Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Ти не се броиш в случая (известно ми е къде живееш и какво работиш)...
    Иххх, ма що не се броя ? Щото ги купувам и изхвърлям почти с палети ли ?

Искам да се броя пък ! Шмрък !!!

Кажи какво да направя ? Да ги съкратя до няколко бройки ли ? Ама от работещите ?
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

• От: Препоръчайте ми лаптоп

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      Иххх, ма що не се броя ? Щото ги купувам и изхвърлям почти с палети ли ?

Искам да се броя пък ! Шмрък !!!

Кажи какво да направя ? Да ги съкратя до няколко бройки ли ? Ама от работещите ?
      Като начало кажи какви точно машини ползваш и за какво ги ползваш.?!! Дай да си говорим сериозно и обосновано, а не на пук! Бъди конкретен какво и как ползваш и защо се дъни при тебе...?!! Интересно ми е наистина?! Апропо - ако ябълките са толкова куци, защо се мъчите с тях, а не минете на РС платформа?!

Коментар

Там е работата че ябълките са си на pc платформа от бая време обаче разните му фенбойчета твърдят че зад бялата пластмаса се крие някаква магия. Относно патентите на така нареченото йонно охлаждане - незнам да е въведено с кой и да е продукт на епъл а и определено не са те хората които са го измислили - те бяха патентовали и заоблените ъгли на ай фона.
        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
          Там е работата че ябълките са си на pc платформа от бая време обаче разните му фенбойчета твърдят че зад бялата пластмаса се крие някаква магия. Относно патентите на така нареченото йонно охлаждане - незнам да е въведено с кой и да е продукт на епъл а и определено не са те хората които са го измислили - те бяха патентовали и заоблените ъгли на ай фона.

Сега патентоваха Правоъгълника (http://www.mobilebulgaria.com/news/2...B8%D0%BA%D0%B0)! Тежко му на който го ползва

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
            Има - нарича се "оптимизация"! За пичовете във МИКРОсофт операционната система на Мас все още си е нещо между нечиста наука и шаманизъм! Дори не могат да я копират като хората, милите...

Коментар

О да, скоро очаквайте да патентоват и топлата вода.

Ей това струва колкото MAK-а, само дето ще го изпапа с парцалките:
              Серия : Alienware M18x

Софтуер : Windows 7 SP1 Home Premium (64 BIT)

Процесор, серия : Intel Core i7

Процесор : Intel Core i7-2960XM 2.70 GHz, 8 MB cache

Памет, MB : 16384MB (4X4GB) 1600MHz Dual Channel

Памет, тип : DDR3

Твърд диск, GB : 1500B (2x750GB) Raid 0 "Stripe" 7.2krpm Dual HDD

Твърд диск, тип : SATA

Оптично устройство : Blu-Ray Disc (DVD+/-RW + BD-ROM) Drive including software

Дисплей. inch : 18.4" (46.74 cm)

Дисплей, резолюция : 1920x1080

Дисплей, тип : Widescreen Full High Definition WLED LCD

Видео карта : Dual AMD Radeon HD 6990M CrossFireX

Видео карта, МВ : 2048MB GDDR5

TV тунер : -

Звук : Creative SoundBlaster Xfi MB Software Suite

Мрежа : Integrated 10/100/1000Mbps Gigabit Ethernet NIC

Безжична мрежа : Intel Advanced N-6200 (a/g/n 2x2)

Bluetooth : Dell Wireless 375 Bluetooth Card

UMTS/HSDPA слот : -

Модем : -

USB порт : 2 Hi-Speed USB 2.0, 2 SuperSpeed USB 3.0, 1x eSATA 3Gb/s + USB 2.0 Combo port

eSATA порт : yes

HDMI порт : HDMI 1.4, HDMI 1.3

Display порт : Mini-Display Port

Ethernet (RJ-45) порт : yes

RJ-11 порт : -

S-Video порт : -

FireWire (1349) порт : -

Сериен (RS-232) порт : -

Разширителен порт : -

Аудио портове : 2 Audio Out 1/8" Ports, 1 Combo S/PDIF Optical output / Analog Headphone Line Out, 1 Line In Microphone 1/8

VGA конектор : VGA

DC конектор : Power/DC-in Jack

DVI конектор : -

Докинг конектор : -

Конектор за допълнителна батерия : -

Четец за карти : 9-in-1 Media Card Reader

Четец на пръстов отпечатък : -

Web камера, MP : Integrated 3.0 Mega Pixel HD Camera

Клавиатура, тип : Illuminated Keyboard. Без кирилизация на клавиатурата.

Windows OS : yes

Батерия, cell : Primary 12-cell 97W/HR LI-ION, Alienware 330W AC Adapter

Цвят : Черен

Тегло, kg : 5.41 kg
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Съгласен съм че osx е по добрата операционна система. Оптимизацията откъм hardware може би е че от епъл находчиво са решили да запоят паметта за дъното много полезна екстра в случай че се работи с голям обем от данни като примерно твоя случай с видеото :>
                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Спарки, с цялото ми уважение към теб - пусни цената на тази конфигурация да я видим всички! Ако искаш дай линк към калкулатора им направо! Пак казвам - Алиен произвеждат само и единствено къстъм геймърски машини и хардовете им си заминават за нула време при сериозен рендеринг! За тези пари ще си поръчам такава настолна машина, с такъв райд масив, че ще ти се завие свят! Епъл просто не произвеждат лаптопи в този клас - ГЕЙМЪРСКИЯ! Що не правите разлика между трактор и комбайн, не мога да вдяна наистина..?!!!
                  Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 25-11-12, 18:36.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                    Като начало кажи какви точно машини ползваш и за какво ги ползваш.?!! Дай да си говорим сериозно и обосновано, а не на пук! Бъди конкретен какво и как ползваш и защо се дъни при тебе...?!!

Ако имаш нерви - прочети ТАЗИ тема, по-точно моите намеси в нея.

...Апропо - ако ябълките са толкова куци, защо се мъчите с тях, а не минете на РС платформа?!
                    Защото работим с дизайнери, които са телета стандартно изпълнение, обучени в училища стандартно изпълнение, които пък училища са оборудвани традиционно с макове стандартно изпълнение, от времето когато маковете наистина бяха по-добри за графична работа (да речем някъде до преди десетина години).

Маковете не ги подценявам, когато работят са задоволителни, единствено ме вдигат на тревога хиперболата и суперлативите които до ден днешен се спрягат с тях.

Това че са красиви и с невероятна вътрешна сглобка и подредба не им пречи да се трошат, и в никакъв, ама никакъв случай не струват ГОРНИЦАТА която Епъл им товари.

За проблемите които съм имал с тях - прочети темата в линка, постарал съм се да ги изброя.
                    В интерес на истината макбуци в списъка не съм изброявал понеже от тях са ми минали през ръцете не повече от пет, които са стояли в шкафове като резерв и са видели буквално няколко часа употреба. На един от тях се наложи да сменя хард драйв (изпуснат на плочките), и смяната до ден днешен ми докарва топли спомени. Разглабяше се всичко от до.

Коментар

Спарки, с цялото ми уважение към теб - пусни цената на тази конфигурация да я видим всички! Ако искаш дай линк към калкулатора им направо! Пак казвам - Алиен произвеждат само и единствено къстъм геймърски машини и хардовете им си заминават за нула време при сериозен рендеринг! За тези пари ще си поръчам такава настолна машина, с такъв райд масив, че ще ти се завие свят! Епъл просто не произвеждат лаптопи в този клас - ГЕЙМЪРСКИЯ! Що не правите разлика между трактор и комбайн, не мога да вдяна наистина..?!!!

5999 с ДДС. Не е къстъм. Стандартна конфигурация е. Най-скъпата поне от тия, от които аз пазарувам.

Ако говорим за настолна машина, сметките са съвсем други. Тогава аз ще си правя конфигурацията, и аз ще избирам частите (включително производител), и аз ще си я сглобявам. Ще отвее и алиена, и мака. И в крайна сметка сигурно ще е и по-евтина и от двата, и със сигурност по-студена от двата, щото и охлаждането аз ще си го избирам.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Алиен нямат серийни конфигурации! Имал съм две техни машини до момента! Затова и те помолих за линк към калкулатора им - защото твърда ценова листа на твърди конфигурации НЯМАТ! С 200$ си вземам още 8 GB RAM и ти дърпам Алиена в пъти, като пак ще съм под цената му! Подчертавам, че става дума за специфична производителност, а не за това - коя игра ще върви по-добре на една от двете машини въпреки, че Мак-а ми има и интегрирана видеокарта в дъното- ...

Коментар

Пак казвам - Алиен произвеждат само и единствено къстъм геймърски машини и хардовете им си заминават за нула време при сериозен рендеринг
                          A какви дискове се ползват от Айпъл, тяхно производство ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                            A какви дискове се ползват от Айпъл, тяхно производство ли?
                            Не е важно кой какво произвежда, а кой какво слага (най-вече контролери в конкретния случай)! Много се кефя как се опитвате да ме убедите в неща, в които практическия ви опит е меко казано далеч от моя (боли ме сърцето като се сетя колко пари съм набил за 17 години в тая работа)... Нямам намерение да споря повече! Ако някой желае да се убеди лично - да заповяда. Честито на Фетел между другото!

Коментар

• Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                              ...Много се кефя как се опитвате да ме убедите в неща, в които практическия ви опит е меко казано далеч от моя (боли ме сърцето като се сетя колко пари съм набил за 17 години в тая работа)... Нямам намерение да споря повече!
                              Много си сладък когато загубиш почва Втвърдяваш се като комунист от стихотворение

Да ти отворя ли маковете си да видим какви неземни хардове има вътре ? Да пиша пак с какъв космически контролер пристигна мак сървъра ни, дето умираше като му вкараш диск ?

Айде стига щуротии, честно. Съмнява ме през ръцете ти да са минали наполовина толкова макове колкото на мен са ми се развалили в ръцете.

Коментар

Гоблин! Първо тук не говорим за сървъри! Второ - нямам и никога не съм имал претенции, че през моите ръце са минали повече компютри от на някого! Имам претенции, че съм ги плащал от джоба си - който е давал по 1500$ за хард, да вдигне ръка! Аз съм давал няколко пъти... Плащал съм си за гяволъка и съм се учил от грешките си! От самото начало говоря за съвсем конкретни неща и не виждам никой да ми опонира с факти по какъвто и да е начин! Не харесвате Мак - ваша воля! В моя бранш масово се работи с това, и това не се дължи на стандартни бетонни глави, които са закърмени с марката от училище! Налага го качеството - при нас бюджетни ограничени няма. Харесвайте, купувайте и възхвалявйте каквото искате! Аз имам своя изстрадан опит и никой не може да ме убеди в противното. Лека вечер ви желая!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X