Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Препоръчайте ми лаптоп

Оризов е, да. Купих си го от тук, обаче. От Digiteq. Пише че е мъден в china отзад.
    Последно редактирано от sparkybg; 12-01-10, 16:31.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Оризов е, да. Купих си го от тук, обаче. От Digiteq. Пише че е мъден в china отзад.
      С три години гаранция-каквото ще става,ще стане.Дано контролът на изхода да е съизмерим с качеството на марката.Предният беше "Lenovo",не че е лош или да ми е правил въртели,ама този го бие от дет го хване.

Коментар

Честито и да си го ползваш със здраве. Дано не ти се налага обаче да си ползваш гаранцията, защото за Дел в това отношение съм чувал само лоши неща. Разправят че и частите са им скъпи, но след три години едва ли ще решиш да го поправяш ако се развали. Сони Вайо са доста красиви машинки, но и неоправдано скъпи. Имах едно Вайо, вярно преди доста години, но беше пълно дърво и нямам намерение да повтарям. Като цяло не бих си купил отново лаптоп от фирма, която е по известна с телевизорите си. Същото важи и за телефоните на LG- никога! В общи линии почти всички лаптопи до сега са ми били на Сименс и като цяло съм доволен. За щастие гаранцията съм я ползвал само в Германия и там всичко минава по мед и масло. Следващия ми лаптоп най-вероятно ще бъде някой по-наточен Асус
        Последно редактирано от chanchito; 12-01-10, 16:58.

Коментар

Да се изфукам. От вчера съм собственик на DELL Studio 1555 с P8700 процесор. Засега ми харесва, и не съм забелязал някакви изявени кусури. А и 3 години гаранция не е за подценяване.

Времето ще покаже дали съм бил прав в преценката си.
          Честито, със здраве и радост! Добър избор.
          Данни за процесора:
          http://processorfinder.intel.com/det...px?sSpec=SLGFE
          и сравнителна таблица за процесори на мобилни РС:
          http://www.intel.com/products/proces...ifications.htm
          Последно редактирано от trapper; 12-01-10, 17:30.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Колега или асус или фужитсу сименс това са двете марки които дават добри пц с дбри параметри на добри цени

Коментар

Здравейте
              Тая тема я видях по късно но не съжелявам,на 01.12.2009 год.по препоръка на един приятел си взех този лаптопhttp://www.altech.bg/bg/product/12195 не от тази фирма но същия модел.Не знам дали не сбърках но това ми е първия домашен лаптоп{компютър} но след един месец някъде му се прицака двд устройството.Занесох го в магазина от където го купих и след 18 дни ми го върнаха с сменено двд устройство и призната гаранция.Обесниха ми че забавянето може би е от факта ча този модел е много нов и с тази повреда сме ги изненадали.От магазина който го купих бяха много коректни с мен,все пак работим на една улица в гр.Добрич.
              ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

Коментар

Първоначално публикуван от isaev94 Преглед на мнение
                Колега или асус или фужитсу сименс това са двете марки които дават добри пц с дбри параметри на добри цени
                За Асус нямам наблюдения, но за другата марка (която понастоящем вече е само Фуджицу ) - бягай далеко от нея, без да се обръщаш назад
                Цените им са добри в повечето случаи, да, но дотам свършва всичко.
                И за да не съм голословен в твърденията си, ще спомена, че работя в сервиз (вече 4 години), като сме оторизиран сервиз и на Фуджицу компютри Пълна скръб са общо взето

За Дел - честито на Спарки за новата придобивка
                Ето тук:
                http://support.euro.dell.com/support...icetag=h5q9g3j

можеш да си провериш срока и типа на гаранцията - само даваш Чейндж сървиз таг и си въвеждаш твоя сервизен таг, който се намира отдолу на лаптопа.

За Дел има няколко основни вида гаранции - твоята горещо се надявам да НЕ Е Parts Only, т.е. в 3 годишния срок частите са ти безплатни, обаче си плащаш труда, щото Дел видиш ли плаща само частите.
                Другата гаранция си е да го носиш в сервиз.
                На твоята гаранционна карта може би има един "горещ" телефон на Дел - 008001104478. Ако го има тоя телефон, значи ако стане нещо (дано да не става) трябва да звъниш първо там, оттам ще ти кажат какво ще се прави по-нататък. Хората са много любезни и отзивчиви
                Третия тип гаранция е "на място" (on site), т.е. би трябвало да дойда на място и да ти сменя примерно оптичното устройство.
                За такива по-дребни неща може, но знаеш ли кога ще ти сменям дъното на място Затова когато гаранцията е "на място" отивам и взимам преносимия компютър при мен в сервиза, тук освен, че му сменям каквото ще му сменям, задължително го тествам поне половин ден дали всичко е ок, че понякога такива изненади има с доставените резервни части ....
                Иначе пък има възможност да си смениш типа на гаранцията (например от Партс онли да стане Бринг ин сървиз), като можеш и да я удължиш до 5 години общо.

Общо взето не мога да кажа твърдо коя марка е добра за лаптоп ...
                Към момента качеството е доста занижено, за сметка на цената и всичко е до късмет
                Със сигурност не бих си купил Benq, Фуджицу и още няколко други марки.

Не гледайте само цената (защото повечето хора само това гледат и после оле майко), а гледайте какво ви предлагат за тая цена, как стоят нещата със сервиза (това за мене е най-важното даже).

Понеже сервизираме определени марки, и винаги си купувам лаптоп измежду сервизираните от нас (по обясними причини ) - и двата пъти заложих на НР, малко по-скъпи са сравнено с други по-измислени марки, но мисля си заслужава.
                Сервизираме Дел сравнително отскоро и още нямам толкова впечатления как са що са ..., и те се трошат де, то няма начин ..., но определено са от добрите варианти за лаптоп, мисля аз.
                Последно редактирано от HD; 01-02-10, 12:02. Причина: Допълнение за гаранция "on site"
                Hristo Draganov
                http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                  ...За Дел - честито на Спарки за новата придобивка
                  Ето тук:
                  http://support.euro.dell.com/support...icetag=h5q9g3j

можеш да си провериш срока и типа на гаранцията - само даваш Чейндж сървиз таг и си въвеждаш твоя сервизен таг, който се намира отдолу на лаптопа.

За Дел има няколко основни вида гаранции - твоята горещо се надявам да НЕ Е Parts Only, т.е. в 3 годишния срок частите са ти безплатни, обаче си плащаш труда, щото Дел видиш ли плаща само частите.
                  Иначе другата гаранция си е да го носиш в сервиз.
                  На твоята гаранционна карта може би има един "горещ" телефон на Дел - 008001104478. Ако го има тоя телефон, значи ако стане нещо (дано да не става) трябва да звъниш първо там, оттам ще ти кажат какво ще се прави по-нататък. Хората са много любезни и отзивчиви
                  Иначе пък има възможност да си смениш типа на гаранцията (например от Партс онли да стане Бринг ин сървиз), като можеш и да я удължиш до 5 години общо...
                  Като ми го доставиха, пича, дето го донесе, натърти върху един телефон върху гаранционната карта. Каза - звъниш, те идват и го взимат, и после го връщат оправен. С подробности не съм се занимавал. Ще погледна де, мерси за информацията.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Като цяло, плащаш за качество и по-малко за марка. Като си купиш евтино Леново(напр.) - губиш от качеството. Като си купиш висок клас Леново нещата седят по различен начин. Същото е и с Дел и с НР и с повечето марки. Да очакваш да платиш 500 лева за добра машина е меко казано наивност

Фуджицу бяха с много ниски цени поради факта, че вносителите чистеха залежали складове след промените във фирмата. Те самите продавах много от машините на -50 - 60 % от цената за която са го купили. Това не означава, че машините са пълни боклуци. Проблем обаче беше, че сервизния канал на марката не беше уреден добре в БГ.
                    LZ1DWW

Коментар

Преди десетина дни ми се скапа вентилатора на лаптопа, пък пантите му се разбиха и едва го отварях и затварях и реших да взема нов.
                      Стария беше MSI, но не съм доволен от тази марка. Два пъти ходи на ремонт и едва изкара 2 години.
                      Та втория реших да не го избирам по марка, а по големина на монитор.
                      До нас има магазин за компютри и там познавам хората и им поръчах да ми намерят лаптоп 17"- 3-4 рам и 500 хард, не че разбирам какво значат тези хардове и рамове.
                      И сега съм с нова машина -казва се "emachines" май е Acer и струва 970лв.
                      Разликата с предния е огромна и веднага си проличава.
                      Най му се радвам на големия екран.
                      Лаптопа е на късмет...като и колата.

Коментар

Преди месец и половина си купих Делл Студио 1557, с Интел Коре и7, 4-ядрен процесор и като цяло страхотни други характеристики на лаптопа, даже 1920х1080 резолюция. С нормална батерия и стандартен екран и пакет беше 800 евро, сега може да е друго вече, това е първото нещо което е поскъпнало след като съм си го купил, но все пак дебнах промоциите по Коледа . Директно от сайта на Делл, частите доставят от Китай и САЩ, а самия лаптоп се сглобява и тества мисля в Полша или Германия (европейските модели). Не се подлъгвайте да си взимате от САЩ лаптоп, цените от Европейския сайт са идентични, особено ако се следят промоциите.

А за лаптопа какво да кажа повече от невероятен е. Рядко мога да го натовяря с повече от 20% от капацитета му при нормална работа, а като ми трябва мощ за разни симулации и други неща винаги е насреща. Операционната система засича 8 процесора

Преди имах за 4 годни ФуджитсуСименс. Не беше лош, много грееше, и в крайна сметка изгоря, сменях цялата дъннаплатка със настаро, и пак изгоря след няколко месеца. Толкова мога да кажа за тази марка. Отдруга страна 4 години за интензивно ползване не е малко пак за не топклас лаптоп но пък да имат заложен живот от 4 години преди всичко да почне да им се разпада...

Преди да си купя лаптоп сега проверих как стоят нещата с издържливостта им и попаднах на много интересни неща, и това комбинирано с препоръките на познати ми направи моя избор. Ще ги споделя и с вас де, ще е полезно.

Лаптопите (като марки) по отношение на издържливост се делят на 3 групи - Много издържливи, Качествени, и Чупливи.

Много издържливи: Асус, Тошиба.
                        Качествени: Апъл, Делл, Сони, Леново(почити клони към следващата група).
                        Чупливи: Асер, Гейтуей, HP.

На мен Асус са ми фаворити, но лаптоп с идентични на моя характеристики, буквално, беше точно два пъти по скъп - 1600 евро. Иначе исках Студио XPS16 също но и той гонеше асус-а по цена, та сега ми стига и мойта пластмаса (xps в сравнение има и малко алуминии )

А по отношение на последната група - горе долу всеки 4ти лаптоп произведен от тези марки претърпява пълно разваляне (което се коригира с подмяна на дънна платка) до 3тата година. До 3тата година 25% от тези ги няма вече. Комбинирано за всички марки, горе длу всеки трети лаптоп ще се развали до 3тата година Данните са от американска застрахователна агенция на базата на милиони лаптопи от фирмените сервизи.

А и няколко думи за МСИ лаптопите - евтини, ама ги гледайте като писани яица защото поставят нови рекорди в определението "пластмасов". Много чупливи, не ги местете много, иначе за тези смешни цени ако сте с нисък бюджет и лаптоап няма да се носи много, става. Приятелката ми има такъв и не е излизал от стаята й, въпреки това наскоро почити всичките му капаци бяха подменени гаранционно, както и част от хардуера... нямам коментар.

Надявам се съм бил полезен.

Коментар

Като ми го доставиха, пича, дето го донесе, натърти върху един телефон върху гаранционната карта. Каза - звъниш, те идват и го взимат, и после го връщат оправен. С подробности не съм се занимавал. Ще погледна де, мерси за информацията.
                          Я дай сървиз тага (може и на ЛС) да видим тая работа
                          Горе бях пропуснал за гаранця тип "ремонт на място", но вече го добавих
                          Твоя може наистина да е с ремонт на място, което е супер.
                          А са звъняли на посочения от мен телефон, няма на кой друг да е.

Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
                          Като цяло, плащаш за качество и по-малко за марка. Като си купиш евтино Леново(напр.) - губиш от качеството. Като си купиш висок клас Леново нещата седят по различен начин. Същото е и с Дел и с НР и с повечето марки. Да очакваш да платиш 500 лева за добра машина е меко казано наивност

Фуджицу бяха с много ниски цени поради факта, че вносителите чистеха залежали складове след промените във фирмата. Те самите продавах много от машините на -50 - 60 % от цената за която са го купили. Това не означава, че машините са пълни боклуци. Проблем обаче беше, че сервизния канал на марката не беше уреден добре в БГ.
                          По първата половина от поста само ще кажа, че ми се е случвало лаптоп от бизнес серия (струва примерно 3 000 - 5 000 лв) да дефектира (примерно дънна платка), а и ми се е случвало някакъв за под 1000 лв дори да работи безпроблемно дълго време. Разбира се бизнес сериите дефектират доста рядко, но и при тях се случва ...

Тук пак опираме до късмета, до самата партида или бройка, до това дали на кораба, дето ги сглобяват китайците е имало достатъчно алкохол или е свършил, дали морето е било бурно ... и т.н.

Тъй че въобще не е правилно да се смята, че като си купиш скъп лаптоп то той няма да се троши въобще... Никой не може да ти го гарантира това. По-скоро като си го купуваш, пак попитай как стоят нещата със сервиза, щото може и да се наложи ...

Цитат:
                          "Проблем обаче беше, че сервизния канал на марката не беше уреден добре в БГ."

Абе преди да ги измислят тия гаранции CR (Collect & Return), дето ти взимат лаптопа и го пращат в чужбина за ремонт (в Сърбия ли беше ...), нещата си бяха добре, сега вече не знам как е, защото повечето са със CR гараниция и не минават през нас. Но за мен тая марка си остава доста некачествена, дефектира доста повече от другите, и никога няма да си купя нищо от нея.

Пак казвам в заключение - примерно аз като си купувам лаптоп - решавам колко пари съм готов да дам и търся най-доброто откъм параметри за тая цена (като също така зависи дали си купувате лаптоп с операционна система или без). И винаги си знам, че рано или късно може и да дефектира, и това няма да ме изненада въобще
                          Това е жалката действителност ...

На марки не робувам по принцип, но най-си ми допада НР-то, макар че пък примерно Дел почти всички модели са им с 3 години гаранция, което също не е за подценяване. За малко втория лаптоп да ми беше Дел, ама пак заложих на НР
                          И ако трябва да съм честен, Acer, Benq, Lenovo, Asus и други подобни въобще не представляват интерес за мен, повечето от тях имат още доста да учат докато се научат да правят лаптопи ...
                          А съм свел личния си избор първо до НР, и второ Дел ...
                          Последно редактирано от HD; 01-02-10, 12:19.
                          Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от trancedrift Преглед на мнение

Лаптопите (като марки) по отношение на издържливост се делят на 3 групи - Много издържливи, Качествени, и Чупливи.

Много издържливи: Асус, Тошиба.
                            Качествени: Апъл, Делл, Сони, Леново(почити клони към следващата група).
                            Чупливи: Асер, Гейтуей, HP.
                            Ей недей така, бре човек. С този пост би накарал поне няколко производителя на лаптопи да си изядат някои кръгли части на тялото

Как си направил тази класация? Какви са критериите, които си ползвал за сравнение.

Войната между производителите в момента се води на много фронтове, като този на качеството е един от маловажните. Набляга се на цени(има пазари, които са много чувствителни на тази тема, а в същото време са големи като количества). Набляга се също на външен вид. Най-много обаче се набляга на маркетинга. Набляга се на популярност. Много се инвестира в това да говорят хората, че тяхната машина е от най-добрите, ама как и защо и какво сме мерили... не е много ясно
                            За какво ще се ползва машината също е от огромно значение. Какво е най-важно за нас? Цена, качество, големина на екрана, производителност, тегло, обем на диска или качеството на сервиза?

П.П. Ако направиш проучване какви марки са машините, които са на 10+ години, ще останеш очуден, колко голям дял ще заемат машини, които ти си ги пратил много назад в класацията си.
                            LZ1DWW

Коментар

Не е у мен. Вкъщи е. Той ще се и разнася не много по принцип. Довечера ако не забравя ще погледна и ще го пусна.

Просто казаха че никъде не се носи, а само звъня на телефона, те идват да си го вземат, и като го оправят им казвам къде да го донесат.

Коментар

Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
                                П.П. Ако направиш проучване какви марки са машините, които са на 10+ години, ще останеш очуден, колко голям дял ще заемат машини, които ти си ги пратил много назад в класацията си.
                                Не много назад, а най-отзад в класацията
                                Иначе подкрепям колегата Митко за останалото

Има и една друга работа - преди 10 години компютрите бяха компютри, принтерите бяха принтери и т.н. Сега вече нищо не е същото.
                                Лошото пък е, че за лаптопите оттогава вече няма части (освен от и-бей може би), тъй като производителя ги е спрял от поддръжка

Преди 2-3 години случайно попаднах на подобра класация в Щатите - там даваха ДЕЛ като най-трошлив, ОБАЧЕ и с най-много продадени бройки (след него беше НР).
                                Нали се сещаш, че не е коректно примерно Acer да имат 5 продадени бройки и нито една строшена и това да ги сочи като най-здрави?

Пък и аз на тия класации много много не им вярвам, вярвам повече на мойта си класация

Не е у мен. Вкъщи е. Той ще се и разнася не много по принцип. Довечера ако не забравя ще погледна и ще го пусна.

Просто казаха че никъде не се носи, а само звъня на телефона, те идват да си го вземат, и като го оправят им казвам къде да го донесат.
                                Тъй де, дай сервизния таг да видим дали правилно са ти казали хората
                                Последно редактирано от HD; 01-02-10, 12:37.
                                Hristo Draganov

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X