Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Препоръчайте ми лаптоп

Лаптоп LENOVO Y580
    ТИП ПРОЦЕСОР: INTEL CORE i7-3610QM
    ЧЕСТОТА НА ПРОЦЕСОРА: 3.30 GHz
    КАПАЦИТЕТ RAM: 8 GB
    КАПАЦИТЕТ HDD: 1000 GB
    ТИП ГРАФИЧНА КАРТА: NVIDIA GEFORCE GTX 660M
    РАЗМЕР НА ЕКРАНА В INCH: 15.6"

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
    Нещо не ги харесвам като марка.
    Да предпочетеш ACER пред Lenovo е все едно да предпочетеш НЕО пред Philips. Но всеки с вкуса си...

Между другото в момента класацията по-марки от долу нагоре ACER-a е на 3-4 място. Малко след ASUS, MSI, ХП. A Lenovo-то(бившия IBM) в момента е най-стабилния лаптоп на пазара...

Както и да е, със здраве да го ползваш лаптопчето и дано не ти създава проблеми. Поне има хубава гаранция collect and return(не знам е техното дали я дават)...

За ОС слагай 64 битова 7 - 8... Всичко друго е безмислено да се слага на този лаптоп. Относно проблемите. Може да имаш проблеми с МНОГО стари игри, и стари дос приложения, но ако ползваш такива, винаги може да си сложиш един виртуален XP...

Коментар

Здравейте колеги. Баща ми е поръчал един лаптоп и за да не отварям нова тема се чудим каква ОС да му сложим, мислим за 64 битова 7-ца, но се чудя дали ще има проблем с програмите Autocad и arcgis понеже те ще са ми нужни. Някои има ли си идея?

Коментар

AutoCAD вече има версия 2013, и няма абсолютно никакъв проблем сигурно от поне 7-8 години насам да я подкараш на 64 битово. За другото трябва да е същото. Все пак това са измежду типа програми, дето най-много използват ресурсите, и да ги ограничаваш до 4GB (реално - 3 при лаптоп, ако има споделена памет за видеото), е тотална глупост.

Слагайте 64 битова 7-ца ultimate, без никакви колебания.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За AutoCAD знам, че няма проблеми но по старите версии не тръгват, примерно Autocad 2004. Интересува ме дали от по старите версии на ArcGis ще тръгне?

Коментар

Че това е архаично бре! А и за какво са ти по-стари версии? Новите могат всичко по-добре.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Някои има ли си на идея от къде мога да си сваля ArcGis?

Коментар

Има торент в "пиратския залив".

Търси в Google "arcgis torrent", и излиза.

Коментар

Да попитам и аз!
                  Реших да си купя ей тази машинка Sony Vaio SVE1712V1EB, НО!!!!
                  Идва с Уиндоус 8, ще мога ли да си кача на него Фото-шоп и други програмки, или греда???
                  Второ, екрана по обясненията на момчето в Техномаркета бил някакво си ново поколение/VAIO Display Plus, LED, Full HD, Anti-reflective/, дето бил нам си к'ъв, пък на мен не ми хареса!!!
                  Аз искам да е от тези гланцираните, а той ме убеждава, че този бил ново поколение и отговарял на 95% на реалните цветове и н'нам си к'во.
                  Понеже не е евтин, та реших първо тук да се посъветвам. За другите характеристики съм ОК, няма проблем.

Коментар

Ванка, не се доверявай на тия служители по магазините. Не говоря за конкретния момент, принципно.
                    Няма да имаш кой знае какви проблеми с 8-цата, макар че още не се знае напълно.
                    Там, където уча сега имаме тестов компютър с Уиндоус 8. Няма проблеми с програмите, всичко си върви добре. С++, Visual Studio и други такива. Говоря за старите им версии. За мен като цяло е недомислен и не намиращ потребност Уиндоус, просто е безмислен. Предполагам ако го вземеш и сложиш 7-ца, гаранцията отпада?

Пейчев младши.
                    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                    08седем9010З60
                    MAKE RALLY NOT WAR
                    Confidence in Motion

Коментар

Аз затова не съм го купил и пиша тук, защото не им вярвам, ама хич, даже му го казах в очите, той се разсърди, а аз си го ...тих.
                      Дилемата ми не е толкова в Уиндоуса, а в МОНИТОРА.....там ми е най-важният въпрос, искам да е най-доброто за тези пари.
                      Освен за офис работата, за която е нужен комп за 300лева, искам и такъв на който да обработвам снимки и видео.

Не искам декстоп, трябва да е лаптоп.

Коментар

Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
                        Предполагам ако го вземеш и сложиш 7-ца, гаранцията отпада?
                        Гаранцията няма как да отпадне заради софтуер Друг е въпроса, че лаптопа е "заводски инсталиран с 8" и няма начин да го вземеш с 7 понеже е брандиран със съответните стикери дето нямат сваляне...

Относно дисплея. Ами щом имаш възмошност да го видиш на място от това по-добре здраве му кажи. Виж го как работи под различни ъгли. Ако искаш после вземи лаптопа и го сложи до такъв с гланцов и сравни разликите...
                        Гадното на гланца е отблясъците когато се работи навън, хубавото е, че ако си жена може да го изключиш и да го ползваш за огледало

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                          Гаранцията няма как да отпадне заради софтуер
                          Има!!

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                          Друг е въпроса, че лаптопа е "заводски инсталиран с 8" и няма начин да го вземеш с 7 понеже е брандиран със съответните стикери дето нямат сваляне...
                          В стикерите ли е проблема? У дома има лаптоп със стикери на Виста, а има инсталирана 7-ца. Друг е въпроса колко добре работи с него.
                          Не казвам, че може да се вземе със 7-ца, а да се инсталира после.
                          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                          08седем9010З60
                          MAKE RALLY NOT WAR
                          Confidence in Motion

Коментар

Win 8 има два режима - класически, и тоя новия с плочите. В класически режим според писаниците работи като стария и не те задължава да сваляш от определени места. Лично не съм пробвал, и не сматам да пробвам в близката година - две. Подозирам и че доста бързо ще си инсталираш 7-ца.

А защо точно тоя си си харесал? Фен на марката или? Като гледам не е нищо особено.

ПП: Да ти кажа аз на какво съм фен - на DELL XPS дисплеите са перфектни. Лично съм опитвал. Не че съм сравнявал с кой-знае колко други, но определено и цветовете, и ъгъла на виждане им е много добър. И гаранцията е 4 години, и Windows-а е 7, и диска е на 7200, и паметта е повече, и видеото е с повече памет, и батерията е по-голяма ...срещу 150 грама и 500 и малко кинта нагоре. Струва си всяка стотинка.
                            Последно редактирано от sparkybg; 30-10-12, 19:55.

Коментар

Ами не, не съм фен на никаква марка, просто ми трябва 17" отличен монитор, последен модел процесор и много РАМ, друго не ме интересува.
                              А, щях да забравя, и да не е повече от 2к.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                                Ами не, не съм фен на никаква марка, просто ми трябва 17" отличен монитор, последен модел процесор и много РАМ, друго не ме интересува.
                                А, щях да забравя, и да не е повече от 2к.
                                Имаш лично!

ПП: Истински отличните монитори (IPS), отиват в доста по-горна ценова категория, и честно казано не мисля че си струват.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X