Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Препоръчайте ми лаптоп

Ами hyperthreading-a би трябвало да може да се изключи от подходящ биос, или съм виждал разни програмки директно през windows-a.

Процесора иначе добре ли е охладен. Гледах че и7 издъжат до 100 градуса в работен режим, но при по високи температури автоматично им се изключват част от турбо възможностите за overclock. Най-добре им е между 40 и 60 градуса предполагам.
    На лаптопа ми е около 50 на idle и стига до 78 за много кратко при много продължително натоварване на пълна мощност. Понякога е по студен на idle. Мисля че когато е под 70 турбото си работи нормално.

Коментар

Е, то още производителя си казва, че при слабо натоварване i7 се държи по-мудно от съответните си предшественици, а истинската му сила идва при големи натоварвания, където успява рязко да дръпне напред.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
        Е, то още производителя си казва, че при слабо натоварване i7 се държи по-мудно от съответните си предшественици, а истинската му сила идва при големи натоварвания, където успява рязко да дръпне напред.
        Има си опция в BIOS-а за това. Пуска се на максимум, слага му се качествен вентилатор и радиатор (оригиналния е с големина 2/3 отколкото на старите пентиуми от преди core 2 duo), и се държи еднакво при всякакво натоварване, само че харчи повече ток, и за лаптоп не е добре, когато е на батерии.

До сега на десктопа в работата не съм забелязал в нито един случай да работи по-бавно от Core 2 duo на близка честота, на който работих преди това.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          и за лаптоп не е добре, когато е на батерии.
          Също и когато не е на батерии. Все пак при лаптопите винаги има компромис с охлаждането, дори при идеални условия. Отделно, че често биват поставяни, така че то да бъде максимално затруднено...
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
            Също и когато не е на батерии. Все пак при лаптопите винаги има компромис с охлаждането, дори при идеални условия. Отделно, че често биват поставяни, така че то да бъде максимално затруднено...
            Мда, прав си.

Все пак точно на i7 май няма шанс за прегряване, понеже до колкото знам си има някаква защита, която сваля консумацията, когато се стигне до там, но това на DeskTop версиите, където консумацията не е проблем по принцип. Както казах, бях искрено учуден от размера на кулера от Boxed версията на i7-860, с което съм вкъщи. Поради същата причина сега ме гложди дали пък да не му сложа нещо по-така за охлаждане.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моля колеги да ми препоръчат лаптоп от 10 инча, с обикновени засега параметри, с харддиск да е към 250 Гига, и най-важно, да е със здрав, ако ше и да е метален корпус.

Коментар

Какво е мнението ви за този лаптоп за 1440 лв.:
                HP ProBook 4510s VQ603ES Special:
                Intel® Core™2 Duo Mobile Processor P8700
                sSpec Number: SLGFE
                CPU Speed: 2.53 GHz
                Bus Speed: 1066 MHz
                Bus/Core Ratio: 9.5
                L2 Cache Size: 3 MB
                L2 Cache Speed: 2.53 GHz
                Package Type: Micro-FCPGA
                Manufacturing Technology: 45 nm
                Core Stepping: R0
                CPUID String: 10676h
                Thermal Design Power: 25W
                Thermal Specification: 105°C
                VID Voltage Range: 1.00V-1.250V

твърд диск: 500 GB
                памет: 4 GB
                монитор: 15,6"
                резолюция: 1366x768
                Оптично у-во: DVD-RW Super multi
                графична к-та: ATI Radeon HD 4330 512 MB
                портове: USB 2.0 x 4 HDMI WebCam
                ОС: Windows 7 Home Premium
                Ще се ползва за различни цели, без игри
                Последно редактирано от trapper; 12-02-10, 14:02. Причина: добавка
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Относно i7, Nahalem и мобилният му брат Clarksfield, да уточня, че има съществена разлика м/у двата, а именно използването на 3-канален режим на паметта при настолния, докато при мобилния е двуканален.
                  Чистата производителност от HT достига до 25-30%, този процесор няма как да е по тромав при малки натоварвания и не може да се сравнява с който и да е при еднаква честота, камо ли с C2D. Все пак да уточня, че това си е "работно животно", няма смисъл да се дават пари за подобно нещо (особенно за лаптоп), ако няма да се натоварва сериозно.

Коментар

• От: Препоръчайте ми лаптоп

Отново на дневен ред. Трябва лаптоп за CAD. ArchiCAD, AutoCAD и прочие.
                    Че ще е i7 е ясно. Също 8GB RAM, и подобаващ диск. Обаче, външна яка видео карта ще да е нужна, и добър дисплей.

Препоръчайте нещо. Чисто субективно една от марките, които предпочитам, е DELL. Другото как да е, обаче дисплей няма как да избера, гледайки уеб страницата с характеристиките.

Вашите 5 стинки?

Коментар

ThinkPad T520 NW65XBM: Core i7-2670QM 2.20GHz/3.10GHz, 15.6" 1920×1080 LED, 500G, 8Gb, Nvidia NVS 4200M с 1Gb.

Работна ( и единствена ) машина ми е от 5+ месеца, постоянно има пуснати 2 виртуални машини със сериозно натоварване, никакви топлинни проблеми до момента. Всички T520 са WWAN ready, т.е. имат слот и антени за gsm+gps карта + слот за sim карта. Аз си сложих стария модул gobi2000 с една лепенка на rfkill пин-а, вече се предлага правилния wwan модул gobi3000.

Минуса е че всички i7 T520 пристигат с голяма ( 9 елементна ) батерия, която стърчи 2см отзад и 120W адаптер - голям и тежък. Но работи безпроблемно и с малките ( 60W, 90W ) адаптери за T сериите.

Вече има и докинг станция за тях, с 2 display port-а на нея. Поръчал съм я но още не е дошла.
                      Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
                      Suzuki Grand Vitara 1.6
                      LZ1ZPM

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Отново на дневен ред. Трябва лаптоп за CAD. ArchiCAD, AutoCAD и прочие.
                        Че ще е i7 е ясно. Също 8GB RAM, и подобаващ диск. Обаче, външна яка видео карта ще да е нужна, и добър дисплей.

Препоръчайте нещо. Чисто субективно една от марките, които предпочитам, е DELL. Другото как да е, обаче дисплей няма как да избера, гледайки уеб страницата с характеристиките.

Вашите 5 стинки?
                        ASUS G74S(X) ! Железен в пряк и преносен смисъл - метален корпус с разкошно гумено покритие, 16 GB, мощен процесор и видео карта, 17,3 инча, FULL HD, перфектно охлаждане - не можах да го съборя въпреки целенасочените ми усилия, за разлика от предишните ми 4 лаптопа. До сега неглижирах марката ASUS, но след 4 месечна зверска експлоатация, мога да кажа само едно - моите адмирации !
                        Щирлиц вървеше по улицата и видя бояджия, който замазваше всички нецензурни думи по стените.
                        “Аха, модератор“, помисли си Щирлиц !!!

Коментар

Ъъъ, разбирам че това да доста добри машинки, но бюджета "мааалко" надхвърля възможностите. Трябваше да уточня.
                          Компютъра е за студент, тъй че велики проекти засега на него няма да се правят. Иска се прилично добър дисплей и сносна видео карта + 8GB RAM. В смисъл, машината да не прегрява при всяко по-сериозно натоварване. И все пак да има ресурс да върши работа няколко години.

Бюджета е нещо около 1500лв (1800 с ДДС).

Коментар

Какво е "прилично добър дисплей"? z570am покрива всички параметри и влиза в бюджета, но е с гланцов led дисплей 1366х768. Тази резолюция едва ли става за CAD. Иначе стандартно е с 2 години "collect and return" гаранция и за още 100лв става 3 години, т.е. при проблем дигаш телефона идват да го вземат откъдето кажеш, ремонтират и ти го връщат обратно.

Прилично добър дисплей значи такъв, който се вижда под приличен ъгъл, и такъв с достатъчна резолюция. 1366x768 не е достатъчна резолюция за CAD. Има лаптопи, дето като се мръднеш нагоре-надолу с 10см и дисплея драстично си променя характеристиките, което лично мен ме дразни. А съм виждал и такива, при които тоя ефект е по-слабо изразен.

Значи всички гланцови дисплеи отпадат. Остават матовите, но аз не знам такава машина с HD/Full HD матов дисплеи в този ценови клас.
                            Последно редактирано от Zarhi; 20-03-12, 12:27.
                            Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
                            Suzuki Grand Vitara 1.6
                            LZ1ZPM

Коментар

И отново на дневен ред! Трябва ми лаптоп за AutoCAD и прочие...
                              Съобразявам се и с бюджета около 1300-1400лв.
                              За сега съм се спрял на (Но някой ако има идея за по-добър в тъози клас и този ценови диапазон нека сподели!!):

ACER AS5755G-2678G1TMNRS - за него не прочетох никакви отзиви
                              МОДЕЛ AS5755G-2678G1TMNRS
                              ТИП ПРОЦЕСОР INTEL CORE i7-2670QM
                              ЧЕСТОТА НА ПРОЦЕСОРА 2.20 GHz
                              КАПАЦИТЕТ RAM 8 GB
                              ТИП RAM ПАМЕТ DDR 3
                              КАПАЦИТЕТ HDD 1000 GB
                              ТЕХНОЛОГИЯ НА ДИСПЛЕЯ HD LED
                              РАЗМЕР НА ЕКРАНА В INCH 15.6 "
                              РАЗМЕР НА ЕКРАНА В СМ 39.6 CM
                              РЕЗОЛЮЦИЯ НА ДИСПЛЕЯ 1366x768
                              ТИП ГРАФИЧНА КАРТА nVidia GeForce GT 630M
                              ОБЕМ НА ГРАФИЧНАТА ПАМЕТ 1 GB
                              ОПТИЧНО УСТРОЙСТВО DVD+/-RW
                              ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА НЕ
                              УЕБ КАМЕРА ДА
                              TV ИЗХОД ДА
                              ЦВЯТ ЧЕРВЕН
                              HDMI x 1
                              БРОЙ USB ПОРТОВЕ 2 x USB 2.0
                              ДРУГИ ПОРТОВЕ VGA, CARD READER, LAN
                              ТЕГЛО 2.600 KG
                              ТИП БАТЕРИЯ 6-Cell
                              ГАРАНЦИЯ 24 МЕСЕЦА
                              БЕЗЖИЧЕН АДАПТОР 802.11 b/g/n
                              И Делл- моята любима марка-проблема който прочетох за този модел е, че доста прегряват-дали е така си нямам на идея!
                              DELL INSPIRON 5520
                              МОДЕЛ INSPIRON 5520
                              ТИП ПРОЦЕСОР INTEL CORE i5-3210M
                              ЧЕСТОТА НА ПРОЦЕСОРА up to 3.10 GHz
                              КАПАЦИТЕТ RAM 8 GB
                              ТИП RAM ПАМЕТ DDR 3
                              КАПАЦИТЕТ HDD 1000 GB
                              ТЕХНОЛОГИЯ НА ДИСПЛЕЯ HD WLED
                              РАЗМЕР НА ЕКРАНА В INCH 15.6 "
                              РАЗМЕР НА ЕКРАНА В СМ 39.6 CM
                              РЕЗОЛЮЦИЯ НА ДИСПЛЕЯ 1366x768
                              ТИП ГРАФИЧНА КАРТА AMD RADEON HD 7670M
                              ОБЕМ НА ГРАФИЧНАТА ПАМЕТ 1 GB
                              ОПТИЧНО УСТРОЙСТВО DVD+/-RW
                              ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА НЕ
                              УЕБ КАМЕРА 1.0 MPx
                              ЦВЯТ СРЕБРИСТ
                              HDMI x 1
                              БРОЙ USB ПОРТОВЕ 4 x USB 3.0
                              ДРУГИ ПОРТОВЕ CARD READER, LAN, VGA
                              ТЕГЛО 2.800 KG
                              ТИП БАТЕРИЯ 6-CELL LI-ION
                              ГАРАНЦИЯ 24 МЕСЕЦА
                              БЕЗЖИЧЕН АДАПТОР 802.11 b/g/n, BLUETOOTH
                              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Изискванията на AutoCAD Mechanical 2013 (защото има още не знам кокло разновидности, освен този mechanical) са много ниски от към процесор и RAM и всеки съвременен лаптоп с 4GB RAM не би трябвало да има проблем:

http://usa.autodesk.com/autocad/system-requirements/

Вече остава въпросът за дисплея, а дадените са със сравнително ниска резолюция за по-сложни чертежи. Не, че е проблем да се zoom-ва и скролира, но все пак и Autodesk препоръчват 1600х1050, което принципно е стандарт при 20-22" настолни монитори.

За всичко останало е въпрос на предпочитания - видеокарта, големина на диска и т.н. При дадените два лаптопа Acer-а е с по-добрия процесор, но и по-лаком, та за батерията ще е по-неприятно. 8GB RAM и при двата ги прави наистина добри лаптопи за текущите приложения, а видеокартите (пак въпрос на личен избор и харесване, макар ATI-то да е по-бързо) ще дадат възможност за ползване и на по-добро 3д ускорение, ако се мине на някоя 3д ориентирана CAD система като SolidWorks или Autodesk Inventor.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X