропо на някой в София да му се намира свободно едно такова:http://www.expertreviews.co.uk/psus/...-storm-ii-500w или еквивалентно на него, за няколо часа..!?!

За пиенето ще се разберем...

Коментар

Ето нещо за размисъл http://computers.toptenreviews.com/laptops/index.htm

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                            Ето нещо за размисъл http://computers.toptenreviews.com/laptops/index.htm
                            Това не го гледай, че не е вярно - Мака в тази класация далеч не е най-доброто като конфигурация... Отделно от това тук липсват топ-машините като марки и модели по принцип!

Коментар

Но пък е най-доброто като цена..

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                                Но пък е най-доброто като цена..
                                Е точно на теб ли да обяснявам, че обикновенно най-доброто качество и най-добрата цена нямат нищо общо..?!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X