Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Препоръчайте ми лаптоп

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
    И отново на дневен ред! Трябва ми лаптоп за AutoCAD и прочие...
    И Делл- моята любима марка-проблема който прочетох за този модел е, че доста прегряват-дали е така си нямам на идея!
    Преди време с някои AMD процесори имаше нещо подобно(те просто си греят повече),но сега с INTEL i5 или i7 просто няма как да стане при редовна профилактика и (разумна) експлоатация!
    OFF-Road Клуб " Mud Angels" Стара Загора

Коментар

Ако се справяш с руският,тук има инфо-http://acerfans.ru/forum/topic_10494

Коментар

i3/5/7 процесорите също доста загряват, особено в лаптоп. Имам подобен Acer с i7 пред мен, както и Asus с i3. При по-интензивно натоварване си става много неприятно за ползване. Все пак 70-80 градуса са нормална температура за интелските процесори ри по-яки сметки, но за човек усещането си е направо горещо d

Добавено: Acer-а е на подложка с два 12см вентилатора...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Ъъъ, разбирам че това да доста добри машинки, но бюджета "мааалко" надхвърля възможностите. Трябваше да уточня.
          Компютъра е за студент, тъй че велики проекти засега на него няма да се правят. Иска се прилично добър дисплей и сносна видео карта + 8GB RAM. В смисъл, машината да не прегрява при всяко по-сериозно натоварване. И все пак да има ресурс да върши работа няколко години.

Бюджета е нещо около 1500лв (1800 с ДДС).

ASUS N76VZ-V2G-T1086D/17/I5 1485.48 1782.50

Аз съм с такъв (но с i7) и съм изключително доволен! Работя по 8-10 часа на ден на него, а си играя и игрички - не прегрява, работи чудесно. Заспива и се събужда Моментално с затварянето/отварянето на дисплея, което позволява да го ползваш дълго време и на батерия
          П.С.
          Ако се интересуваш сериозно, обади се мисля, че мога да ти съдействам за горната цена.

Коментар

Търси i7, full HD (1920x1080), и по възможност IPS матрица. Имах щастието да си поиграя с един DELL XPS и много ми хареса машинката, във всяко отношение. За големината ти си прецени, но ако ще разчиташ на неговия си дисплей, аз не бих взел нищо под 17-ка. Големи и тежки са, обаче като седнаш да работиш имаш истински достатъчно голям екран пред себе си. CAD на 15-ка се работи тегаво. На 1366x768 - още повече.

Ако имаш възможност да му сложиш и SSD, разликата с нормален диск е ужасна направо, особено за лаптоп.

Знам че горното е трудно изпълнимо за тоя бюджет, но лично аз бих посъбрал още малко, дори и с цената на чакане 1-2-3 месеца, и бих си взел по-доброто.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Търси i7, full HD (1920x1080), и по възможност IPS матрица. Имах щастието да си поиграя с един DELL XPS и много ми хареса машинката, във всяко отношение. За големината ти си прецени, но ако ще разчиташ на неговия си дисплей, аз не бих взел нищо под 17-ка. Големи и тежки са, обаче като седнаш да работиш имаш истински достатъчно голям екран пред себе си. CAD на 15-ка се работи тегаво. На 1366x768 - още повече.

Ако имаш възможност да му сложиш и SSD, разликата с нормален диск е ужасна направо, особено за лаптоп.

Знам че горното е трудно изпълнимо за тоя бюджет, но лично аз бих посъбрал още малко, дори и с цената на чакане 1-2-3 месеца, и бих си взел по-доброто.

С матрицата и Бюджета работата Няма да стане - за съжаление лаптопите с IPS започват от 3 хиляди лева, а тези дето ми харесват - минават 5
              Все пак желая Успех, ако намериш нещо такова - свиркай, интересувам се живо. Даже сега на моят Асус му търся още по-добра матрица да сменя оригиналната, но не е лесна тази работа

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                за съжаление лаптопите с IPS започват от 3 хиляди лева
                Моя грешка. Идеше реч за Dell FHD B+RGLED TrueLife. Май не е IPS, обаче е на порядък по-добър от повечето други. И ъгъла му е по-добър, и много други неща. Tакъв 17-ка (Dell XPS) лаптоп струва около 2600 кинта с ДДС. Аз почти нямам съмнения че това ще ми е следващия лаптоп. Някои са с по 4г. гаранция даже.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моя грешка. Идеше реч за Dell FHD B+RGLED TrueLife. Май не е IPS, обаче е на порядък по-добър от повечето други. И ъгъла му е по-добър, и много други неща. Tакъв 17-ка (Dell XPS) лаптоп струва около 2600 кинта с ДДС. Аз почти нямам съмнения че това ще ми е следващия лаптоп. Някои са с по 4г. гаранция даже.
                  Като гледам по пораметри е по слаб от по-горе посочените от мен. Само резолюцията е много добра!

Vendor DELL
                  Part No. DXL501BMETW29HD7ZBC69
                  Model No. XPS 15
                  Display Size 15.6" FHD B+RGLED True-Life (1920x1080)
                  CPU Intel Core i5-460M 2.53GHz/2.8GHz
                  Memory MB 4096
                  Memory Type DDR3 1333Mhz
                  Graphics NVIDIA GeForce GT420M 1GB DDR3
                  HDD 640GB, 7200rpm , SATA
                  LAN 10/100/1000
                  Wireless Solution Wi-Fi 802.11a/b/g/N , bluetooth
                  USB 3
                  HDMI port Yes
                  Micr/ line in, Speaker / out Yes
                  Card Reader 8in1
                  Battery 6-cell
                  Weight 2.8kg
                  Warranty 3 години
                  OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Това не е единствения модел от серията с такъв монитор. Ти конкретно си дал един от "долния" край на офертата.

Аз конкретно си играх с ей това:
                    Dell XPS 502x, Intel Core i7-2760QM (2.4Ghz, 6MB), 15.6" FullHD B+RGLED True-Life (1920x1080), 2MP Cam, 8192MB, 750GB HDD, Blu-Ray Combo, 2GB NVIDIA GeForce GT 540M, DVB-T TvTuner, 802.11n, BT, Backlit Kbd, MS Windows 7 Home Prem, Metalloid Aluminum

48 месеца гаранция Next Business Day. Без кирилизация на клавиатурата.

Характеристики
                    Серия XPS L502x
                    Софтуер Windows 7 SP1 Home Premium (64 BIT)
                    Процесор, серия Intel Core i7
                    Процесор Intel Core i7-2760QM 2.40 GHz, 6 MB cache
                    Чипсет Intel HM67
                    Памет, MB 8192MB (2x4096) 1333MHz
                    Памет, тип DDR3
                    Твърд диск, GB 750GB 7.2 krpm
                    Твърд диск, тип SATA
                    Оптично устройство Tray Load Blu-ray Disc BD-Combo (Reads BD and Writes to DVD/CD)
                    Дисплей. inch 15.6" (39.62 cm)
                    Дисплей, резолюция 1920x1080
                    Дисплей, тип FHD B+RGLED True-Life
                    Видео карта NVIDIA GeForce GT 540M Graphics card
                    Видео карта, МВ 2048MB
                    TV тунер Internal DVB-T TvTuner
                    Звук Creative SoundBlaster X-FI MB 1.2
                    Мрежа Integrated Gigabit ethernet 10/100/1000
                    Безжична мрежа Wireless-N 1030 (1x2 b/g/n+ Bluetooth Combo Card)
                    Bluetooth yes
                    UMTS/HSDPA слот -
                    Модем -
                    USB порт 2 total USB 3.0, 1 USB 2.0 (eSATA/powershare combo)
                    eSATA порт yes
                    HDMI порт HDMI 1.4
                    Display порт Mini DisplayPort
                    Ethernet (RJ-45) порт yes
                    RJ-11 порт -
                    S-Video порт -
                    FireWire (1349) порт -
                    Сериен (RS-232) порт -
                    Аудио портове Audio jacks: headphone (2 total) with SPID/F support (1), 1 Mic-in
                    VGA конектор -
                    DC конектор AC adapter connector
                    DVI конектор -
                    Докинг конектор -
                    Конектор за допълнителна батерия -
                    Четец за карти 9-in-1 media card reader
                    Четец на пръстов отпечатък -
                    Web камера, MP 2.0 Mega Pixel Integrated Camera
                    Клавиатура, тип Backlit Keyboard
                    Windows OS yes
                    Батерия, cell Primary 9-cell 90W/HR LI-ION, XPS 130W AC Adapter
                    Цвят Сребрист
                    Тегло, kg 2.70 kg
                    Гаранция 48 месеца

Единствения неприятен момент е че е с Windows Home.

Коментар

гледам, че темата си е все така актуална...
                      Мога да отбележа, че тоя Дел 500, който взех преди 4 години всеоще работи безпроблемно... Преди месец пак си купих Дел - инспирон №5110Дано и той...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                        гледам, че темата си е все така актуална...
                        Мога да отбележа, че тоя Дел 500, който взех преди 4 години всеоще работи безпроблемно... Преди месец пак си купих Дел - инспирон №5110Дано и той...
                        Както отбелязах в началото на първото ми мнение, съм голям любител на DELL! Обаче на инспирон са много лоши отзивите, загряват много!! От високата температура се отлепя и видеото от дъното, в други случаи направо си заминава дъното!
                        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Един колега от форума ползва точно такъв Inspiron с i7 и не е казвал да му е правил проблеми вече година. Иначе Asus май са доста напред и охлаждането им е добро. Тошиба пък дават най-добрите гаранционни условия. Кой каквото и да ти казва - отиваш и гледаш и то не само в техномаркетите. Гледай общата визия, сглобката, топъл ли е много корпуса и какво духа отстрани. Гледай разни детайли - колко USB порта има и къде са поставени. USB порт в голяма близост до вентилатора евентуално може да доведе до преждевременна смърт на южния мост, но всичко е въпрос на конструкция в крайна сметка. Гледаш как се отваря и затваря, как е клавиатурата, екрана като качество на изображението - на хартия някои машини може да изглеждат добре, но в действителност едно некачествено шаси може да ти доведе много повече главоболия от малко по-бавна конфигурация. Ако не правиш 3д-та и не играеш тежки игри, новото поколение процесори IvyBridge дори и i5 ще ти върши прекрасна работа. Поинтересуваш се дали видеокартата е запоена за дъното или може да се смени при повреда. На повечето е запоена. Рам се добавя лесно, хард диск също, дори и процесора може. Екрана, дъното не може.

Вариант представлява и машина с по-кофти екран + един голям монитор за у дома. Все пак гледай да е матов екрана на лаптопа.
                          Александър

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                            Както отбелязах в началото на първото ми мнение, съм голям любител на DELL! Обаче на инспирон са много лоши отзивите, загряват много!! От високата температура се отлепя и видеото от дъното, в други случаи направо си заминава дъното!
                            Зависи какво е сложено вътре, и на колко е изпържено. Племенницата има подобен инспирон, и не забелязах нищо фрапиращо, докато го инсталирах и прочие. Проблема на инспироните предимно е че са крехки чисто механически. В тоя смисъл, XPS-ите били с алуминиево шаси. Не съм го отварял да видя какво е вътре де.

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                              ...Все пак гледай да е матов екрана на лаптопа.
                              Матов отдавна НЕ значи че е по-добър. Ето тук левия е матов, а десния - лъскав:
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:e80d551e_vbattach3290.jpg
Прегледи:1
Размер:95.3 КБ
ID:5410806

Има технологии, дето намаляват отраженията дори на лъскавите - Sony XBRITE (десния на снимката), Dell TrueLife, Toshiba TruBright, HP/Compaq BrightView и прочие. Просто трябва гледане и сравняване със собствените си очи.

Коментар

Да, прав си до голяма степен - гледане му е майката. Иди и виж това. Не им правя реклама на тези, нищо не съм си купил от тях досега, но са отзивчиви и ще можеш да поразгледаш професионални машини, макар и малко по стари. Тази специално е доста сериозна. Аз го направих и се отказах да си купувам лаптоп, защото за тези пари или трябва да вземеш нещо на старо отпреди 2 години или да си събереш настолен. Всичко останало е компромис.

Mod edit: непозволен линк.
                                Последно редактирано от Preslav Peychev; 23-09-12, 00:40. Причина: Непозволен линк.
                                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X