Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Препоръчайте ми лаптоп

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
    Има ли смисъл от такава гимнастика,че "батерийката" на корпуса мига вече един път синьо и четири пъти червено/прати ме Виста-та и на сайта в Ирландия да видя цените.../?
    Става въпрос за Dell XPS M1530,и ако да,откъде и какви елементи?
    Обърнах се персонално към теб,понеже съм убеден,че си наясно.
    Никога не съм се и опитвал да хакна батерията на лаптоп, тъй като резултата при всички положения ще е неясен, може да стане по-зле (по-вероятно е даже), може и да няма промяна, а може и да има подобрение ...
    От скромния ми опит знам, че от оригиналното по-хубаво няма, т.е. ако питаш мен най-добре нова оригинална батерия за твойто Дел-че.
    А батерията ти колко държи?
    Може и на ЛС, че да не спамим тук ...

П.П. Сега доизгледах филмчето - всъщност те само сменят елементите в батерията ... Ами чипчето кой ще ресетне/смени?
    Тоя номер само с подмяна на елементи на съвнеменните ноутбуци не става (на по-старите май ставаше). Имаше една фирма в София, която рециклираше батерии (забравих името), но освен елементите сменя и чиповете вътре, и пак не винаги се получава номера ...
    Че тя една батерия като за твоя е към 45 долара без ДДС-то (6 клетъчна), прецени си заслужава ли си да правиш тази "гимнастика" или да си купиш нова оригинална батерия

Ако преминеш на варианта към нова батерия, пиши ми едно ЛС, да те свържа с колегите от филиала в Русе

П.П2. Честно казано с Дел-овете не съм толкова нясно, колкото с НР например - на Дел сме сервиз доста по-отскоро и още не съм им научил "детските болести" Ма то компютър като компютър, дали е НР, Дел или Респром, в общия случай повечето неща са същите
    Последно редактирано от HD; 01-02-10, 15:43.
    Hristo Draganov
    http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

За мен най-добрия е hp и най-много моделите 6730s;6720s ползвал съм и 2-та и съм много доволен,особенно от първия 6730s.И нее скъп за параметрите му.
      [SIGPIC][/SIGPIC]Марин Илчев

Коментар

хп - никога.
        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
          хп - никога.
          Моля, кажи защо?

Аз пък избирам НР (разбира се не защитавам марката, само защото имам НР в къщи примерно), защото нямам достатъчно опит с другите марки, т.е. върху НР имам най-много наблюдения, пък и нали виждам какво идва най-много в сервиза (за дадени модели говоря)

Именно заради това не може да се каже твърдо НР, или твърдо Дел, или там каквото е друго.
          Даден модел на НР е калпав, друг модел пък е читав, и при Дел е така, и при Леново и т.н. Тъй че според мен не трябва да се говори за дадена марка, а за даден модел от дадена марка ...
          Марине, трябва малко да те разочаровам - има и по-добри модели от изброените от теб 6730s и 6720 . Радвам се, че си нямал проблеми. Но общо взето точно тези са малко трошливи - пак опираме до късмета значи
          Като казах трошливи, сега се сещам, при последния разговор с хелпдеска на Дел (ставаше въпрос за Dell XPS мисля М1330 беше), оттам ми казаха, че точно XPS-ите били сравнително трошливи .... и искаха да ми пращат почти цял лаптоп на части, защото не било сигурно от какво е
          На кого да вярвам не знам
          Hristo Draganov

Коментар

До сега съм сменил 10-15 лаптопа, основно НР, има много Успешни 8710w още ме е яд че го продадох - Никакъв проблем!!! Има и много куци
            Но когато се огледах да си купя алтернативен, не намерих подходящ и пак си поръчах НР, сега го чакам да дойде (нов модел 8540w) и ще видя дали съм се прекарал или пък ще съм на късмет, стискаите ми палци

Коментар

Имам трима приятели които си купиха сходни топ модели на хп - говорим за 17" мултимедийни лаптопи за около 2500 лева - и при трите един и същт проблем - естествено може да се случи на всяка марка така че не ги отричам затова - следва интересна разрвъзка - хп казват - да знае се за проблема - но няма да си приберем лаптопите обратно нито пък ще уведомим собствениците за изтегляне - при който се е появил докато трае гаранцията ок - при който не е - живи и здрави - оттам - при положение че ти е изтекла гаранцията - плащаш 600-800 лева за ново дъно от хп - като те не ти дават гаранция че проблема няма да възникне отново. доста крив начин за печелене на клиенти при това в горен сектор.
              When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

По-миналата година купихме 5 броя НР бизнес клас... за няма и 6 месеца 4 от тях дефектираха . Повече не бих взел, честно казано...
                Имам един много стар Фуджитсу-Сименс, още бачка желязно... но с нов съм имал проблеми и тях не бих ги погледнал скоро.
                Ейсърите-ите не искам и да ги коментирам .
                От Тошиби и Делове съм преди всичко с добри впечатления.
                За Асусите съм със смесени чуства, първото ми Еее РС се скъса от дефекти, до степен накрая да ми го заменят, но от следващото съм много доволен, както и от един 17".
                За Леново нямам наблюдения...

П.П.: Говоря само за впечатления от последните около три години. Просто отдавна не харесвам десктоп компютрите, а мразя да нося и лаптоп, та обикновено имам по няколко полустатични на различни места, налагало ми се е да оборудвам и офиси за няколко човека.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ако погледнеш класациите горе, въпреки негодуванията на феновете на ХП, ще разбереш че личните ти впечатления идеално пасват с реалността ХП прозвеждат на килограм, ако мине номера мине.

Едно друго нещо което много хора не осъзнават и се увличат в коментари "моя ХП е мноо добър" или "моя Делл е страшен" е че има 20 марки лаптопи и само няколко големи производитрели на дънни платки. Те правят платките по поръчка на големите компании и им ги изпращат после. Хубавото е че някой компании си правят труда да тестват нещата после мислят че така им е по евтино. Други предпочитат да ги подменят ако се развалят, проверили са сигурно че статистически така е по изгодно.

Другото важно нещо е че колкото по малък е лаптопа - толкова по бързо ще се развали. Съответно Нетбуците дефектират с 10% по често. И това е логично защото колкото е по малък толкова е по зле охлаждането и толкова по голям ефект имат малките дефекти при производството на микротранзисторите по чиповете или пътечките по платките. Производителите си го казват това директно, но хората искат по-малки и по-малки джаджи, за да могат да си четат емейла докато са във влака, и да се чувстват супер модерни през това време.

Коментар

Пазя си старата баба ХП 8220 заради невероятната резолюция на монитора. Не се скапваше често, като се стоплеше закъсняваше, но това бе съдбата.
                    Сега се радвам на (вече 10 месеца) на Макче. Про, 13''2,54дуо, 250гиги, 8гб памет, 9600(някаква брутална видео карта). Отваря 32мб мемори стик и трае вече на сърф над 8 часа. Стабилен и красив. Сякаш нямам да добавя друго. Но си пазя ХП-то...за всеки случай.
                    ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Аз пък съм с Fujitsu Siemens Amilo Li 2727 от година и нещо, проблемите са ми били главно с изпадане на винтчета (дори тези на монитора)
                      Дразни ме факта, че не мога да си сваля вемтилаторчето да го изчистя
                      Сравнение с другите лаптопи (имам наблюдения от съквартирантие имат Asus, Acer, Toshiba,, Dell), доста по-малко му држи батерията и си личи по-некачествената изработка
                      Цената му е доста по-приемлива от лидерите в този сегмент и това му е основното предимство (моя даже е 2-ра употреба)

Коментар

Първоначално публикуван от darinnn Преглед на мнение
                        Аз пък съм с Fujitsu Siemens Amilo Li 2727 от година и нещо, проблемите са ми били главно с изпадане на винтчета (дори тези на монитора)
                        Дразни ме факта, че не мога да си сваля вемтилаторчето да го изчистя
                        Сравнение с другите лаптопи (имам наблюдения от съквартирантие имат Asus, Acer, Toshiba,, Dell), доста по-малко му држи батерията и си личи по-некачествената изработка
                        Цената му е доста по-приемлива от лидерите в този сегмент и това му е основното предимство (моя даже е 2-ра употреба)
                        Да, някои от моделите на Фуджицу го имаха тоя проблем със саморазвиването на винтчетата основно отдолу на лаптопа ... Не знам защо, явно има много вибрации
                        Само притягане не помага, т.е. помага, ама трябва да ги преглеждаш през 2-3 седмици, иначе някво лепилце би помогнало ...
                        А защо не можеш да си изчистиш охладителя? Няма ли отдолу един голям капак, като го свалиш него и трябва да имаш пряк достъп до целия охладител. Дай ако искаш на ЛС, че да не спамим тук.
                        И без това темата полека лека вече клони към "поддръжка на лаптоп по време на експлоатацията му"
                        Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от trancedrift Преглед на мнение
                          Преди месец и половина си купих Делл Студио 1557, с Интел Коре и7, 4-ядрен процесор....... Рядко мога да го натовяря с повече от 20% от капацитета му при нормална работа, а като ми трябва мощ за разни симулации и други неща винаги е насреща. Операционната система засича 8 процесора ....
                          Колега, били споделил коя версия на процесора е и с каква операционна система си,
                          защото с приятел тествахме процесори(i7 950 Quad Core и i7 870 Quad Core)
                          (вярно, че на настолни РС-та), но меко казано, резултатите са малко разочароващи за този клас процесори.
                          Сравнени с резултатите дадени от процесори Core2Quad Q9650 и Core2Quad Q9550,
                          та дори един Core2 Е8600 в един момент имаше по добра производителност,
                          а това сравнено с цените на самите процесори е направо смешно.
                          Тестовете са направени на 64bit OS
                          При WinXP дори с SP3, направо се чуди какво става, дава грешки(не че това е нещо нетипично за WinXP)
                          При Vista Ultimate е щогоде добре, но има спънки и грешки - тук Q9650 се представи по добре.
                          При Win7 също е добре, но като цяло Е8600 се представи по добре, а той е на половината от цената на i7.
                          Имам усещането, че въпреки навлизането на такива процесори, все още няма потребителска операционна система,
                          която да може да работи с тях както трябва, което ме спира да не си купувам все още лаптоп от такъв клас.

Моля, ако модераторите преценят, че въпросът ми не е за тук да изтрият поста.
                          Последно редактирано от valdivladi; 05-02-10, 12:56. Причина: Корекция
                          "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Тъй като темата е за препоръка на лаптоп - имам оферта за добри машини на доста поносими цени. Лаптопите са Packard Bell и са с 2 годишна гаранция. Ценова листа мога да пратя при интерес.

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
                              Колега, били споделил коя версия на процесора е и с каква операционна система си...
                              Ами аз съм с Intel Core i7 Q720 1,60Ghz (turbo 2,8Ghz), версия за лаптопи, 4GB ram - процесор, дъно и памет, всичко работи на 1333 MHz комбинирано.

Операционната система е Windows 7 home premium 64bit. Бих казал че по отношение на процесора съм повече от впечатлен. Не съм имал възможност да го сравня с други мобилни quad cores от Core 2 Quad, но съм чел че при тестове на сходни по честота quad процесори Core i7 e с 50% по бърз. Сравнен с лаптопи с Core 2 Duo серията е определно осезаемо по бърз, но и харчи повече ток.

Аз лично с процесора не съм имал никакви проблеми или оплаквания, в операционната имам 8 (2 виртуални на ядро) процесора, стартирам по 7 до 10 серьозни програми и работя на всичките без абсолютно никакви забавяния. Рейтигите ми в Windows experience index са процесор 7,0, памет 7,4.

Мисля че е много важно дъното да е подходящо за процесора - chipset-та Intel PM55 ли е? Както и определено помага когато всичко работи на една и то оптимална честота, в моя случай 1333 мхз. Ако един компонент не е подходящ това проваля цялата система. Това е особено важно да се внимава ако си сглобявате системи сами.

Коментар

Благодаря за отговора.
                                Да, сглобяваме си системи сами от около 15г.(любителски) и от 7г.(професионално),
                                което мисля ни слага в категорията на горе-долу разбиращите
                                Точно това "симулативно" виждане на ядрата не ми харесва, а и то е причината
                                WinXP да се държи странно.

Проведохме тестовете с i7 при резолюция 1680x1050 на:
                                Дъно :Asus Rampage II Extreme с Intel X58 chipset
                                Видео: Inno3D GTX285 1G DDR3
                                Памет : Kingston DDR3 1333Mhz 2G x 4бр (пробвахме и с Kingston HyperX, но резултатите се влошиха).
                                Видеото, паметта и чипсета бяха с външно водно охлаждане.

За другите процесори сега не мога да сетя с какво дъно ги пробвахме,
                                но ако държите на информацията, ще я изнамеря.
                                Иначе видеото и паметите бяха същите.

Та за това питах как е на лаптопите, защото както казах малко се разочаровахме от постигнатите резултати.
                                Поздрави.
                                "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X